[КСК 2013] Математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
mbojilova
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: първи

Re: [КСК 2013] Математика

Мнение от mbojilova »

Аз съм на същото мнение като на Stoicho_Sirakov. С оценка 4.00 на равнище 2 мисля, че шансовете наистина са много голями, особено за момичетата. :)
" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме "
Аватар
Великов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Великов »

Като най-нетърпелив се записах за изпитите днес в 9:15. В крайна сметка реших да се явя и на Математика I и на Математика II, защото на първия смятам, че ще придобия малко представа как стоят нещата и няма да съм толкова нервен на втория.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

И аз исках днес да се запиша, но нямах възможност :( Така че утре е моят ден! :) Великов, имаше ли много хора ? И да питам коя специалност е по-добра - Информатика или ИС. Погледнах учебния план и на 2те специалности, но не открих почти никаква разлика между тях.Някои казват, че е Информатика, но пък балът за ИС е по-висок, значи би трябвало да е по-желана?? :scratch: :scratch:
impossible
В началото бе словото

Мнение от impossible »

Великов, и аз мислех да се записвам и на двете равнища. Вземат ти по-високата оценка (вероятно ще е тази на първо равнище) и тогава какво става с матурата? Иначе утре мисля да отида и да олекна само с 30 лева за II, а пък след някой друг ден може да реша и на първо да реша да се явя.
mbojilova, и двете ми изглеждат еднакви. Ако логиката ти е вярна, значи трябва да пишеш ИС :D Но пък Информатиката е с повече програмиране (на пръв поглед) и затова бих предпочел нея пред ИС.
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

Аз се замислих и друго, ако на математика 1 изкараш 5.00, а на математика 2 искараш 4.00, за балообразуването нали взимат по-високата оценка (т.е. от математика 1), но пък тази оценка образува по-нисък състезателен бал и да не вземат да се прецакат тези, които мислят да ходят и на двете равнища :scratch: impossible, мерси за отговора, но установих, че явно различни хора - различни мнения :) Преди няколко дена питах един приятел и той каза, че в информатиката имало повече математика, отколкото програмиране и ако останеш само с бакалавъра, единствено учител можеш да станеш, но според мен бакалавърската програма дали ще е И, ИС, КН или СИ не е толкова важна, а по-скоро магистърската. И от четирите специалности после можеш да си избереш хубава магистърска програма.
Illuminated
В началото бе словото

Мнение от Illuminated »

Доколкото съм запознат,
Информатика - много математика, средно количество програмиране. Спокойно можеш да излезеш програмист, познавам хора от тази специалност.
Информационни системи - по-лека специалност(даже най-леката), ориентирана към web програмиране.
Компютърни науки - много математика, много програмиране. Най-тежката специалност, но и най-престижната.
Софтурерно инженерство - средно количество математика, малко програмиране. Това е специалност по-скоро за хора, които искат да бъдат мениджъри на софтуерни проекти, а не програмисти.
Това е по мое мнение. Иначе определено бакалавърската степен не е без значение. :)
Аватар
toshle
Драскач
Специалност: КН

Мнение от toshle »

mbojilova написа:... за балообразуването нали взимат по-високата оценка (т.е. от математика 1), но пък тази оценка образува по-нисък състезателен бал и да не вземат да се прецакат тези, които мислят да ходят и на двете равнища...
Вземат оценката, която образува по-висок състезателен бал.
( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͜ʖ ͡°) You came to the wrong neighbourhood, motherfucker.
Аватар
Великов
В началото бе словото

Мнение от Великов »

mbojilova написа: Великов, имаше ли много хора ?
Ами нямаше много хора, даже мога да кажа, че бяха малко. Така че записването стана доста бързо, като се вземе предвид и факта, че записвах трима човека :D
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

Хайде и аз вече се записах :) Преди мен, за ден и половина, имаше 156 човека за математика 2 записани. На мен ми се струват много. :) :) :)
Аватар
Великов
В началото бе словото

Мнение от Великов »

Това къде го видя, че си 156-а. Поредния номер ли е такъв или ...? А и още нещо. Само за Математика 2 ли се записа?
Димитър Димов - "Тютюн"
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

Ами да, тази, която ме записа така ми каза :) Иначе съм се записала на математика 2 и още обмислям дали да не се запиша и на математика 1, защото оценката от равнище 1 едва ли ще ми потрябва, но един вид да видя какво е преди изпита на 31-ви март.
Аватар
Великов
В началото бе словото

Мнение от Великов »

Ами да, и аз именно за това се записах за I, въпреки че до последния момент се колебах дали да се записвам и за него
Димитър Димов - "Тютюн"
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

Еми значи тези дни ще отида да се запиша и за равнище I
impossible
В началото бе словото

Мнение от impossible »

Евала им на работното време... от 12 до 14, утре от 14 до 15:30. Трябва да ги дебна, за да се запиша ли? Утре пак ще опитам да ги хвана и да се запиша за второ, а пък по-нататък може и за първо равнище. :D
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
vlast_vd
В началото бе словото
Специалност: КН

Мнение от vlast_vd »

mbojilova написа:Аз се замислих и друго, ако на математика 1 изкараш 5.00, а на математика 2 искараш 4.00, за балообразуването нали взимат по-високата оценка (т.е. от математика 1), но пък тази оценка образува по-нисък състезателен бал и да не вземат да се прецакат тези, които мислят да ходят и на двете равнища :scratch: impossible, мерси за отговора, но установих, че явно различни хора - различни мнения :) Преди няколко дена питах един приятел и той каза, че в информатиката имало повече математика, отколкото програмиране и ако останеш само с бакалавъра, единствено учител можеш да станеш, но според мен бакалавърската програма дали ще е И, ИС, КН или СИ не е толкова важна, а по-скоро магистърската. И от четирите специалности после можеш да си избереш хубава магистърска програма.

Фокусирай се към бакалавъра, защото там ще учиш нещо, а през магистратурата повечето вече работят и почти не се занимават с магистратурата, освен да си взимат изпитите . В учебните планове гледайте и минималния брой избираеми дисциплини за определена група. Изглежда, че ИС имат повече математика от КН. И гледайте да не забравяте границите и редиците, които учите сега, защото ще ви трябват по Анализ 1 в началото, поне да свикнете по-лесно с начина на преподаване!
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”