Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
nnobody
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от nnobody »

Здравейте! Искам да попитам, тъй като съм се насочила към СтУ / Икономика с английски и съответно втората ми матура ще е по английски, а тази година оценката от матурата участва в балообразуването, но с по-малък коеф. .. та въпроса ми е, ако се явя на изпита на СУ по английски и да кажем изкарам 2 :) , да се надяваме, че няма да се случи, това влияе ли по някакъв начин или автоматично ми се взима оценката от матура като балообразуваща.. По принцип мисля, че не би трябвало да има проблем, но все пак да питам..
Keep watching.. maybe i'll do a trick. ;)
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Ще ти се вземе оценката от матурата :wink:
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
dessysslava
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от dessysslava »

Да,взима се по-високото при всички случаи :) Няма шанс да те прецакат,поне с това :D
nnobody
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от nnobody »

Мерси за отговорите.. и аз така предполагах :D
Keep watching.. maybe i'll do a trick. ;)
snow_white
В началото бе словото

Мнение от snow_white »

Здравейте, имам въпрос.
Записана съм в софийския със специалност която не ми харесва и следователно, няма да плащам втория семестър и ще си взема дипломата.
Но може ли тази година да кандидатствам пак с матурата от миналата година?
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

snow_white написа:Здравейте, имам въпрос.
Записана съм в софийския със специалност която не ми харесва и следователно, няма да плащам втория семестър и ще си взема дипломата.
Но може ли тази година да кандидатствам пак с матурата от миналата година?
Да :)
Ivotrifonov
В началото бе словото

Мнение от Ivotrifonov »

Здравейте! Въпроса ми е подобен на snow_white. Сега съм в една специалност, която ми беше интересна, но не виждам много перспектива в нея. 4ти курс съм, но незавършил, защото все още влача няколко изпита и нямам готова дипломна работа. Мога ли да кандидатствам за друга бакалавърска степен в СУ, в друг факултет с матура, или с изпит?

edit: Готов съм и да прекъсна ако трябва и да не завършвам сегашната си специалност. Не знам дали това има значение, гледам, че в правилника пише:

Лицата, завършили висше образование и придобили образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” след средно образование, не могат да кандидатстват за второ висше образование, субсидирано от държавата, в същата или по-ниска от притежаваната от тях образователно-квалификационна степен.

Освен това няма значение за мен дали ще бъде платена, или държавна поръчка, просто искам да уча това, което съм си избрал.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

:) Имаш си глава на раменете, но да избуташ четири години и да се откажеш на финалната права... Не те съдя, всеки пораства, променя приоритетите си, но според мен би било огромно прахосничество на ресурс във всяко едно отношение, да зарежеш нещата.
Колкото до въпроса ти- можеш да кандидатстваш. Държавата плаща за образованието ти до момента, в който не се сдобиеш с диплома. В този смисъл и 10 специалности да започваш една след друга, все ще ти бъдат плащани от държавата, до момента в който не вземеш важното листче. Поне аз така знам.
Миналата година учих културология и се явих на кандидат-студентските изпити. Това, че докато кандидатствах имах статут на студент, не се яви пречка по никакъв начин. Успех :)
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Завърши и запиши нова, щом няма значение дали ще е платено. Не си губи четирите години и така ще имаш 2 висши.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Ivotrifonov
В началото бе словото

Мнение от Ivotrifonov »

seduction написа::) Имаш си глава на раменете, но да избуташ четири години и да се откажеш на финалната права... Не те съдя, всеки пораства, променя приоритетите си, но според мен би било огромно прахосничество на ресурс във всяко едно отношение, да зарежеш нещата.
Колкото до въпроса ти- можеш да кандидатстваш. Държавата плаща за образованието ти до момента, в който не се сдобиеш с диплома. В този смисъл и 10 специалности да започваш една след друга, все ще ти бъдат плащани от държавата, до момента в който не вземеш важното листче. Поне аз така знам.
Миналата година учих културология и се явих на кандидат-студентските изпити. Това, че докато кандидатствах имах статут на студент, не се яви пречка по никакъв начин. Успех :)

Хе-хе, ами то идеята е да завърша, да. Просто казвам, че ако единствения начин да запиша втората специалност е да прекъсна, съм готов да го направя. Благодаря за отговора, надявам се наистина да е така. Тези дни ще се завъртя покрай университета да питам и там лично за всеки случай. Аз междувременно звъннах и по телефона, който е даден в секцията за кандидатстудентската кампания и там една жена доста ме наплаши, защото каза че е невъзможно да уча втора бакалавърска степен в СУ, нито държавна поръчка, нито платена и нямало значение, дали ще прекъсна, или не, а на мен това ми се стори доста подозрително. Можело само магистратура и след това само докторантура, а ако съм искал втора бакалавърска - само в частен университет.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Те тези лелки, понеже много им знаят главите... Вече на никой не вярвам. Аз исках да уча успоредно културология и право /задочно съм/ и ме убедиха няколко гениални мозъка, че не било възможно и, че било против всякакви правила-Сега моя колежка от правото, го учи като втора специалност, а първата и е политология. Тоест в момента е първа година право и втора политология. А таксата, която плаща за правото не е кон и вол. Така че, търси мнения, оказа се, че дори и 2-3 да са, пак може да бъдат грешни.
П.С-Мин.година в Културологията имах колега, който преди да я запише- беше учил за по една година Социология и Унгарска филология също, за по една година... Тоест три поредни години е записвал съвсем различни бакалаври, без да има някакъв проблем, без да се налага да плаща по-различен размер на таксата и т.н.
Не всичко, което се казва в СУ е вярно. Всеки писка от администрацията и определено има защо...
Ivotrifonov
В началото бе словото

Мнение от Ivotrifonov »

seduction написа:Те тези лелки, понеже много им знаят главите... Вече на никой не вярвам. Аз исках да уча успоредно културология и право /задочно съм/ и ме убедиха няколко гениални мозъка, че не било възможно и, че било против всякакви правила-Сега моя колежка от правото, го учи като втора специалност, а първата и е политология. Тоест в момента е първа година право и втора политология. А таксата, която плаща за правото не е кон и вол. Така че, търси мнения, оказа се, че дори и 2-3 да са, пак може да бъдат грешни.
П.С-Мин.година в Културологията имах колега, който преди да я запише- беше учил за по една година Социология и Унгарска филология също, за по една година... Тоест три поредни години е записвал съвсем различни бакалаври, без да има някакъв проблем, без да се налага да плаща по-различен размер на таксата и т.н.
Не всичко, което се казва в СУ е вярно. Всеки писка от администрацията и определено има защо...
Много полезна информация, мерси. Верно ще поразпитам колкото се може повече хора. Сега ми хрумна и друг въпрос, де. При положение, че дипломата ми от средно образование е все още в отдел студенти, а очевидно ще ми я поискат ако кандидатствам и полсе от отдела студенти за другия факултет ще ми я поискат при записване, ако ме приемат, какво да правя?
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Ivotrifonov мои колеги в първи курс си бяха взели дипломите за да кандидатсват Бяха попълнили молби, че до дата Х ще ги върнат в отдел Студенти. :)
Изображение

Изображение
STD
В началото бе словото

Мнение от STD »

Бих искал да попитам мога ли да бъда записан за кандидат студентски изпит от друг човек с КОПИЕ от личната ми карта?Благодаря предварително!
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

STD написа:Бих искал да попитам мога ли да бъда записан за кандидат студентски изпит от друг човек с КОПИЕ от личната ми карта?Благодаря предварително!

Може :)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”