Здравейте
Освен въпроси както всички кандидат - студенти имам и да споделя нещо със вас и разбира се да получа мнението на вече влезли в тази специалност хора.
Първо искам да кажа,че още от миналата година следя темите, разглеждам форума и предварително се извинявам, ако въпроса ми е глупав, но пък по добре да питам отколкото да се чудя

Ходя на уроци по български от октомври месец, понеже гледам матурата ми по български да е изрядна.Гледам новини редовно и бих казала, че имам мнения за водещите проблеми в момента. Също правих един доклад в училище, темата беше ''Чалгата в политиката и обществото'', общо взето бях много доволна,както и госпожата ми, но разбира се имахме право да използваме статии от интернет.
Но така... да премина към въпроса си.По принцип обичам да пиша и да комуникирам с хора. Работила съм като ПР лятото по курортите и също, когато съм тъжна, потънала в мисли или имам проблеми също пиша. Но проблема е, че всичко е неподредено и мислите ми са разхвърлени.Госпожата ми по литеретура също казва, че имам мисъл, но не мога да я подредя.Зимата бях спряла, дори се бях отказала от всичко, първо поради лични проблеми и второ, че всички ми казваха, че няма смисъл...но сега гледам освен по литеретура, да правя теми и по водещите новини у нас.Та именно освен да гледам новините, кои предавания мога да следя или кои сайтове?
Няма да лъжа, като кажа, че много ме е страх.Много мои приятели ми казват, че се целя на високо и има много малък шанс да ме приемат,защото трябвало много връзки за тази специалност.Така ли е?...Казват, че другите кандидати най - вероятно са много по ''запалени'', ако мога да го нарека така по политиката ни и със сигурност знаят в детайли много по - добре от мен изказванията на политиците, историите им и прочие...
Та да обобщя... толкова ли е трудно влизането всъщност и на какво трябва да наблегнем всъщност?На информацията за случващото се в държавата или повече на нашата гледка точка и изразяването й?
Надявам се да сте ме разбрали и да ми дадете съвет.Ще съм ви много благодарна