[КСК 2013] Връзки с обществеността

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Току-що съобщих на колегите си, че се отказвам от тази специалност, за да мога да се занимавам с театър.
Много ми е тъжно, защото всичко наистина е ПРЕКРАСНО, нещата, които учим, самата специалност, всичко. Запознах се с толкова колоритни индивиди и към някои от тях много се привързах, а и след завършването ми, би ми било наистина готино да се занимавам с PR. Обичам си го, наистина, и просто това ми е най-трудното решение, което ми се е налагало да вземам досега. Много го мислех и е много вероятно да съжалявам после, но винаги съм била мечтателния тип, който вярва в "слушането на сърцето", а моето сърце си е в театъра, откакто е било съвсем мъничко и детско.

Затова проявявам онази "благородна завист" към онези от вас, които са сигурни, че точно това искат. И много ви се радвам. Аз навярно никога няма да усетя радостта и спокойствието от това да си сигурен в изборите си :mrgreen: Насочили сте се към прекрасна специалност, предстоят ви прекрасни моменти и искрено пожелавам успех и късмет на онези, които най-много искат да влязат! Заслужава си.

Стискам палци!!!
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
KeepItClassy
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от KeepItClassy »

Сериозно лии? Аз един вид заради теб исках да вляза, като гледах колко много се кефиш на специалността и колко много се раздаваш и ми беше толкова яко, че има такива хора във факултета :]] Както и да е, пожелавам ти мнооооого успех и ти благодаря за това, че толкова много "ми" и "ни" помагаш с кандидатстването :JC_ThankYou: Стискам палци да имаш страшен успех от тук нататък, и ти обещавам някой ден, когато ти станеш мега яката актриса, а аз изкретам и мина за ПР, да ти ударя голяма реклама :thumbright: :lol:
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

О, изобщо не е сигурно, че ще се махна. Най-малкото, не се знае дали ще ме приемат. А и да ме приемат, не се знае дали отново няма да размисля точно преди да си изтегля дипломата от СУ :mrgreen:
Много вероятно си е да се засичаме с теб по коридорите на ФЖМК, живот и здраве. :D
А постът ти много ме усмихна, благодаря. ^^
Аватар
Gerriie_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Gerriie_ »

Здравейте :)
Освен въпроси както всички кандидат - студенти имам и да споделя нещо със вас и разбира се да получа мнението на вече влезли в тази специалност хора.
Първо искам да кажа,че още от миналата година следя темите, разглеждам форума и предварително се извинявам, ако въпроса ми е глупав, но пък по добре да питам отколкото да се чудя :)
Ходя на уроци по български от октомври месец, понеже гледам матурата ми по български да е изрядна.Гледам новини редовно и бих казала, че имам мнения за водещите проблеми в момента. Също правих един доклад в училище, темата беше ''Чалгата в политиката и обществото'', общо взето бях много доволна,както и госпожата ми, но разбира се имахме право да използваме статии от интернет.
Но така... да премина към въпроса си.По принцип обичам да пиша и да комуникирам с хора. Работила съм като ПР лятото по курортите и също, когато съм тъжна, потънала в мисли или имам проблеми също пиша. Но проблема е, че всичко е неподредено и мислите ми са разхвърлени.Госпожата ми по литеретура също казва, че имам мисъл, но не мога да я подредя.Зимата бях спряла, дори се бях отказала от всичко, първо поради лични проблеми и второ, че всички ми казваха, че няма смисъл...но сега гледам освен по литеретура, да правя теми и по водещите новини у нас.Та именно освен да гледам новините, кои предавания мога да следя или кои сайтове?
Няма да лъжа, като кажа, че много ме е страх.Много мои приятели ми казват, че се целя на високо и има много малък шанс да ме приемат,защото трябвало много връзки за тази специалност.Така ли е?...Казват, че другите кандидати най - вероятно са много по ''запалени'', ако мога да го нарека така по политиката ни и със сигурност знаят в детайли много по - добре от мен изказванията на политиците, историите им и прочие...
Та да обобщя... толкова ли е трудно влизането всъщност и на какво трябва да наблегнем всъщност?На информацията за случващото се в държавата или повече на нашата гледка точка и изразяването й?
Надявам се да сте ме разбрали и да ми дадете съвет.Ще съм ви много благодарна :)
Аватар
KeepItClassy
В началото бе словото

Мнение от KeepItClassy »

Здравей и на теб :)
Аз не мога да отговоря на въпросите ти, най- малкото, защото и аз съм кандидат ПР, обаче ми се ще да те успокоя и да ти кажа, че не е нужно да си чак толкова подготвена по всички въпроси. Аз също редовно гледам новини, през деня чета новинарски сайтове и вестници и се опитвам да запомня малко повече инфо за по- важните теми през последната година. Това обаче съвсем не означава, че съм абсолютно информирана и компетентна по всички въпроси :D Не знам от къде тези твои приятели са толкова навътре в нещата относно кандидатстването, обаче това, че трябва да имаш много "връзки за специалността" изобщо не ми се струва вярно. А колкото до това, че останалите кандидатстващи едва ли не лягаме и ставаме с вестник в ръка, мога да те уверя че не е така :) Не знам житейският път и автобиографията на Сергей Станишев или на ББ ако това ти беше въпроса :D
А колкото до самото влизане в университета, от моя гледна точка, не ми изглежда чак толкова трудно. Не знам за теб, но на мен би ми било доста по- трудно да наизустя 3 учебника по биология и химия и да се пробвам за доктор, отколкото да се явя на един писмен и един устен изпит по журналистика. По последни данни никой не е умрял на някои от тях :D Ако имаш поне някаква база, малко лично мнение, късмет и елементарни познания по български език, не смятам, че е мисията невъзможна. Все пак влизали са в университета преди нас, ще го правят и след нас, не откриваме топлата вода :)
Надявам се да е имало някаква полза от големите ми разсъждения. Просто бъди спокойна и не се впрягай толкова, не е на живот и смърт ;]]
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Gerriie_ написа:кои предавания мога да следя или кои сайтове?
http://www.capital.bg/
трябвало много връзки за тази специалност.Така ли е?
не
...Казват, че другите кандидати най - вероятно са много по ''запалени'', ако мога да го нарека така по политиката ни и със сигурност знаят в детайли много по - добре от мен изказванията на политиците, историите им и прочие...
не
Та да обобщя... толкова ли е трудно влизането всъщност
не
и на какво трябва да наблегнем всъщност?На информацията за случващото се в държавата или повече на нашата гледка точка и изразяването й?
и на двете

:D
Аватар
KeepItClassy
В началото бе словото

Мнение от KeepItClassy »

Ха-ха-ха Ер Малка точно това имах предвид! Само ти можеш да дадеш такива изчерпателни и точни отговори! :D
Аватар
KeepItClassy
В началото бе словото

Мнение от KeepItClassy »

Пак съм аз :angel: Ще ме извинявате, обаче сега ми е паднало да пиша и да се радвам че съм кандидат- студент. След 17 може и да не ми е толкова весело. :)
Та въпросът ми този път е, в колко страници като обем трябва да ни е разработена темата. Знам, че не големината, а съдържанието е важно, и видях че този въпрос наскоро е бил зададен и в темата за Журналистика, но все пак исках и други мнения. Знам, че миналата година повечето от вас си изкараха доста прилични оценки около 4,50-5,00 и ми беше интересно дали при оценяването са взели под внимание и обема.

И другото ми запитване този път не е само към вече влезлите ПР-и, а и към останалите кандидати. Какво смятате, че може да ни се падне като тема, тази година? Като знам предишните теми, сто процента и този път ще е нещо отворено и лесно за писане. Очаквам чак на устния да ни питат за по- големите и важни новини, но все пак човек никога не знае.

Добре, сега вече млъквам и обещавам в следващите дни да се въздържам и да не ми засичате ника толкова често из тази тема :lol:
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

На мен ми бяха написали в рецензията: '' Недостатъчен обем '' - за около страница и половина, две. Прави му сметката. Много е относително. Не се стремете да запълните всички листове с някакви празни приказки, все пак ще ставате журналисти/PR-и, a не политици.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс

Мнение от sunny.v.b »

Аз пък написах 2 страници и си имах хубава оценка. Въпроса е, колкото и да сте написали, да е изчерпателно. Тогава и 1 страница ще е достатъчна, въпреки че рядко може 1 страница да е изчерпателна, освен ако не сте една моя съученичка, която побираше в половин страница 2 мои.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Gerriie_
В началото бе словото

Мнение от Gerriie_ »

Благодаря и на KeepItClassy и на Ер Малка за бързите отговори.Много ми олекна! :)
А до колкото за предположенията ми за теми.... по принцип си пиша в една тетрадка всичко, което е като по - водеща новина. Може би за патриарх Максим или референдума както и атентата в Бургас лятото, който и сега пак нашумя със ''Хизбулла''
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото
Специалност: Да се надявам политология!

Мнение от bobby.grigorov »

Аз мисля, че ще се падне нещо за референдума. Сигурно нещо, с което да изразим нашата позиция относно него, но под формата на есе. Но винаги може да се падне и нещо друго, а това е само предположение. :)
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

Здравейте!
Габи съм аз и се записвам в хубавата темичка.Като цяло съм се насочила към ВО и Журналистика,но все още не съм решила кое да бъде(предаполагам,че ще реша като си видя резултатите). Никак не се подготвям за изпита,защо ли не знам(мързел съм!).Просто не намирам смисъл да се притеснявам излишно.Според мен или можеш да пишеш,или не.Грамотността е вече друго умение, а аз си слагам запетаи, където ми видят очите и със сигурност ще ме резнат проверяващите...

На изпита предполагам,че ще се пише за нещо такова: референдум; "покушението" над Доган; цените на тока; папата;парите за фолка...Ама знам ли?
Вие какво мислите?
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

pifiella написа: На изпита предполагам,че ще се пише за нещо такова: референдум; "покушението" над Доган; цените на тока; папата;парите за фолка...Ама знам ли?
Вие какво мислите?
И аз си мисля, че ще е някое от тези, но няма как да знаем.
Пък и кой знае какво ще се случи до изпита ви.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Първите 4 са абсурд да се паднат. Никога не дават нещо толкова конкретно. Парите за фолка може да ги позасучат някак и да скалъпят някаква тема.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”