Математика II
Модератор: Boromir
Математика II
До тази година на Математика 2 нямаше стереометрия-и тази година ли ще е така знаете ли?
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
абе и аз на техническия изписах 6стр. по едната геометрична, а тя е толкова проста, че ме е яд за това 5.50, но предпочитам геометрия пред някоя с графики и да се намери лицето на триъгълника получен при пресичането на графиките с незнам си кое..Rodd1ck написа:Май не искам да е геометрична.![]()
Последно време, както и на последните изпити, си забелязвам тенденцията на сравнително лесните геометрични задачи да се излагам. Изписвам по няколко листа и в най-добрия случай забелязвам колко просто е било решението..
Същото нещо направих и аз там!J`E`K`O написа:абе и аз на техническия изписах 6стр. по едната геометрична, а тя е толкова проста, че ме е яд за това 5.50, но предпочитам геометрия пред някоя с графики и да се намери лицето на триъгълника получен при пресичането на графиките с незнам си кое..Rodd1ck написа:Май не искам да е геометрична.![]()
Последно време, както и на последните изпити, си забелязвам тенденцията на сравнително лесните геометрични задачи да се излагам. Изписвам по няколко листа и в най-добрия случай забелязвам колко просто е било решението..
Пуснах си радиусите и изразих първо r и по него страните, на всичкото отгоре си намерих накрая и изчислителна грешка, а с цялото бавене по тая задача не си намерих една елементарна грешка на втора..
Иначе графиките не са толкова трудни, като не мисля, че ще ни дадат нещо супер сложно. Иначе може ли да ни дадат нещо подобно, чертаене на графики с асимптоти, това-онова?