[КСК 2013] Връзки с обществеността

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото
Специалност: Да се надявам политология!
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността

Мнение от bobby.grigorov »

А, защо се приемат толкова малко момчета и толкова много момичета? Това е полова дискриминация! Това последното беше бъзик, разбира се. :D :D :D И все пак, защо е така? Никога не съм успявал да си дам адекватен отговор, а съм сигурен, че вие знаете, вероятно. :)
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от sunny.v.b »

Защото момичетата сме по-умни и изкарваме по-високи оценки :mrgreen: Ако и за вас има толкова места, ще ви приемат и с чисти тройки. Поне така аз си го обяснявам. Навсякъде е така освен във ФМИ, мисля.

За справка: аз имах 5.38 на писмения и имаше 12 момичета с по-висока оценка от мен, един съфорумец имаше 4.70(или нещо подобно) и имаше 11 момчета с по-висока от неговата. Това по спомени го говоря, може и да бъркам. Пък и като погледнеш баловете - за момчетата са по-ниски.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Ер Малка
Вазов
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Аз съм много против квотите, но това е положението. Според мен е правилен принципът "който влезе- влезе", ако ще да има между нула и едно момчета (или, респективно, момичета).
И за психологията, която ми беше първо желание, имаше 40 момичета и 20 момчета, но ако нямаше квоти, щях да вляза. Така че не са във ваш ущърб.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

То това и не означава, че пък момичетата респективно задължително стават по-добри след това в съответната професия. Икономиката има нужда и от доказалия се мощен мъжки мозък! :rr: Момчетата просто ги мързи да учат, тва е!
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото

Всички сте прави, да, но въпреки всичко отново 20 ми се виждат прекалено малко като бройка, при положение, че момичетата са двойно повече, но както и да е. :) Иначе ще се постарая да влезна. :)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Добре си е бройката и като цяло си е справедлива. За по-ниските балове на момчетата също трябва да се отчете, че например на изпита по журналистика съотношението момичета-момчета е долу-горе 5 към 1... Нормално е да има по-малко хубави оценки, след като и самите кандидати са доста по-малко.
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото

Да, явно е така. Благодаря на всички за бързите отговори! :)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

А и гледай на самия изпит ДА НЕ СИ ПРАВИШ ЕКСПЕРИМЕНТИ. :lol: Ти си момче и една четворка те устройва напълно. Напиши си едно есе с ясна тези и си готов.
Аватар
tranceRR
От дъжд на вятър

Мнение от tranceRR »

И аз искам да изразя хилядите си благодарности към настоящите студенти, които се разписаха стабилно в темата и оказват безрезервна помощ на зайците като мен ! :cheers: Искам да запитам как по-точно се подготвихте за писмения изпит, понеже почти навсякъде срещам отговори от сорта на "следи новините, чети вестници и си готов". Притесненията ми са породени от факта, че самото писане на есе ми е доста голям проблем, просто защото през живота си съм написал най-много 3 есета (без помощ). :shock: Искам да се подготвя без никакви уроци или курсове, но не мога да си изградя ясен план.. Да не говорим, че в членуването имам доста големи проблеми и там също трябва да поработя. А остават някакви си 5 седмици до изпита. Предварително обещавам да почерпя всеки, който благоволи да помогне с нещо. :wink:
”It's not just love for music, it's my passion. It goes beyond liking, and beyond a hobby, it's about a way of living. Music is essential to my life.”
Armin van Buuren
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс

Мнение от sunny.v.b »

Аз си писах есета на темите от миналите години и ги давах на една учителка да ги проверява. Тя ми обясняваше в междучасията къде са ми грешките. Написах не повече от 5 есета общо. Тя ми препоръча да прочета Хрониките на Стефан Цанев и "Народопсихология" на Семов, както и каквото друго се сетя :)
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото

И аз не съм писал много есета и до скоро бях в същото положение като теб, но се стегнах. Започнах да пиша поне по две есета на седмица. Отначало се справях ужасно, писах по една страница голям формат, пълна боза, и не можех да измисля повече, но се подобрих значително. Ето днес, например, писах есе по литература и се учудих, как изписах три страници голям формат на тема "Грях и изкупление". Отделно втората ми матура ще е по философия, нарочно си я избрах нея, заради есето и възможността да си подобря писането, така че и подготовката за втората ми матура подпомогна. Така че те съветвам да започнеш да решаваш тестове по българска граматика всекидневно, както и да се мъчиш да пишеш есета, както направих аз. С времето ще подобриш писането си, гарантирам ти! :)

Между другото мен, пък, ме няма от време на време при запетайките. Много са ми трудни тия гадинки! :)
Аватар
KeepItClassy
В началото бе словото

Мнение от KeepItClassy »

Айде и аз ще се включа :) И на мен ми е притеснено относно есето, но се радвам, че поне има предварителен изпит, на който да разберем горе- долу на какво ниво сме. И аз като bobby.grigorov мисля, че с малко, но постоянни упражнения ще ни се получи номера и ще изкараме прилични оценки. Няма да забравя, миналата година докато четях темите, попаднах на темата "Как се пише журналистическо есе" и някой беше написал:
WeeDichou написа:1)Дават ти темата...
2) Веднага се сещаш за какво да пишеш.
Тук е най-същественото: НЕ ПИШЕШ ЗА НЕГО
3) Сещаш се за второ нещо....НЕ ПИШЕШ И ЗА НЕГО
4)
5)
...
100) Сещаш се за 99-то нещо, за което би писал....
101) Пишеш за него
102) Излизаш от изпита...
103) Отиваш да ти леят куршум за късмет...тоя дето ти проверява работата да не е махмурлия/абстинентен/в лошо настроение...
Това просто винаги ме развеселява и не се и съмнявам, че ще е нещо подобно, но пък ако не се справим първият път, имаме втори.. и трети, и пети.. Живота е пред нас бе хора :D
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

И по този начин се раждат беузмни опити за оригиналничене...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
tranceRR
От дъжд на вятър

Мнение от tranceRR »

bobby.grigorov написа:И аз не съм писал много есета и до скоро бях в същото положение като теб, но се стегнах. Започнах да пиша поне по две есета на седмица. Отначало се справях ужасно, писах по една страница голям формат, пълна боза, и не можех да измисля повече, но се подобрих значително. Ето днес, например, писах есе по литература и се учудих, как изписах три страници голям формат на тема "Грях и изкупление". Отделно втората ми матура ще е по философия, нарочно си я избрах нея, заради есето и възможността да си подобря писането, така че и подготовката за втората ми матура подпомогна. Така че те съветвам да започнеш да решаваш тестове по българска граматика всекидневно, както и да се мъчиш да пишеш есета, както направих аз. С времето ще подобриш писането си, гарантирам ти! :)

Между другото мен, пък, ме няма от време на време при запетайките. Много са ми трудни тия гадинки! :)
А аз как ще се стегна, като мързела ми няма граници ?! :? Точно обема мисля, че най-трудно ще докарам.. А за такава тема щом си написал 3 листа - :thumbup: :notworthy:
KeepItClassy написа:Айде и аз ще се включа И на мен ми е притеснено относно есето, но се радвам, че поне има предварителен изпит, на който да разберем горе- долу на какво ниво сме. И аз като bobby.grigorov мисля, че с малко, но постоянни упражнения ще ни се получи номера и ще изкараме прилични оценки. Няма да забравя, миналата година докато четях темите, попаднах на темата "Как се пише журналистическо есе" и някой беше написал:

WeeDichou написа:
1)Дават ти темата...
2) Веднага се сещаш за какво да пишеш.
Тук е най-същественото: НЕ ПИШЕШ ЗА НЕГО
3) Сещаш се за второ нещо....НЕ ПИШЕШ И ЗА НЕГО
4)
5)
...
100) Сещаш се за 99-то нещо, за което би писал....
101) Пишеш за него
102) Излизаш от изпита...
103) Отиваш да ти леят куршум за късмет...тоя дето ти проверява работата да не е махмурлия/абстинентен/в лошо настроение...

Това просто винаги ме развеселява и не се и съмнявам, че ще е нещо подобно, но пък ако не се справим първият път, имаме втори.. и трети, и пети.. Живота е пред нас бе хора
Колко окуражаващо накрая.. Чул те Господ ! :angel4:
”It's not just love for music, it's my passion. It goes beyond liking, and beyond a hobby, it's about a way of living. Music is essential to my life.”
Armin van Buuren
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото

Хех, ти мислиш, че мен не ме мързи ли? Мързи ме страшно много, не знаеш с колко усилия започвам да пиша, когато се налага, но го правя, защото имам амбицията да вляза в тази специалност. Виж, просто колкото и да те мързи, се стегни! Почни да пишеш смело, като изразяваш, в есетата си, твоята гледна точка и ще видиш, че за две-три седмици ще има значително подобрение и ще останеш много доволен от това, което си направил. :)
Заключено

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”