Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Re: Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Мнение от Libra »

The Stig написа:Изображение

Интересен филм, а краят... :shock:

аа тва съм го гледала, гледала съм гоооо!!! :lol:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

По някаква причина досега все пропусках "Джери Магуайър" и след като Silver Linings Playbook ми опъна нервите за няма и половин час, реших да разпусна с него. Ми да, чудесно филмче - много приятно, съвършено ненатоварващо, а на прословутата реплика "You had me at "Hello" се смях с глас, предвид обстоятелствата, при които бе изречена (а и предвид приликата с действителни лица и събития, която е наистина забавна).
И Рене Зелуегър, и Том Круз са просто идеални за ролите си и са много убедителни. Хем ми беше ясно какъв ще е финалът (нормално, :)), хем все пак ми държаха вниманието през целия филм, което в настоящия момент е сериозно постижение.

И понеже не ми се спи, пускам "Джуно", че тук се скъсаха да ми обясняват какъв пропуск било, че не съм го гледала. Съдейки по саундтрака, склонна съм да им повярвам - специално разпитвах момичето, което го беше пуснало, каква е тая музика, та после ми го и записа дори.
По тоя повод, поздрав:

Примерно тая песен не я бях чувала допреди 2-3 седмици, а поне 3-ма души около мен се оказа, че я знаят съвсем наизуст. Този филм или не е стигнал до България, или аз съм го пропуснала по някаква абсолютна случайност. Ама музиката наистина ме кара да се хиля като ряпа. :mrgreen:

EDIT: Всъщност да, никак не е лош филмът. Много свеж и лек (ама не лековат) поглед върху тема, която не е лесна. И музиката е разкоооооооооошна, в момента си слушам песните, върху които са финалните надписи - това ми се е случвало изключително рядко.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Das Erste
Летописец Виртуоз

Мнение от Das Erste »

Изображение

Аз последно гледах новата версия на "Ана Каренина".
Още преди да излезе, знаех, че няма да ми хареса, ама то се оказа по-зле от колкото си мислех.
На първо място актьорите не са подходящи. Ще ме извинява Кийра Найтли, ама не става за тази роля. Вронски с изрусената си коса хич не ме грабна и в крайна сметка, съм доволна единствено от избора на актрисата на Кити, пък дори не харесвам героинята в книгата.
Според мен бяха добавени глупави и зле заснети сцени, които даже ги няма в произведението, за сметка на доста важни герои и моменти...
Доста лош филм се е получил, може би само костюмите бяха прилични и достоверни.
Като цяло не го препоръчвам, доближава се към американските бози, но ако сте отчаяни, става за губене на време.
Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта

---
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Изображение
Изображение
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Gran Torino

При все, че само показа силна игра, филмът ми хареса много!
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Изображение

Доста добър
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

И аз Джак Ричър. Ставаше. Дори доста приятно филмче, но определено не е филмът на годината.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

А аз тия дни изгледах първите 3 невъзможни мисии. Така де, третата не можах да я довърша - оказа се наистина "мисията невъзможна". В първите 2 обаче ме кефеше колко бутафорно и нелепо са направени нещата - гледаш и се хилиш, и си викаш "Еееее, не!". Третата е проста пуцаница. Ама на първата особено много се смяхме с Огнян, защото се оказа, че голяма част от действието се развива в Прага и точно пре деня, преди да я гледаме, сме вървяли буквално по стъпките на Том Круз.
И, примерно, на централния площад бяха сложили някакво супер бутафорно заведение, където той трябваше да се среща с някакъв. При което аз се възмущавам - толкова кафенета има и всичките са хубави, защо им е била тая грозотия! А Огнян: е, ако ще го гърмят... И позна. :) А по-късно си бият среща в някакъв влак, а аз му предлагам да се хванем на бас дали няма да се гонят по покрива му. И познах. :) Пълна бутафория, но много забавна за коментиране, докато я гледаш.

Но думата ми е за друго - Wonder Boys! В момента съм до средата и съм абсолютно очарована. Нямам идея как съм пропуснала тоя филм, хем е с Робърт Дауни Дж., обаче е страхоооооотен! Супер забавен и без да е комедия, се хиля от самото му начало. Другият подобен, който съм гледала (и пак е с него), беше Kiss Kiss Bang Bang.
Не, сериозно, разкошен филм с изключителен диалог. Наистина отдавна не ми се беше случвало да се смея така, а дори не е класическа комедия.
Редакция: Догледах го. Много, много приятен филм. Ужасно ми се спи, ама ми светна на душичката. Голямо безумие е, просто сценарият изби рибата, след като изкърти мивките наоколо. :mrgreen: Чуден текст.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Libra
Гутенберг

Мнение от Libra »

Най-накрая и аз да пиша в тази тема! :lol: Минаха сигурно повече от 6 месеца, в които не съм изгледала нито един филм. Изобщо.. бях забравила колко по-различно е киното от театъра. :lol:

Гледах Клетниците. Първоначално като разбрах, че това е мюзикъл (а аз разбрах, когато започнаха да пеят) I was like :shock: :shock: но после пеенето се намести много добре, като цяло разведряваше силно драматичната обстановка.

На първо място невероятно впечатление ми направиха актьорите - страшно добре подбрани, много добре играха, но то и какво друго може да се очаква от тези имена? Хю Джакмън е в ролята на Жан Валжан (a true noble man :salute: ), Ръсел Кроу е Жавер - много силен сблъсък между два железни характера, вяра срещу вяра. Друга страхотна двойка, която стоеше абсолютно на място, беше Хелена Бонам Картър (която принципно не харесвам особено) и Саша Барън Коен като настойниците на малката Козет - големи образи, внасят много цвят. :P

Трябва да се признае на преводачите, че са се постарали много с превода на филма, защото доста трудно се докарват репликите в мюзикъл. Наистина има разминавания на места, но като цяло е добре.

Та като за финал - ако сте чели Клетниците, гледайте и този филм, ще ви хареса! Като цяло историята е страшно завладяваща - на фона на Революцията един разказ за вярата, за втория шанс, за спасението, за благородността, за правилния избор, представена по страхотен начин от едни великолепни актьори! Въздействащо е, заслужава си!
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Мюзикъл ли е?! Ужаз :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Поне, надявам се, не може да е по-зле от Mamma Mia!, където г-н Броснън, ей така - отникъде, започва да пее... Хубави песнички, ама ми беше смешно... :)

Иначе: Taken и Taken 2 Не са зле - увлекателни, кофти история с някои не особено логични моменти... : )
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Арго не беше лош.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Изображение

Не беше лош, ама имаше твъъъърде много ГРОЗНИ сцени. Не страшни, а грозни.
Изображение
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

Да, и аз гледах "Клетниците", но изобщо не съм във възторг. Мюзикъл ... мне. Точно за тази книга това не ми се връзваше никак. Чак съжалих, че си го причиних.
Твърде леко ми беше направен филма, нямаше го драматичния дух на епохата, дори въздействието на думите не беше нищо особено. Актьорите добре го изиграха, да, макар че очаквах Жавер да е по-внушителен образ, той е твърд човек, безсърдечен, а не смятам, че го показаха такъв. Пеенето не ми пасваше почти никъде, изключая два-три момента, в които си беше внушително. Музиката сама по себе си не е никак лоша, аз през цялото време слушах почти нея.
Като цяло имайки предвид колко съм се заровила в момента в Юго и колко го преоткрих, тази екранизация ми дойде изключително неуместна. Чак не мислех, че някой го е харесал :)

И "Ана Каренина" гледах, но понеже съм чела доста отдавна книгата, филмът ми хареса доста. Само не можах да преживея Вронски, не ми се връзваше рус :) Иначе мисля, че е добре направен, интересен е, на мен сцените ми бяха доста красиви през цялото време. Изобщо, след "Клетниците" имах сериозни опасения за него, но ме изненада приятно. ^^
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”