въпрос относно бодибилдинга

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Аватар
Fervourrr
От дъжд на вятър
Специалност: социология
Курс: трети

въпрос относно бодибилдинга

Мнение от Fervourrr »

Като за начало ще започна с това,че съм момиче :)
Доста се интересувах напоследък каква е аджеба разликата между бодибилдинг и фитнес и така и не намерих категоричен отговор....
Върпосът ми е само момчета ли се записват на бодибилдинг и дали ако се запиша,няма да стана за смях :)
Мисълта ми е има ли обурудвана зала в СУ и дали в нея има и друго освен лежанка и щанги :)
И последно....ако можете да кажете горе долу кога започват записванията за спортовете по принцип,и как точно става..
Предварително благодаря :)
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

оборудвана зала няма, това със сигурност, иначе за другото не мога да ти кажа :roll: :wink:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

хихи :)
разграничителният критерий м/у фитнеса и бодибилдинга най-елементарно разгледан е следният: при бодибилдинга (както си личи до известна степен и от името) основната цел на тренировките, хранителния режим и т.н. е натрупването на мускулна маса. т.е. да станеш огромен, колкото гардероб, обиколката на бицепса ти да е половин метър и така :). при фитнеса е малко по-различно. там се набляга на релефа; изчистваш тялото си от мазнини и като тренираш правиш повече повторения, но с по-малка тежест. при бодибилдинга е точно обратното- правиш по-малко повторения (най-много 6), но се изстискваш максимално,т.е. вдигаш възможно най-много килограми.
дано да съм ти разяснила поне малко...
аз в университета се записах на спорт- фитнес. залата е в 3-ти блок, до "Академик". обаче там залата наистина е мн зле... супер малка, а винаги има много народ :( но ако искаш наистина да си тренираш ,винаги можеш да го направиш :) те повечето (особено девойките) само се моткат и се чудят къде да се подпрат :) и можеш да си ползваш поне малкото уреди, които има в залата :)
дерзай! и да знаеш, че най-важното нещо е волята! :)
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

допълнение към джулианка, фитнеса цели само да си със форма, fit, прави се с по-ненатоварени тренировки и по-малки кила, бодибилгинга е по-интензивен и цели натрупване на маса както беше посочено. Занимавал съм се доста със спорт, ако имаш въпроси за спорта в Су или по принцип, пиши ми ЛС, за фитнес мога да ти дам съвети ако те интересува, надявам се не искаш бодибилдинг :)
Изображение

Изображение
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

А малко извън темата, но мисля че няма смисъл да пускам нова - как са нещата при кик-бокса?! Като зала и тренировки как е?
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

момиче ли си? недей.
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Горният отговор беше изчерпателен. :) Момиче съм, да, ама доста агресивно момиче понякога, та затова се поинтересувах. :) Някой от първа ръка да каже повече инфо, та да знам с какво се захващам. Не че не съм достатъчно луда да се хвана и без да знам с какво точно...
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

katiunki написа:та да знам с какво се захващам
130 от лежанка :lol:
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Бая зор ще видя. :D
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

ми не съм тренирал кик, а тай, но това не е за жени. знайте си мястото и цъкайте шотокан. кикбоксът и въобще всичко, що има "бокс" е мъжка територия.

изключвам професионалното ниво, където жени с това си изкарват хляба.
Аватар
lokik
В началото бе словото

Мнение от lokik »

:evil: Аз съм мъж обаче съм супер възмутен от тея сексистки изказвания. Има супер много жени по залите и на състезанията по кик и тай тъи че кви са тия глупости?! Не било за жени.
С две жени съм ходил дето са кикбоксьорки и си бяха супер добрички :oops: Нито трябва да е няква грубиянка за да се занимава нито пък е толкова опасно...
Естествено, трябва сериозно да се обмисли дали да се ходи по състезания щото е злокобно там. Но за начинаещия трениращ това не е належащ въпрос. Освен това има леки стилове като семи- и лайт-контакт които са супер безопасни. Пък и тренирането само за фит без състезания си е супер, особено за жените - от кикбокса се чистят мазнини чудесно.
pain is temporary, pride is forever :)
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

я ми кажи ти смяташ ли, че всичко под фулл контакт е кикбокс? щото за мен е балет.

иначе за мазнините те подкрепям 100%.
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
lokik
В началото бе словото

Мнение от lokik »

Некоректно е да се твърди, че семи и особено лайт са за "меки китки." На лайт-контакта съм ставал свидетел как съдията "изпуска" срещата и се превръща в лют мариз.
Освен това, щом тези стилове са се утвърдили в кикбокса, значи са кикбокс, а не балет. Нещо повече, лайт е идеален за начинаещи спортисти, за да трупат боен опит и самочувствие.
Накрая, някои хора са надарени със физическа сила, други са по-технични и последните си използват предимствата на лайт- и семи-. Всеки да се бие там, където е по-добър. Например Павел Филимонов е страшен файтер, но едва ли ще просперира на лайт- защото неговата игра не е на далечната дистанция.
Естествено, че тайкикбокса е най-тежкия и зрелищен стил, но това не значи, че няма място за другите. Не целя да ти променя мнението, това е моето. :wink:
pain is temporary, pride is forever :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”