Любимите ви книги

Модератори: Мила, Boromir

ohhh nooooo
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Любимите ви книги

Мнение от ohhh nooooo »

Със сигурност за мен номер едно си остава 'Панаир на суетата' на Уилям Такъри. По невероятен начин са изградени всичките образи,особено женските;разкрити са както мъжката наивност и алчност,така и женската самопожертвователност,която в същото време се оказва вид суета. Но това,което прави книгата уникална,е "главната" героиня Беки Шарп-коварна,хитра и готова на всичко да успее в обществото. Изключително 'свирепа' книга :)
Раз два вече си в играта ;)
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Re: Любимите ви книги

Мнение от Libra »

Всички романи на Джон Гришам до 2000г. Най-вече Камерата :drunken: - изключително силен. Много ми харесва и Невинният (2006г.), той е основан на реални събития и малко ми напомня на Камерата. От Гришам тръгва интересът ми към затворите, престъпленията, реалните криминални истории и т.н. Начинът, по който пише, те кара да изживяваш всяка една от тях. Достоверността, детайлите, всичко е изпипано просто.

Започвам много да харесвам и Стивън Кинг - чела съм Сиянието и в момента чета Различни сезони, където първата история - Изкуплението Шоушенк, се развива в затвора :mrgreen: и много ме грабна!

Харесвам и класически романи като Брулени хълмове, Джейн Еър и подобни.

От българските автори фаворит ми е Димитър Димов - Осъдени души и Тютюн са просто великолепни!
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”