[КСК 2013] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Великов
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Математика
Ами все още не откривам Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2013/2014 година, където са написани тези неща. Предполагам, че в най-скоро време ще разберем.
.
.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
-
mbojilova
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: първи
Еми и аз нищо не съм видяла. Надявам се, че тази година няма да са много трудни задачите. А вие на кой изпит ще се явявате - на равнище 1, равнище 2 или и на двата? Аз смятам само на равнище 2, защото, според мен, няма смисъл да се държи изпит и на равнище 1.
" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме "
-
impossible
- В началото бе словото
Оф... много рано тия изпити
Чакам да пуснат някакви примерни теми ама така или иначе, май ще ходя направо на 2ро равнище.
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
-
mbojilova
- В началото бе словото
Охх и аз така мисля
Много скоро ми се вижда....А иначе, в сайта на ФМИ седят още миналогодишните примерни теми
. Да се надяваме, че ще ги качът скоро , а не на 1 март. 
-
impossible
- В началото бе словото
Сега пък изчезнаха датите за изпитите
Много рано ми идват тия изпити... още геометрията не съм почнал да преговарям 
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
- Великов
- В началото бе словото
И аз смятам направо на Математика II да ходя. Едно, че ако отида на равнище 1 ще дам едни 30 лв. за изпит + още 40 лв. минимум за път, тъй като съм от Варна, и второ, тая оценка никаква работа няма да ми свърши.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
-
bachyyy
- В началото бе словото
Аз ще се явявам на първо равнище ,но пък кандидатствам за СтУ и като гледам съм единствената във форума
Има ли някой друг?? 
-
nnobody
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: cgjfgj
Да, има!
И аз съм за СтУ или Икономика.. А иначе мисля да се явя и на двата изпита, за тренинг 
Keep watching.. maybe i'll do a trick. 
-
bachyyy
- В началото бе словото
Аз си мисля че на второ равнище нямам работа...
(но все пак уча в езикова ...) .Не знам дали се води за спам ,но да попитам някой знае ли как се решава това (x+1)^4 =8(x^4 +1) ? 
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Преглеждай си четиризначните таблици, като не можеш да се сетиш за решение - почти винаги някоя от формулите е ключът към успеха.bachyyy написа:Аз си мисля че на второ равнище нямам работа...(но все пак уча в езикова ...) .Не знам дали се води за спам ,но да попитам някой знае ли как се решава това (x+1)^4 =8(x^4 +1) ?
За горното - виж каква е формулата за реципрочно уравнение(така мисля, че се казваше)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- Великов
- В началото бе словото
Чудя се, тия какво още се бавят, ами не обявяват датите за записването за изпитите. Някой има ли информация?
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
-
mbojilova
- В началото бе словото
И аз не знам кога ще са датите за записването.
-
impossible
- В началото бе словото
@bachyyy То и аз уча в езикова и смятам да ходя на второ. Няма значение от къде си, за да имаш шансове.
Примерно има 15 града с математически гимназии (нямам никаква идея колко са). В КН + СИ местата за момчета са 155.
Всеки випуск от математическа гимназия има средно 180 човека, от които 60 момчета и 120 момичета. От тези 60 момчета, 15 примерно ще кандидатстват в тези две специалности. 15момчета*15гимназии=225 момчета само от математически гимназии. Почвам да се чудя дали има шанс тия роботи от математическите да се издънят и да остане място за нас
А как стоят нещата с подаването на документи за явяване на изпит? Ние, които сме от другите градове, как да направим, за да не се разхождаме до София?
Примерно има 15 града с математически гимназии (нямам никаква идея колко са). В КН + СИ местата за момчета са 155.
Всеки випуск от математическа гимназия има средно 180 човека, от които 60 момчета и 120 момичета. От тези 60 момчета, 15 примерно ще кандидатстват в тези две специалности. 15момчета*15гимназии=225 момчета само от математически гимназии. Почвам да се чудя дали има шанс тия роботи от математическите да се издънят и да остане място за нас
А как стоят нещата с подаването на документи за явяване на изпит? Ние, които сме от другите градове, как да направим, за да не се разхождаме до София?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Ако ще ви успокои, аз също съм от езикова гимназия, а половината ми съученици изкараха мн добри оценки на изпитите по математика (вкл. и второ равнище) в СУ и УАСГ и бяха приети по първо желание. Така че няма толкова голямо значение кой къде е учил. Вместо да се притеснявате за щяло и нещяло почвайте да решавате задачи и да зубрите формули.impossible написа:@bachyyy То и аз уча в езикова и смятам да ходя на второ. Няма значение от къде си, за да имаш шансове.
Има офиси за прием на кандидатстудентски документи във всички областни центрове. За всичко това ще има подробна информация в сайта на СУ, остава просто да чакате. Също така имаше и онлайн кандидатстване (най-лесният и бърз вариант според мен), но мисля, че за редовната сесия миналата година нещо се беше бъгнала системата та трябваше да се кандидатства по класическия начин.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Записването за изпитите миналата година ставаше по 3 начина :
1) на място в Ректората;
2) онлайн (чрез eBG, на редовната, както каза liv мисля,че системата им се беше бъгнала и този вариант отпадна);
3) в офисите на фирми по набиране на кандидат-студенти в страната;
1) на място в Ректората;
2) онлайн (чрез eBG, на редовната, както каза liv мисля,че системата им се беше бъгнала и този вариант отпадна);
3) в офисите на фирми по набиране на кандидат-студенти в страната;
ДС -