Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Monax
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: друг
Re: Какво искате да учите?
Ще мъчим журналистиката, но каквото сабя покаже. 
- foxgirl_sf
- В началото бе словото
- Специалност: ПНУП
Силно искам /дано и силно успея / начална и предучилищна педагогика.
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.
-
emkoles
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: улица Паиндарски 1;;';
Искам да уча Журналистика в СУ, можели някой да ми сподели мнение, как е образованието тук в тази специалност, лесно или трудно се влиза, какъв е наплива от студенти и каква е реализацията след завършване?
- foxgirl_sf
- В началото бе словото
Аз също имам няколко питанки,много ще се радвам,ако някой откликне.../ааа много ,много се надявам да не припадате от смях
/...
1.Та кога и къде се подреждат желанията за специалностите? Предполагам,че е преди изпитите,но при записването за тях или на по-късен етап?
2.Не е задължително да се явя на първия изпит за годината,нали?Ъпсурт е да съм подготвена за него...
3.Във всяка специалност има подредба на предметите,с които се кандидаттства.Има ли значение кой ще е предмета според подредбата?Да речем са подредени БЕЛ,история,география и т.н. Аз изкарвам 5 по география ,а друг кандидат изкарва 5 по БЕЛ,останалите оценки за критерии са ни еднакви-кой от двамата ще бъде приет?/Сигурно шанса за подобно съвпадение е нищожен,но не е невъзможен,нали???/
4.Лично вие,които решите да се отзовете,по кой предмет бихте избрали да се подготвяте -БЕЛ,история или география,ако всички са ви еднакво интересни?Като материал с оглед обем и трудност кой от тях е най-труден?
5.За всичките горепосочени предмети материала,върху който се подготвяме е за България,нали?
6.Нямам възможност да уча редовно.Това,че ще уча задочно,евентуално,ще се отрази ли върху бъдещата ми професионална реализация?Ще гледат ли работодателите на мен като на човек "втора ръка" например?/Малко по-нагоре писах,че мисля да специализирам предучилищна и начална училищна педагогика./
7.Има ли някъде списък с крайните дати за записване за изпитите?
Много ще се радвам,ако някой обърне внимание на сигурно елементарните ми въпроси .
п.с. Ако въпроса ми не е за тук,моля модератор да го премести на подходящо място.Благодаря.
1.Та кога и къде се подреждат желанията за специалностите? Предполагам,че е преди изпитите,но при записването за тях или на по-късен етап?
2.Не е задължително да се явя на първия изпит за годината,нали?Ъпсурт е да съм подготвена за него...
3.Във всяка специалност има подредба на предметите,с които се кандидаттства.Има ли значение кой ще е предмета според подредбата?Да речем са подредени БЕЛ,история,география и т.н. Аз изкарвам 5 по география ,а друг кандидат изкарва 5 по БЕЛ,останалите оценки за критерии са ни еднакви-кой от двамата ще бъде приет?/Сигурно шанса за подобно съвпадение е нищожен,но не е невъзможен,нали???/
4.Лично вие,които решите да се отзовете,по кой предмет бихте избрали да се подготвяте -БЕЛ,история или география,ако всички са ви еднакво интересни?Като материал с оглед обем и трудност кой от тях е най-труден?
5.За всичките горепосочени предмети материала,върху който се подготвяме е за България,нали?
6.Нямам възможност да уча редовно.Това,че ще уча задочно,евентуално,ще се отрази ли върху бъдещата ми професионална реализация?Ще гледат ли работодателите на мен като на човек "втора ръка" например?/Малко по-нагоре писах,че мисля да специализирам предучилищна и начална училищна педагогика./
7.Има ли някъде списък с крайните дати за записване за изпитите?
Много ще се радвам,ако някой обърне внимание на сигурно елементарните ми въпроси .
п.с. Ако въпроса ми не е за тук,моля модератор да го премести на подходящо място.Благодаря.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Още е много рано, за да се притесняваш за срокове и дати. Предполагам в началото на идния месец ще са ясни датите за изпити и кандидатстване.foxgirl_sf написа:...
При балообразуването се взима оценката, с която се формира най-висок състезателен бал. При теб това може да е оценката от изпита по БЕЛ, например, а при друг кандидат - по нещо друго.
Мисля, че сама трябва да прецениш на какъв изпит да се явиш, ти най-добре познаваш своите възможности. На география не съм се явявала, но мисля, че този по литература е най-лесен...ъъъм.. зависи от проверяващите. Съветвам те да се явиш на всички изпити, не се знае по какво ще изкараш хубава оценка.
Тук можеш да видиш програмите за изпити.
А за формата на обучение - мисля (или поне така ни казаха), че тя не се отразява никъде в дипломата. Ако не са решили да ни излъжат
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- Iwetha
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз искам да следвам Социология. И като повечето дванадесетокласници (предполагам) доста се притеснявам да не изпусна датите на изпитите, сроковете за записване и разни други подобни.
“Women are meant to be loved, not to be understood.”
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Нещо мноооого важно. След като Iwetha пише за датите, трябва да ви кажа нещо за което се сетих току-що.
Миналата година учих с едно момче, което искаше да се премести медицина в СУ (т.е. да смени специалността). Учи за изпитите, взе ги с прилични оценки изтегли си дипломата за да кандидатства и трябваше, ако не се запише да си върне дипломата в някакъв срок, за да не отпадне от нашата специалност. На първо класиране го приемат Рехабилитация и ерготерапия и той не се записва , като на място при записването трябва да попълни че желае да участва в следващо класиране. В крайна сметка, бала му беше с 3 единици над минималния за Медицина. Не можеше да се върне в нашата специалност, не е записал рехабилитация (и автоматично е отпаднал от следващи класирания).
Четете внимателно как се кандидатства. Както казват в кауфланд: "Няма глупави въпроси, има глупави действия!"
Миналата година учих с едно момче, което искаше да се премести медицина в СУ (т.е. да смени специалността). Учи за изпитите, взе ги с прилични оценки изтегли си дипломата за да кандидатства и трябваше, ако не се запише да си върне дипломата в някакъв срок, за да не отпадне от нашата специалност. На първо класиране го приемат Рехабилитация и ерготерапия и той не се записва , като на място при записването трябва да попълни че желае да участва в следващо класиране. В крайна сметка, бала му беше с 3 единици над минималния за Медицина. Не можеше да се върне в нашата специалност, не е записал рехабилитация (и автоматично е отпаднал от следващи класирания).
Четете внимателно как се кандидатства. Както казват в кауфланд: "Няма глупави въпроси, има глупави действия!"

- foxgirl_sf
- В началото бе словото
Оххх,уж рових из сайта пък този момент с програмата за изпитите защо така ми е убягнал???? liv ,спести ми зубренето на 24теми,знаеш ли?
Мисля,че реших окончателно или поне на 97% ...ще се пробвам с география,по-сухичка е материята.В историята и особенно в БЕЛ се изисква доста по-разширено свободно мислене върху проблемите,а лично при мен музата е на моменти,не винаги съм благоразположена да се отдам на творчески разсъждения на 100%.Не мога да си се доверя и да разчитам,че ще ми се открехне мисълта точно на изпита
.
Искам да питам на какъв период се актуализира програмата за изпитите? А и също така документите за записването за изпитите и самите изпити във определения факултет ли се носят и провеждат/в случая ФНПП/ или в Софиския?
Относно историята наистина ли обхваща само материала от 11клас ?
Мисля,че реших окончателно или поне на 97% ...ще се пробвам с география,по-сухичка е материята.В историята и особенно в БЕЛ се изисква доста по-разширено свободно мислене върху проблемите,а лично при мен музата е на моменти,не винаги съм благоразположена да се отдам на творчески разсъждения на 100%.Не мога да си се доверя и да разчитам,че ще ми се открехне мисълта точно на изпита
Искам да питам на какъв период се актуализира програмата за изпитите? А и също така документите за записването за изпитите и самите изпити във определения факултет ли се носят и провеждат/в случая ФНПП/ или в Софиския?
Относно историята наистина ли обхваща само материала от 11клас ?
- bobby.grigorov
- В началото бе словото
- Специалност: Да се надявам политология!
- Адрес в галерията на СУ: bobby.grigorov
Аз попринцип съм човек с много променливо мнение, но вече твърдо се реших да се пробвам с "Връзки с обществеността", та ще видим какво ще стане. 
-
dssittaaa
- В началото бе словото
Аз се колебая между Икономика /англ.ез/ и Стопанско управление пак с английски..И не знам кое е по-добре.В крайна сметка ще ги пиша и двете де,но ако на първо класиране ме приемат в едната специалност,но аз искам да изчакам за другата ,и ако не ми стигне за втората,мога ли пак да искам да се запиша в специалноста ,в която първо са ме приели или вече щом съм се отказала няма да мога..?
Ама как обясних...
Ама как обясних...
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Оо, много се радвам. Също така силно се надявам да няма промяна тази година, но това е малко вероятно. : ) Успех на всички!foxgirl_sf написа:liv ,спести ми зубренето на 24теми,знаеш ли?![]()
Не съм сигурна дали разбрах правилно, но мисля, че питаш дали ти се пази мястото ако решиш да изчакаш и второ класиране. Да, депозираш диплома и участваш във второ класиране, като ти се пази мястото от първо.dssittaaa написа:Аз се колебая между Икономика /англ.ез/ и Стопанско управление пак с английски..И не знам кое е по-добре.В крайна сметка ще ги пиша и двете де,но ако на първо класиране ме приемат в едната специалност,но аз искам да изчакам за другата ,и ако не ми стигне за втората,мога ли пак да искам да се запиша в специалноста ,в която първо са ме приели или вече щом съм се отказала няма да мога..?
Ама как обясних...
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Надявам се да бъда приета в ФМИ-СИ,КН или Информационни системи!
Доста неща прочетох в този форум и от изчетеното досега стигнах до извода,че Информационни системи не била сериозна специалност,но пък като разгледах програмата,доста ми хареса =)
Има ли някой,който може да ми внесе яснота в положението с Информационните-те системи ?
Доста неща прочетох в този форум и от изчетеното досега стигнах до извода,че Информационни системи не била сериозна специалност,но пък като разгледах програмата,доста ми хареса =)
Има ли някой,който може да ми внесе яснота в положението с Информационните-те системи ?
-
nnobody
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: cgjfgj
Аз също съм между Икономика с английски и Стопанско управление с английски. 
Keep watching.. maybe i'll do a trick. 
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Ако на първо класиране си написала Стопанско управление и са те приели на първо желание не можеш да се връщаш към 2-ро, 3-то и т.н. , но ако си приета по второ желание, можеш да чакаш на следващото класиране да се придвижиш нагоре.liv написа:Не съм сигурна дали разбрах правилно, но мисля, че питаш дали ти се пази мястото ако решиш да изчакаш и второ класиране. Да, депозираш диплома и участваш във второ класиране, като ти се пази мястото от първо.dssittaaa написа:Аз се колебая между Икономика /англ.ез/ и Стопанско управление пак с английски..И не знам кое е по-добре.В крайна сметка ще ги пиша и двете де,но ако на първо класиране ме приемат в едната специалност,но аз искам да изчакам за другата ,и ако не ми стигне за втората,мога ли пак да искам да се запиша в специалноста ,в която първо са ме приели или вече щом съм се отказала няма да мога..?
Ама как обясних...