Значи.. изгледах сичко що намерих филми за Бетовен ("Copying Beethoven" и "Immortal beloved") и Моцарт ("Amadeus"). Toa за Моцарт не беше тоа, за който го мислих, и, честно казано не ми хареса никак. Гледах 3-часовия Director's cut, субовете беха умопомрачително подробни (в секундите, в които никой не говори пича си разпраа рендъм факти за Моцарт и Салиери, родата, как режисьорът си е измислил половината неща и тем подобни). Опитах се да разбера кой е филмът за Моцарт, който съм гледала като малка. Изрично си спомням една сцена, в която има нещо като състезание между него и некъв друг и ония другия се пОти, мъчи се, Моци си хапва, шегува и разсейва и накрая излиза с е*ати парчето и печели. Anyone?
Още.. гледах "A scanner darkly" (тфа по неизказана поръчка на Скорпиъна). Изчанчен филм, има заложени идеи и почва за размишление, много ме кафи и как е направен, ама.. не помна как свършва. А го гледах в събота. Когато не помна как свършва даден филм ми е някво много показателно, де да знам.
Гледах "City of angels". Има много силен саундтрак, чак да не повярваш за такава рамантична романтиозна романтика.
"Detachment". Ай, ай, ай, Броуди, Ейдриън и Ейдриън Броуди! Ай! Депресийка общо взето, ама... Ейдриън Броуди!
"Salt". Е-няма-такъф-тъп-филм. Само Анджелина, ама аз така или иначе заради нея го свалих. Ае тя няма ли да направи свястна роля вече? Освен в "Beyond borders" и донякъде "Taking lives" ролите й са доста скапани :/
"Hable con ella", сиреч "Говори с нея". Ъм. Не. Не помня кой и колко ми го беше хвалил.. ама не.
Вчера приятно си завърших с "When Harry met Sally", че от малка не го бях гледала. Мегчи Райънчи, ай ай ай ^^
Вай. Соре за дългийо пост, ама немах нет 5 деня..