Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от fak »

искам да си запиша риплея на една игра, свалих си 2 програми - Camtasia Studio 6 и HyperCam 2. Записва процеса на влизане в папка и пусакане на риплея, ама, като започне риплея, на записа ми излиза бял екран.
Знаете ли програма, с която мога да запиша риплея?
la douleur exquise
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от Geri.A »

Как да кача някакво клипче на презентация на PowerPoint и после като я кача на диск, да ми се чете клипчето (иначе не иска, защото като го кача, то записва адреса на клипчето - папката в която е то, и го взема от там.. а като го кача на диск, няма откъде да го вземе, не го чете на друг компютър) ...?
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Качи и клипчето на диска.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

С едно уточнение - използвай софтуер, който ти позволява да записваш multisession cd. По принцип уиндоус би трябвало сам да може да го прави, но съм се научила да не му се доверявам твърде много. Първо записваш клипчето на диска. После правиш презентацията като взимаш клипчето ОТ диска. После във втората сесия записваш презентацията на диска и би трябвало да работи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс

Мнение от Geri.A »

Благодаря, ще го пробвам (аз съм пълен компютърен неграмотник, може и да не стане :D)
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Geri.A написа:Как да кача някакво клипче на презентация на PowerPoint и после като я кача на диск, да ми се чете клипчето (иначе не иска, защото като го кача, то записва адреса на клипчето - папката в която е то, и го взема от там.. а като го кача на диск, няма откъде да го вземе, не го чете на друг компютър) ...?
По IT ли си правиш презентацията? Коя ти е версията на PP и колко е голям файла? Ако е много голям, не се вгражда в презентацията, защото има ограничение в размера на файловете, които може да съдържа презентацията(в случай, че са по-големи, не се записват в PP, ами презентацията си ги чете от специфичната директория на твоя компютър, т.е. освен ако на другия компютър, на който стартираш презентацията, няма файл на същото място със същото име, нищо няма да тръгне). Това ограничение по принцип може да се промени.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс

Мнение от Geri.A »

По ИТ, да. Версията е 2007, аз клипчетата ги качвам, обаче знам, че като я пусна на друг компютър, няма да се четат, затова искам да се подсигуря.
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Баща ми има нов лаптоп и при инсталирането на уиндоуса му от "специалиста" в работата му харддискът уж е бил разделен на две - Д и С, при което като дадеш на май къмпютър излиза само С-то. Предполагам, че може да се оправи, но според вас на какво се дължи това и сериозен проблем ли е?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

С-то с какъв размер е? С размера само на партишъна или с размера на целия хард?
Ако е с размера само на партишъна, има вероятност "специалистът" да му е изтрил D-то и съответното дисково пространство да е останало неразпределено.
Ако е с размера на целия хард, тогава "специалистът" е слял двата партишъна в един.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

С-то е с размер 300гб от 1 тб възможно.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ок, тогава си намери с Гугъл някоя програмка за създаване на партишъни на хард диск - има купища такива безплатни. Ако бях вкъщи, можех да ти кажа и коя конркетно ползвам аз. С нея можеш да видиш какви са наличните партишъни на харда и с какви размери са. Респективно, можеш отново да създадеш D с оставащото пространство на харда. След като избереш да приложиш промените, компютърът се рестартира, за да ги извърши, и когато отново се включи, всичко би трябвало да си е по старому.
Изображение
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

той уиндоус-а си го може сам това, няма нужда от програмка : )
control panel - administrative tools - computer management - storage - disk management
там трябва да има нещо като "unallocated 700gb" давате му format / new partition и готово ;)
той уиндоус-а, като се инсталира иска NTFS формат само на boot partition-a, затова другия и аз често забравям да го форматирам : D
после като ми трябва се сещам
цъкайте смело (то не позволява формат на boot partition-a, така че споко)
한류
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Има ли начин да разбера от кой сайт съм сваляла произволна снимка, записана в харддиска?
la douleur exquise
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

аз поне не се сещам директно от компютъра как може да се разбере това, но пък може да я "завлачиш" (drag & drop) в google image search-a. И то би трябвало да намери всички сайтове където я има тази снимка :roll:
한류
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”