Търговецът на кристал написа:защото спектакълът е направен така, че да няма равнодушни: хората или биха били изключително възмутени (не съм ставала свидетел на подобни реакции - обикновено са в другата крайност), или са повече от очаровани и впоследствие водят и свои познати и препоръчват заглавието.
Не бих казала.
Търг, явно си попад(н)ала на такава публика просто. Замисълът е много сполучлив и ако някой ме пита конкретно за нея - сигурно бих казала повече добро. Аз съм я гледала преди време (4-5 години), но честно казано помня основно неуместните реакции на определени индивиди в залата отколкото трайно усещане от самата постановка.
1.Вярно, минало е доста време, но все пак имам доста ярки спомени от други представления, които съм гледала и по-отдавна. Сега като се разровя в паметта си, бих казала, че играта беше на високо ниво и актьорите се раздадоха напълно. И това не е за подценяване. Просто не ме докосна.
2. Цялата тази моя относителна апатия е възможно да се дължи до известна степен на факта, че аз харесвам предимно комедиите на Шекспир и изпитвам
меко казано недоверие/предпазливост/да си го кажем правичката - не храня симпатии към баш сериозните му неща (които са си доста плътно застъпени като фокус в представлението).
В този смисъл споделям мнението на Ер-ката, че си е ОК и толкова. Поставен отлично спектакъл, но ако ще е Шекспир, това, което ми изниква на мен в съзнанието е "12-та нощ" с Мариус. По същата причина не съм убедена дали ще се престраша с новия "Хамлет".
Creating memories...
Nankuranaisa.