Изпит по немски
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- явор
- Летописец Виртуоз
Искам да Ви помоля, когато излязат резултатите по немски, някой да напише в Актуална информация ако не пише, че тоав значи, че и нашите по литература скоро ще излязат. Ох, не - не издържам вече!!!

Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Какво направихте на изпита, бе сладури?? Кое ви се видя "най-тежко"- тест А?? Захаринке, захарче ... какво направи ти, сладкишче
Ще изкараш ли 6,0, ам?? Според мен Schreiner-a беше мн подъл. От три думи за дърводелец баш пък тая да улучат... В тест А имаше доста подводни камъчета според мен...
ПП пиши се wünschenSwert според мен... не се заяждам
ПП пиши се wünschenSwert според мен... не се заяждам
На мен пък лично тест Б ми беше по-труден. На А имам само 2 грешки
Преводът също малко ме измъчи, по-специално едно, две изречения и най-вече този Schreiner
- дума, която веднъж я превеждат дърводелец, друг път столар, трети път мебелист... Аз писах голяма глупост там..
(според мен Schreiner се превежда като стругар
) Както и да е, надявам се понеделник да си видим резултатите 
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
ами мен ме затрудни като че ли лексиката най-много, а превода ми беше най-лесен
CasapA,
6.00 няма да имам, това е ясно. даже нз да е имал някога някой толкова по чужд език...
а за подписа ми - техническа грешка, ще я оправя.
Ти какво искаш да учиш?
CasapA,
6.00 няма да имам, това е ясно. даже нз да е имал някога някой толкова по чужд език...
Ти какво искаш да учиш?
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
- Morning Star
- От дъжд на вятър
хаха Гледам, че всички са се озорили на тоя Schreiner
Аз в черновата го писах дърводелец, обаче после се сетих, че дърводелец е Tischler и в беловата след големи вътрешни противоречия писах дърворезбар! Тъпото е , че знаех 100%, че е някакъв който обработва дърво, но просто не се сетих за "мебелист",та аз тая дума на български за пръв път я чувам 
колегаMorning Star написа:Тъпото е , че знаех 100%, че е някакъв който обработва дърво, но просто не се сетих за "мебелист"
аз колкото повече мисля толкова не мога да се сетя дали писах дърводелец или резбар или друго...
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз имах късмета "след големи вътрешни противоречия" да го напиша тоя Schreiner като дърводелец и то щото си мислех че ще е нещо като в каубойските филми - до магазина на ковача стои дърводелеца......звучи суууууупер тъпо, някак си по детински идитско, ама както казват (без да се мисля за такъв) "простото е гениално". Иначе ако трябва по-общо да разправям за тоя изпит - повече се измъчих на първия люкентекст и резултатът лъсна - имам 5 грешки там (макар че някои от зумите в текста въобще не бяха в този вариант на изпита). Абе ще видим, една приятелка ми вкара мухата, че мяй съм объркал един от отговорите на лезето - нали се сещате пишеше нещо от рода, че "knapp 24% der Leute bevorzugen ... и тук идва въпроса дали е било Einwanderungsland или Auswanderungsland ... wegen seines höheren Lebensstandarts". Някой ако се сеща за тази част (знам че навлизам в прекалени подробности, затова моля за извинение), че съм се хванал и на бас, а въпросът вече е и за пари
Който ми каже верния отговор черпя го една бира