Какво научихте днес?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: Какво научихте днес?
браво, ники! прав си!
утре отивам да запаля всички animal rescue простотии като за начало, да не изоставаме от еволюцията
утре отивам да запаля всички animal rescue простотии като за начало, да не изоставаме от еволюцията
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- ayakashi
- Постоянно присъствие
Точно, че реакцията ти беше иронична. Представи си аз си мислех /съвсем хипотетично, и аз да поясня/, че ти правя добро като споделям собствения си опит и ти ме иронизираш. Разбираш ли?Ер Малка написа:Е, каква ми е реакцията? ...
Както казах далеч съм от мисълта да се засягам, няма никаква нужда да ми се извиняваш и съжалявам, ако аз съм те засегнала или те засягам с мнението си.
Нямам никаква идея каква ти е конкретната ситуция и още по-малко знам какво чакаш и какво правиш. В твоята позиция съм, доколкото става дума за несподелените чувства.
Ами радваме се, че си нацелила тотално нещо, което й харесва. Няма лошо. Стига да не очакваш нищо в замяна.FloWersOfEviL написа:Днес съвсем ънекспектикли направих подарък на хазяйката си. Тя тотално не очакваше и много се зарадва и то защото уцелих тотално (аз бях убедена и затова и го направих, не го бях мислила, беше абсолютно спонтанно решение, докато минавах покрай книжарницата).
И как сега ще си платя за това? Какво ще платя, кажете ми? Наема? Няма драма, ще го платя
Представи си, FofE, че хазяйката ти решава, че и се подмазваш, защото криеш някакъф гаф от нея? И това е също толкова вероятна реакция, колкото да се зарадва на книгата.
Ер Малка написа: Цинични ставате и точно в това ни превръщате взаимоотношенията, в cost-benefit.
А за примера на Дид- ами ако това е единственото хубаво нещо, което се с случвало на жената от много време насам?
Както се опитах да кажа по-рано: някои хора приемат някои неща за добро, други не, и ако очаквате ответна позитивна реакция всеки път, когато направите нещо добро, можете много да се разочаровате. Надявам се, че съм достатъчно ясна вече. И НИКЪДЕ не съм твърдяла, че трябва да спираме да правим добри неща. За да няма кост-бенефит отношения и двете страни трябва да приемат дадена постъпка като нещо добро, а не акт на съжаление или подмазване или нещо подобно.
За последен път: споделям си мнението, доколкото знам, затова е форум, ако беше съд, щях да давам доказателства, а не субективно мнение.
Сега ще излезе, че съм осемглава сепия, която прави само лоши работи на хората
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ама ти продължаваш с хипотетичните ситуации...
Не. Тя НЯМА да реши, че ѝ се подмазвам. И не. Не е никак вероятно. Защото я познавам. Защото е пич. Защото, ако не беше - нямаше изначално да направя жестa.
Никой не те съди, ве, чил. Аз също не правя нищо повече от споделяне на мнение.
Виж сега, разбирам, че нещо неприятно ти се е случило. Пишеш във форума, споделяш - ок. Светът ти е черен и всички в него са ти черни - ок. Ама.. нека е само за ден-два-седмица, ок? Иначе ще продължаваш да привличаш само черно към себе си. Па колко розаво имаааа, ВАЙ!

Не. Тя НЯМА да реши, че ѝ се подмазвам. И не. Не е никак вероятно. Защото я познавам. Защото е пич. Защото, ако не беше - нямаше изначално да направя жестa.
Виж сега, разбирам, че нещо неприятно ти се е случило. Пишеш във форума, споделяш - ок. Светът ти е черен и всички в него са ти черни - ок. Ама.. нека е само за ден-два-седмица, ок? Иначе ще продължаваш да привличаш само черно към себе си. Па колко розаво имаааа, ВАЙ!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
Ер Малка
- Вазов
Дид, това да ти напомня на една постановка, която гледахме на 18-ти декември?
Както и да е. Тъжно е, че водим такава дискусия.
Нека почиват в мир човешките ценности.
Аз ще рискувам да бъда криворазбрана понякога, но да знам, че съм от малкото хора, които още вярват в доброто.
Както и да е. Тъжно е, че водим такава дискусия.
Нека почиват в мир човешките ценности.
Аз ще рискувам да бъда криворазбрана понякога, но да знам, че съм от малкото хора, които още вярват в доброто.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не го научих днес, но си го припомних днес.
Понякога, особено когато иде реч за пересонални възприятия, морал и прочее неща, няма смисъл да си правиш труда да обясняваш на хората колко грешат.
На хората това не им е приятно. (На теб би ли ти било?)
Хората така или иначе няма да ти повярват. (Ти би ли повярвал?)
Ако повече хора следваха тази простичка философия, интернетът щеше да е къде-къде по-скучно място.
А сега сериозно - какво научих днес? Научих, че когато от съжаление и умиление оставяш дребосъчестата винена мушичка да си лети из апартамента ти необезпокоявана, тя рано или късно прави опит да се забие в окото ти.
Понякога, особено когато иде реч за пересонални възприятия, морал и прочее неща, няма смисъл да си правиш труда да обясняваш на хората колко грешат.
На хората това не им е приятно. (На теб би ли ти било?)
Хората така или иначе няма да ти повярват. (Ти би ли повярвал?)
Ако повече хора следваха тази простичка философия, интернетът щеше да е къде-къде по-скучно място.
А сега сериозно - какво научих днес? Научих, че когато от съжаление и умиление оставяш дребосъчестата винена мушичка да си лети из апартамента ти необезпокоявана, тя рано или късно прави опит да се забие в окото ти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

Don't bother, те сами ще банкрутират и ще изчезнат по естествен начинЕр Малка написа:утре отивам да запаля всички animal rescue простотии като за начало, да не изоставаме от еволюцията
The more you want, the easier you are to exploit
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
Нека всички се концентрираме колко педалски звучи вокалът на Атлас... 
За да не се счете като спам - днес научих, че искам съвсем скоро да започна да пазарувам неща от ebay... Има крайно много яки неща, които искам и ще си спестявам, ако трябва, всеки месец, но ще имам всичките неща, които съм си харесал!
За да не се счете като спам - днес научих, че искам съвсем скоро да започна да пазарувам неща от ebay... Има крайно много яки неща, които искам и ще си спестявам, ако трябва, всеки месец, но ще имам всичките неща, които съм си харесал!
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- ayakashi
- Постоянно присъствие
Светът ми не е никак черен, даже напротив. На хубаво място съм, свършила съм си задачите за днес, и си размишлявам. Реших да се разнообразя малко с форума, тъй като уча за изпит, но явно дискусиите тук вече взимат някакъв много личен превес и си хабя думите и времето на вятъра. Може да си продължите по темата.FloWersOfEviL написа:Ама ти продължаваш с хипотетичните ситуации...
-
Ер Малка
- Вазов
Дано да НЕ ви се налага да опирате до нечия добрина за нещо важно.
Но ако някога ви се наложи, искрено ви пожелавам добре да си припомните думите си.
За все повече хора добрината, моралът и т.н. са някакви архаизми.
Но ако някога ви се наложи, искрено ви пожелавам добре да си припомните думите си.
То да беше личен, ама уви, не е.ayakashi написа:дискусиите тук вече взимат някакъв много личен превес и си хабя думите и времето на вятъра
За все повече хора добрината, моралът и т.н. са някакви архаизми.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ако се нараниш, ТОЙ ПЕЧЕЛИ! Не се давай!!!Angel_N написа:Не понасям как звучи вокалът на група "Атлас". Направо ми идва да се нараня, докато го слушам.
Инак за какво е женската дискусия, мислех да я чета, но реших, че не ги разбирам жените и ще стоя настрана от техните пререкания, белким си изхабят бройката постове за деня и да не се мешат в политическите, спорните, икономическите, културните или философските теми у форома....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Отворете си друга тема и философствайте в нея колкото искате.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
Научих най-доброто определение, което някога съм чувал за УНСС - "читалня, набедена за университет"
.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Споко, Аякаши - форумът чат-пат тръгва да се клати като лодка наляво-надясно, много форумци почват да се хващат за думите и да стават твърде големи буквалисти, без принципно да са такива и после всичко разминава и утихва. Гледай на това като на форумна магнитна буря, когато просто достатъчно голям брой форумци не са на кеф поради някаква причина. И не си връзвай черно никъде. 
Аз пък днес научих, че ябълки, престоели месец в хладилника, са си все така свежи. Има нещо сбъркано в тях, чувствам се като Снежанка.
Аз пък днес научих, че ябълки, престоели месец в хладилника, са си все така свежи. Има нещо сбъркано в тях, чувствам се като Снежанка.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
е, ти да не би да си представяш, че по-сергиите са току набрани.. в началото на януари.. 
la douleur exquise
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Месец, ме-сец! И повече, явно. И нищичко им няма.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември