Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
clew
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология
Курс: първи

Re: Какво искате да учите?

Мнение от clew »

svetlio.varna написа:В правото също има много психология :geek:
Не, мерси. Не е за мен.
cerbera
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от cerbera »

clew написа:
Не, мерси. Не е за мен.
В ПР-а също има доста психология, как да манипулираш определени групи от хора, как да влияеш с действие, жест, дума... Много сериозна работа. :cyclopsani:
Колкото до реализацията - я в рекламната индустрия, я в публичната администрация, я в някоя медия... Не е като да няма поле за изява и да се себедокажеш. Всяко начало е трудно, каквото и където да учиш, нямаш никаква гаранция след това какво, аджеба, ще работиш.
Изображение
Аватар
clew
В началото бе словото

Мнение от clew »

cerbera написа:
clew написа:
Не, мерси. Не е за мен.
В ПР-а също има доста психология, как да манипулираш определени групи от хора, как да влияеш с действие, жест, дума... Много сериозна работа. :cyclopsani:
Колкото до реализацията - я в рекламната индустрия, я в публичната администрация, я в някоя медия... Не е като да няма поле за изява и да се себедокажеш. Всяко начало е трудно, каквото и където да учиш, нямаш никаква гаранция след това какво, аджеба, ще работиш.
Мислила съм си за ВО, но едва ли ще се справя на изпитите. Иначе наистина има много работа в тази професия.
Разгледала съм всички специалности в СУ по около 10-тина пъти и съм се спряла точно на тези три, които споменах. Исках някакъв съвет или насока, свързани с тях.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

clew написа: Мислила съм си за ВО, но едва ли ще се справя на изпитите. Иначе наистина има много работа в тази професия.
Разгледала съм всички специалности в СУ по около 10-тина пъти и съм се спряла точно на тези три, които споменах. Исках някакъв съвет или насока, свързани с тях.
Аз уча ВО и ми е много интересно, нищо че съм един несериозен студент и не ходя много на лекции- къде заради работа, къде заради друго. Но чета вкъщи и се старая максимално да наваксвам пропуснатото. Специалността е много креативна и увлекателна, ако ти е интересно, мога да ти изпратя учебния план или да отговоря на евентуални въпроси, ако имаш такива. Изпитите също не са кой знае какво, пиши ми на ЛС, ако искаш повече информация ^^
Моето първо желание беше Психология и в момента наистина много се радвам, че не ме приеха и записах ВО- казвам си го с ръка на сърцето, както и да звучи отстрани.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

NeZiRuS написа:Журналистиката звучи доста интересно. Всички икономически специалности са адски скучни.
Всъщност е обратното... :cat: :cheers:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО

Мнение от Geri.A »

clew, ако искаш ВО, а се страхуваш от изпитите, нищо не ти пречи да опиташ поне. Не губиш нищо (освен таксите, ранното ставане в деня на изпитите и идването до София, ако не си от тук :D), не ти трябва кой знае колко подготовка (като за изпит по БЕЛ и история примерно). Пък и във ФЖМК влизането е до голяма степен въпрос на късмет.. : )
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
clew
В началото бе словото

Мнение от clew »

Geri.A написа:clew, ако искаш ВО, а се страхуваш от изпитите, нищо не ти пречи да опиташ поне. Не губиш нищо (освен таксите, ранното ставане в деня на изпитите и идването до София, ако не си от тук :D), не ти трябва кой знае колко подготовка (като за изпит по БЕЛ и история примерно). Пък и във ФЖМК влизането е до голяма степен въпрос на късмет.. : )
Благодаря, но ако ще записвам ВО мисля да е като магистърска степен. А сега някой може ли да ми разясни нещо повече за Новогръцка филология и Социални дейности? :lol: Ужасно много харесвам гръцкия, но се чудя дали си струва да зарежа мечтата си да уча психология, заради него.

А ако има някакъв вариант да запиша психология и като език да избера гръцки или пък да запиша някакъв курс по гръцки към университета, би било страхотно. Някой може ли да ми разясни нещо по въпроса? :)
smile_n
В началото бе словото

Мнение от smile_n »

Здравейте и от мееен :) Аз искам Китаистика...има ли още като мен (дано не сте много де :D )
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

СЪВЕТ: Ако искате мнения за специалности, които не са толкова масови - разгледайте темите от предната КСК (2012) - и вижте в темите тип "кой какво го приеха", кой се е похвалил с "вашата" специалност. Потърсете го със съобщение.

Специално за Китаистика, познавам момиче, което сега учи това, но не помня ника и тук, нито в какви теми е писала. Ползвайте опцията ТЪРСЕНЕ във форума, примерно "приет" + "китаистика", може да свърши работа.

Отделно има и раздели по факултети - вижте в темата за дадена специалност, какви са проблемите и тревогите на студентите от нея, можете да прецените по-добре отколкото ако четете официалните неща в сайтове на СУ. Естествено, че университетът няма да напише "пък тази специалност Х е най-скапаната ни, но сме я добавили само с цел да привличаме балами". (Друг е въпроса, че се отнася за съвсем малка част от специалностите, повечето са смислени, но без опции за работа в нашата страна конкретно). Аз съм чел всевъзможни справочници за хуманитарните специалности в Су. Толкова захаросани неща няма никъде. Вкл. и за специалности като икономика, право, психология - т.е. тия които са явно перспективни и добри. НЕ се прехласвайте по специалности за които знаете само мнението на професорите в СУ, които получават заплати защото я преподават.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
KeepItClassy
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от KeepItClassy »

Аз искам да уча манипулаторство *кхъ-кхъ* така де- ВО :D
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
Аватар
skailer
В началото бе словото
Специалност: Неформално образование

Мнение от skailer »

Доста време има, но то лети бързо. Ориентирах се към социална педагогика :)
Пореден мост зад мен
изгарям го и в пепелта
заравям аз очите си...
Поглеждам сляп назад,
виждам само прах,
там където само преди миг стоял съм
не ще се върна пак.
NeZiRuS
В началото бе словото
Специалност: икономика
Курс: кандидат-студент

Мнение от NeZiRuS »

Правото ми е в кръвта... може и журналистика... важното е драма да има :-)
Хороскоп от AstroData за всички зодии
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от ivencetencety »

Право , Международни отношения или ВО .
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Аватар
emabell
В началото бе словото

Мнение от emabell »

Някой има ли идея кога ще се изнесе информацията за датите на предварителните и редовните изпити?
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от ivencetencety »

Доколкото знам трябва да ги качат в сайта до средата на февруари. ^^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”