Бихте ли се борили за...

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Бихте ли се борили за...

Мнение от Kristo »

Това не се ли нарича Стокхолмски синдром - да си с някого, който не те пуска да си идеш и да го обичаш заради това?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Kristo написа:Това не се ли нарича Стокхолмски синдром - да си с някого, който не те пуска да си идеш и да го обичаш заради това?
Не, това се нарича спам.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ти май си гледал различен филм по темата...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Ох! Сериозна връзка няма как да имам с човек, с когото имам непреодолими различия, а това се вижда още в началото, освен ако не си МНОГО ТЪП. Това имам предвид под "изчистила съм", тоест видяла съм, че не става и не съм продължила с този човек. Не изчислила съм.
Твърдя, че всяка неуспешна връзка идва от това, че единият от двамата партньори има нещо в себе си, което трябва да преодолее, но не успява навреме. Дадения човек вярва, че ще му изневерят, че ще го излъжат, че няма да се получи, че няма да трае дълго и т.н., предизвиква съответното отношение в партньора си, и връзката им се развива в съответната посока. Нищо по-елементарно и логично, какво не разбираш?
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Monita написа:Ох! Сериозна връзка няма как да имам с човек, с когото имам непреодолими различия, а това се вижда още в началото, освен ако не си МНОГО ТЪП.
Значи всеки, който има дълга връзка, която не приключва с естествена смърт, е МНОГО ТЪП? Излиза, че според теб връзките са два вида - т.нар. "несериозни", от по няколко дни, в които веднага, безпогрешно си разгадала другия (ако не си, си МНОГО ТЪПА) и ЕДНА "сериозна", която ще продължи до гроб, без всякакво съмнение. Така излиза.
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Връзките могат да приключат и заради причини, различни от изневярата/лъжата и другите неща, които изброи.
В една връзка, която трае години, в даден момент двамата могат да започнат да искат различни неща от живота. Единият може да осъзнае, че това, което до сега е искал, няма да му е достатъчно; другият може да си е доволен с по-ниските цели. Това не прави връзката несериозна.
Пък и дори причината да е изневяра - аз например имам дълга връзка, която считам за сериозна. Но един ден приятелят ми ми изневерява (в което се съмнявам - не го ревнувам - не го подтиквам към това - просто се случва). Как това би направило цялата връзка несериозна? Не можеш да промениш миналото, когато и двамата сме се обичали и сме били сериозни в намеренията си, само заради една грешка (визирам такава ситуация, а не ситуация, в която единият просто не може да търпи да е само с един човек и изневерява непрекъснато).
Може и единият да срещне друг човек, който да го прави по-щастлив. Не прави досегашната му връзка несериозна. Просто се влюбва отново, не значи, че не е обичал преди; не значи, че е търсил нов човек. Може би не е знаел, че може да е по-щастлив или да обича по-силно.

Това си е мое мнение, може да греша, но така виждам нещата.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Изброявах примерни причини нещастна връзка, никъде не съм казвала, че ако ги има тези неща те правят връзката несериозна или че означават непременно край*.

Това, което казах е, че когато си в сериозна връзка вече си отсял възможността за несъответствие на характерите. Много си тъп, ако не ги видиш тези неща още тогава, да.

Спирам да се обяснявам. За мен е абсурдно да се се спори само и само за спора. Не знам какво и как четете и как излиза според вас или според Джеймс :mrgreen: .

П.П. Не вярвам в това че хората се променят. Грешат, развиват се, да, но не се променят. Ако някой се промени на 180 градуса според вас, значи не сте го познавали наистина. Или просто не сте вървели по пътя с него. Това сред моите близки и компания не е фактор, явно вие си позволявате да се отдалечавате сами.

*Изброявах тези причини като пример как съмненията в нещо и държането на единия на нокти в очакването на нещо почти венаги води до съответното нещо. Което беше очевидно.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

O.. хората СЕ променят. Всеки ден, всяка минута, всяка секунда дори.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

FloWersOfEviL написа:O.. хората СЕ променят. Всеки ден, всяка минута, всяка секунда дори.
О, да.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”