Какво научихте днес?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Re: Какво научихте днес?

Мнение от Armin^^ »

Никога не се зарибявайте/не ходете с момче/момиче, което е от разбито семейство. Шансовете човекът отсреща да не е наред с главата нарастват значително. Просто идва момент, в който всичко изплува изведнъж и е хубаво в тоя момент вие да сте далече.

Те нямат вина за непълноценната среда, в която са израснали, но тя си оставя сериозен отпечатък.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е има ги всякакви - най-шантавото момиче, с което съм се забърквал си беше баш от традиционното семейство - баща и майка, женени от години. Да, аз това го възприемам за нормално, защото съм от такова, но пък много хора не са. Винаги си им има някакви останали емоционални белези, но не всички са изперкали. Повечето ми отношения са именно с нормалните деца от една уж "ненормална" семейна среда. Преди години беше рядкост да срещнеш дете на разведени например, сега е доста честосрещано и си мисля, че един ден, тази ситуация ще е "нормалната".
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

То това е кофтито, че това изобщо не е нормално. Адски трудно е да растеш в семейство с разделени родители и да си вечно между чука и наковалнята.
Аз също познавам много хора, деца на разведени родители, имал съм вземане-даване с няколко момичета от подобни семейства.

Естествено здравате семейна среда не те застрахова от това да не си изперкал по принцип, но поне от скромния опит, който имам децата от "здрави" семейства имат значително по-малко проблеми от децата от разведени семейства. Лъчът надежда са хора като една моя позната, която вече 10 години живее в едно такова "разбито" семейство и мога да кажа, че е един от най-осъзнатите и приземени хора, които познавам.
Изображение
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Мила написа:I will try again.
Днес научих, че пауърпойнт презентациите могат да се експортнат като пдф файлове. И за разлика от пауърпоинт и различните му версии, пдф се чете на всички компютри. Много полезно за презентации в университета.
:mrgreen:
Как се експортват като пдф? Сууупер полезно ще ми е!

Аз днес научих, че има много заблудени, които си мислят, че могат да слагат под общ знаменател всички хора, имащи само един общ белег помежду си, без да отчитат, че всичко останало в повечето случаи е различно и че, хмм, ами "всичкото останало, което е различно" също е възможно да им влияе. Доста. :mrgreen:
И научих, че при липса на прясно и кисело мляко и при наличие на огромен мързел, съвсем вкусни и читави палачинки стават и с вода. :lol: Но яйцата и брашното ми са домашни - знам, че няма връзка, просто... да. Обичам баба и дядо.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Това прозвуча като "най-добрия таратор става с кърма" или нещо в този дух... :Р

Инак как тъй брашното ви е домашно? Имате пшенична нива, жънете и после го мелите? Не е ли по-лесно просто да си купите? За яйцата съм съгласен - има огромна разлика между домашногледани кокошки и такива от професионалните ферми. Някакси жълтъка е по-истински, ако щеш. И знаеш с кво си хранил кокошките, ако не друго. А палачинки не ям, де.
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Не, купува се парцел, дава се под рента един вид на някой голям изкупвач, и накрая си избираш какво ще искаш или предварително сте се договорили - брашното, т.е. крайния продукт, или пари и така, понякога и двете - примерно нашите получават Х брашно и Х пари, според големината на парцела, който отдават. По същия начин е и със слънчогледовите семки и олиото, с тютюна, с ръжта /поне роднините ми така процедират/. Плодовете и зеленчуците баба ми и дядо ми си ги гледат сами. Не е по-евтино, не е и по-скъпо, зависи от годината общо взето, но качеството е... много, много по-добро. Но това е нормално, всичко домашно си е най.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

Monita написа: Аз днес научих, че има много заблудени, които си мислят, че могат да слагат под общ знаменател всички хора, имащи само един общ белег помежду си, без да отчитат, че всичко останало в повечето случаи е различно и че, хмм, ами "всичкото останало, което
Извинявам се за личния си опит :D.
Изображение
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Не беше насочено към теб, но сега видях какво си писал и ... ами пак важи :Д. Явно днес ми е ден да се сблъсквам с такива случаи просто :) . Нищо лично и съжалявам за лошия опит. Дано, ако има следващ път, ти докажат, че грешиш.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е аз все попадам на изключения от правилото на Армин, тъй че, не се извинявам за нищо, освен че имам безпогрешна преценка за хората, която понякога играе ролята на спойлер - ако някой ме пита, дали еди кой си ще се окаже задник. Е па ще се окаже, кво да правя, да си мълча ли?
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Monita написа:И научих, че при липса на прясно и кисело мляко и при наличие на огромен мързел, съвсем вкусни и читави палачинки стават и с вода.
По принцип по-хубави палачинки стават или само с вода или с 1/2 вода и 1/2 прясно мляко. :P
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

А в случай, че нямате особено доверие на чистотата на водата от мивката и все още наличен мързел - стават и с бира. Но не препоръчвам да разбивате сместа с миксер. :mrgreen:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

ОМГ, с бира :mrgreen: - ще пробвам. Сигурно и с разни газирани стават, вече си представям розови палачинки, ооооооооо!!! :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
Все пак с мляко повече ми харесват отколкото с вода - по-плътни са на вкус... пък може и от навика да е просто.
Отивам кухнята :compress: .
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Палачинки с друго освен с мляко не правя, така са си са страхотни.

А днес научих, че рулото "Стефани" е хубаво да се маже с един белтък. Много полезно знание :mrgreen:
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Научих, че крушките в Студентски гърмят като коледните форумски крушки, които се съдрах да чупя.
Научих, че малко дете може да плува във вените на кит. Бебе- тромбоцит. Това май за втори път го научавам, ама пак се брои.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

James Zabiela е супер якия пич <3 :Д.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”