Бихте ли се борили за...

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Re: Бихте ли се борили за...

Мнение от Bragi »

FloWersOfEviL написа:В таа тяма.. никой не разбира какво пишат всички останали. Честно.
Да, всеки оспорва нещо, което никой не е казвал :lol:
Яко, и аз ще се включа - Тупак е жив колкото и да твърдите обратното!
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Хубаво клипче, но точно пък този тип проблеми дразнене/мрънкане и каране за нищо е нещо толкова елементарно, че ако не го преодолееш с дадения човек от раз, значи вярно поне на единия от двама ви нещо му куца и е хипер егоист. Просто е мега детинщина.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

dismisstorka написа:Е хубаво, ама като не върви, не може ли просто да си се разделим по живо-по здраво и тогава да тръгнем по ресторанти? Или какво, за да не сме капо, не пускаме клона, докато не сме се хванали за новия? :scratch:
Ако си прочела мнението ми ще разбереш. Не "ходиш по" ресторанти. Минаваш всеки ден покрай стотици, някои са прекрасни, но ти знаеш, че вкъщи имаш хубава храна и бол причини да ядеш точно нея. В един момент те лъхва така вкусно отнякъде, че колкото и да го мислиш и премисляш, просто трябва да отидеш там, откъдето ухае. ЕДИН ресторант. Не който и да е. И не просто за да ядеш нещо. Както казах два пъти вече, то не пита. Абе, само аз ли чета думата "любов"? Някакъв филтър ли имате за нея? :lol: Или зрелите хора не я изпитват? Значи всички автори на любовна лирика са под 20-годишни. Ми не.

dismisstorka написа:Тая паралелност, водеща до константна обвързаност мен ме дразни у болшинството от хората, не си представят да са сами и това води след себе си ситуациите, които обсъждаме.
И мен ме побърква и цял живот се боря с нея ожесточено! Не е истина колко пъти чувам: "Аз не го обичам, ама не искам да съм сама." егаси майтапа...
Monita написа:Ако връзката е връзка, не се изчерпва :wink: . Просто човек трябва да знае какво иска като гради отношенията си с някого. И да не бъде п...а. Последното е основното всъщност.
Monita написа:Аз продължавам да не разбирам как отношенията между двама души, които:
- се обичат
- знаят какво искат и при началото на връзката си също са били наясно
- не се държат като идиоти
могат да не вървят. Как става тоя номер? Някой да ми обясни, защото явно живея в паралелна вселена (слава богу).
Чакай сега. Ако правилно разбирам, твърдиш, че всяка връзка е вечна. Не. Не е. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Въпросът наистина е да не си п***а.

Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Кой, по дяволите, е Лес Браун :lol:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

[очевидно вдъхновен от мнението на Асолт, което съдържаше обидни квалификации и което бе изтрито]
Търговецът на кристал

Просто не е искал да се обвързва сериозно и е усетил примката около врата, но после е разбрал, че губи повече ако са разделени и така.

Защо инак да искам да съм бракоразводен адвокат? Защо дори имахме президент такъв?

Инак поуките, които ние "четящите" такива истории можем да си извлечем - предполагам всеки за себе си, аз от женска гледна точка не мога да си вадя поуки, не съм жена, нека форонките си вадят. Но мога да си изкарам от мъжките 2 гледни точки поуки:

1/ Никога не се забърквай с момиче, с което в един момент ще ти е скучно
2/ Не се забърквай с момиче, което се опитва да се раздели с гаджето си и има нужда от нов на негово място (о, това е старо, но добрезабравено)
3/ Не се забърквай с момиче, докато не мине инкубационен период от предната и връзка - по 1 седмица за всеки месец от тази връзка ако е под 1год. След тази година не се броят месеците.
4/ Не плащай сметка на момичето. Това важи и за състояние на брак.
5/ Не се разделяй с момиче в течение на седмици, а бързо и безболезнено.
6/ Не говори никога с човек, който тръгва с бившата ти още преди да сте приключили. Ако е приятел, законът позволява 1 неосъдим побой. До средна телесна повреда, без лицето.
7/ Да купя кисело мляко за баницата.
8/ Във връзка с 6/ - да искам благословия от приятеля преди да почна дори да дишам един въздух с бившата му. Ако каже не - тя се води "мъртва" за мен. Допуска се изключение, ако съм бил приятел с него заради нея. Но това не изключва побоя от точка 6.
9/ По презумция за раздялата между двамата души винаги е виновно момичето, до доказване на противното. Също доброзабравено старо.
10/ Ако момиче може да избира между 2 момчета - едното от които сваля звезди, а другото се е държало с нея като с ненужна вещ, момичето в 99% от случаите избира второто. Нютон го е казал първи. В един друг раздел.
11/ Ако разкараш момиче и то те помоли да и звъннеш като я поискаш пак - изтрий и номера и давай смело напред.

Ще ме прощавате, че малко ги мотая, но пиша на 2-3 места и не съм концентриран...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Мненията, които липсват от дискусията, са изтрити по молба на Клиникъл_дед, също и заради обидни квалификации и офтопик. Отдавна не се бяха събирали толкова причини за триене в рамките на 4-5 мнения. За'прете се малко и имайте малко уважение към личното пространство на хората. Тактичността не е мръсна дума.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Когато споделяш нещо дали тук, дали в реалността, ти поемаш отговорност да чуваш всякакви коментари за изреченото. Все пак ти доброволно си ни я казал. Никой не е налагал насилие спрямо теб, за да извлече тази свръхважна информация. И не виждам що трябва да се оставят само положителните коментари. Свободата на словото предполага, че трябва да се чува както това, което гали ухото, така и това, което го дразни. Разбирам, че истината боли, но да я триеш е признак на безсилие. А безсилието е слабост.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Това може и да е така, но за еквивалентно на конкретното определение, което ти използва по адрес на приятеля й, редовен потребител на форума получи перманентен бан преди време.

Ако мислиш, че на Клин й е било приятно да чепкаме темата вече ен на брой страници - лъжеш се. Аз самата установих, че тук поне винаги ще се намери някой, който ще се подиграе с нещо, което е важно/лично/болезнено за теб и няма да зачита елементарни човешки постановки. Вярвам, че Клин също го разбра. Но тя също има пълното право да помоли да не се превръща в опитно зайче, на базата на което да се създават чак правила за поведение и чието поведение да се нищи в подобни детайли. Още повече, че масово се коментира приятелят й, който не е тук, за да отговори на коментарите. Ето защо ще ви помоля да се спрете - след като е очевидно, че сами не можете да усетите границата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

assault написа:Когато споделяш нещо дали тук, дали в реалността, ти поемаш отговорност да чуваш всякакви коментари за изреченото.
Не. Има си правила, под които си се подписал при регистрация и те, драги, следва да се спазват.

Край на дискусията по мнението на Клиникъл.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Jamesmagno написа:
dismisstorka написа:Е хубаво, ама като не върви, не може ли просто да си се разделим по живо-по здраво и тогава да тръгнем по ресторанти? Или какво, за да не сме капо, не пускаме клона, докато не сме се хванали за новия? :scratch:
Ако си прочела мнението ми ще разбереш. Не "ходиш по" ресторанти. Минаваш всеки ден покрай стотици, някои са прекрасни, но ти знаеш, че вкъщи имаш хубава храна и бол причини да ядеш точно нея. В един момент те лъхва така вкусно отнякъде, че колкото и да го мислиш и премисляш, просто трябва да отидеш там, откъдето ухае. ЕДИН ресторант. Не който и да е. И не просто за да ядеш нещо. Както казах два пъти вече, то не пита. Абе, само аз ли чета думата "любов"? Някакъв филтър ли имате за нея? :lol: Или зрелите хора не я изпитват? Значи всички автори на любовна лирика са под 20-годишни. Ми не.
Иване, иване.... що се опитваш да си оправяш връзката, след като вече си опитал от новото меню и ти е харесало? Що трябва да се връщаш да поправяш нещо, което според твоята дефиниция вече е безвъзвратно сучпено, щом ти е харесало друго блюдо? Нали във връзката не трябва да забравяш себе си? Айде верно да четем не само своите мненията, но и тези на другите, макар и да имаме когнитивен дисонанс :shaking2:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Jamesmagno написа: Чакай сега. Ако правилно разбирам, твърдиш, че всяка връзка е вечна. Не. Не е. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Въпросът наистина е да не си п***а.
Не. Твърдя, че когато един човек знае какво иска и го намери, логично друго не му е нужно. Не всяка връзка е "вечна" :wink: . Но може да е за цял живот, докато смъртта ви раздели. И тези неща от сорта хората се променят не на мен. Развиват, да, но човекът от вчера е същия днес. Какво гледаме и с какво се оправдаваме е друго.
Няма как да съм в сериозна връзка с някой, с който не искам да бъда по принцип, с който не искам да си представям живота си. Кой както си го направи е - каквото търсите в личния си живот, получавате.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Monita написа:Няма как да съм в сериозна връзка с някой, с който не искам да бъда по принцип, с който не искам да си представям живота си.
И ето, пак твърдиш, че всяка връзка е вечна! Случват се грешки, несъответствия и т.н. Хората се разделят. Тезата ти противоречи на реалността, макар че в много отношения съм съгласен...
Плазмодий написа:Иване, иване.... що се опитваш да си оправяш връзката, след като вече си опитал от новото меню и ти е харесало?
Не съм опитал, бе, Ефо. Ако си се влюбвал, ще разбереш какво имам предвид. Трябва да спрем с метафорите, 'щото явно объркват всички.
Плазмодий написа:Що трябва да се връщаш да поправяш нещо, което според твоята дефиниция вече е безвъзвратно сучпено, щом ти е харесало друго блюдо?
НИЩО не е безвъзвратно счупено.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Jamesmagno написа:
Плазмодий написа:Що трябва да се връщаш да поправяш нещо, което според твоята дефиниция вече е безвъзвратно сучпено, щом ти е харесало друго блюдо?
Напротив. Като си счупиш скъпата порцеланова ваза как точно ще я оправиш?

Щом веднъж се е стигнало да раздяла нещо се преобръща в мен, не мога да гледам на човека по същия начин.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Libra написа:
Jamesmagno написа:
Напротив. Като си счупиш скъпата порцеланова ваза как точно ще я оправиш?
Ех, знаех си, че ще се хванете за това. Мислех да уточня, но си викам, не, няма да издребнеят толкова.

Окей уточнявам: хората не са вази.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Jamesmagno написа:Трябва да спрем с метафорите, 'щото явно объркват всички.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”