Трудно се уцелва постановка без ученици. Наистина е гадно, но "Хъшове" се играе 10+ години и според мен актьорите вече са свикнали. Когато я гледах аз, младите 13 годишни дами зад мен не спряха да си говорят как нищо не чуват, докато не им казах, че ако млъкнат може би нещата ще се променят в положителен аспект.FloWersOfEviL написа:Сега се връщам от "Хъшове".
Значи.. няколко неща.
Първо. Трябва да направят специални постановки за задължените от учителите да ходят на театър да се просвещават малки сладки мушмурочета, които не само че шумят, врякат и крещят (дотолкова, че първите 5 минути не чух пукнат актьор какво казва), не само че ръкопляскат през 2 минути и подсвиркват, ами намират за нужно и да правят светлинно шоу с телефони и фенерчета. А.. и да се смеят, докато на сцената се умираше.. Вай.
Така, след като си излях мъката, да премина към постановката.
Та.. второ. Беше страхотно! Актьорската игра няма да я коментирам - струва ми се, че е ясно, че се е играло добре, след като не се коментират актьорите. Познах поне четирима от тях, като на двама им знаех името даже, много гот!
Трето. НАЙ-голямо впечатление ми направи сцената. И то не толкова декорите, колкото.. как актьорите я владяха. И то не само сцената, ами... залата. Наясно съм, че специално сцената на Народния е доста подвижна, но за първи път го видях на живо. То не беше събиране и разделяне на предната част, то не беше приближаване и отдалечаване на задната.. едно връз друго, едно под друго.. То не бяха некви стъпаловидни постройки. Аве.. направо беше като жива тази сцена.
Четвърто, имаше много модернистични идеи в постановката - например надписи от типа "F*ck the sultan" или "Само Левски", но любимото ми ще си остане не-много-тънкият-привкус на танца на Гегнам стайл. Саундтакът на Амели Пулен малко не ми се върза с постановката, въпреки, че много ме зарадва, когато го чух.
И такам, яка е! Препоръчвам и дано да не уцелите постановка с ученичета.
Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Mondscreen
- Паисий
Re: Театър
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не знам колко е трудно.. от 15 представления само 2 уцелих с ученици.. и въпреки това се чувствам запасена до края на живота си 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Mondscreen
- Паисий
Е ти ме разби. Аз съм го гледал веднъж, но всеки който отиде ми се оплаква от учениците. И един въпрос. 15 пъти? Сериозно? Наистина е хубава, ама чак пък 15 пъти.FloWersOfEviL написа:Не знам колко е трудно.. от 15 представления само 2 уцелих с ученици.. и въпреки това се чувствам запасена до края на живота си
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
13,(3)% с ученици, 86,(7)% без ученици...
Като отидеш още няколко пъти и ще подобриш отношението!
Ама наистина 15 си е много, освен ако не са в дълъг период от време - все пак не става въпрос за един-два месеца, нали 
Като отидеш още няколко пъти и ще подобриш отношението!
( :......Blog...... : )
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе не беееееееееееMondscreen написа:Е ти ме разби. Аз съм го гледал веднъж, но всеки който отиде ми се оплаква от учениците. И един въпрос. 15 пъти? Сериозно? Наистина е хубава, ама чак пък 15 пъти.FloWersOfEviL написа:Не знам колко е трудно.. от 15 представления само 2 уцелих с ученици.. и въпреки това се чувствам запасена до края на живота си
От 15 постановки въобще
Хубаво е "Хъшове", ма чак пък 15 пъти, при положение, че има толкова много друго за гледане... нье
- Mondscreen
- Паисий
Е аз за "Хъшове" говоря, че трудно се уцелва да е без ученици.FloWersOfEviL написа: Абе не беееееееееее![]()
![]()
![]()
От 15 постановки въобще![]()
![]()
![]()
Хубаво е "Хъшове", ма чак пък 15 пъти, при положение, че има толкова много друго за гледане... нье
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Под "постановка" обикновено се има предвид "заглавие", не "представление" (т.е. единично представяне на дадена постановка) - това по повод на недоразумението, което не беше такова, всъщност. Иначе си спомням времето, когато още живеех в Стара Загора - като има един театър, който играе 6-7 заглавия, ги гледаш и по 20 пъти, ако ти харесват: просто няма друго. Ама тогава и ученическите билети бяха по 2 лева, де, та на практика живеех в театъра и операта.
Всъщност наминах да се обадя, че "Хъшове" нещо не ме възхити толкова. Не знам... хареса ми, ама дори и непосредставено след представлението не бях кой знае колко впечатлена и вдъхновена, а сега вече направо ми се е изтрило от съзнанието.
Всъщност наминах да се обадя, че "Хъшове" нещо не ме възхити толкова. Не знам... хареса ми, ама дори и непосредставено след представлението не бях кой знае колко впечатлена и вдъхновена, а сега вече направо ми се е изтрило от съзнанието.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сега се връщам от "Както ви харесва" по Шекспир в ТБА. Много е забавна, малко го удря на мюзикъл, има и гост актьори, отново имаше модернистични импровизации, които страшно разведряваха. Общо взето страхотно яко прекарана неделя вечер! Пък, ако не ви звучи привлекателно, е.. както ви харесва : )
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Много си бърза, ве. :Д
Ся аз какво да напиша... xD
Ся аз какво да напиша... xD
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Mondscreen
- Паисий
Вчера бях на "Полет над кукувиче гнездо" и честно казано едвам го изтърпях до края... Добре, че беше песничката на Gary Jules накрая, та все пак нещо ми хареса.
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
В Театър 199:
"Краят на играта". Първото представление, за което бих казала... "ужасно". Толкова много обичам театъра, но представления като това биха ме отказали от него. Край на коментара.
"Рибарят и неговата душа". Всички много го харесват, а аз мисля повече да не ходя на представления на Мариус Куркински, след като това и "Ревизор" не ми харесаха.
"Барон Мюнхаузен". Това е детско представление... и нямам търпение да го гледам отново. Смейте се колкото искате, но аз наистина съм очарована, просто беше прекрасно и съвсем сериозно ви го препоръчвам.
"Краят на играта". Първото представление, за което бих казала... "ужасно". Толкова много обичам театъра, но представления като това биха ме отказали от него. Край на коментара.
"Рибарят и неговата душа". Всички много го харесват, а аз мисля повече да не ходя на представления на Мариус Куркински, след като това и "Ревизор" не ми харесаха.
"Барон Мюнхаузен". Това е детско представление... и нямам търпение да го гледам отново. Смейте се колкото искате, но аз наистина съм очарована, просто беше прекрасно и съвсем сериозно ви го препоръчвам.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ер Малка написа: "Барон Мюнхаузен". Това е детско представление... и нямам търпение да го гледам отново. Смейте се колкото искате, но аз наистина съм очарована, просто беше прекрасно и съвсем сериозно ви го препоръчвам.
Георги Спасов - 'nuff said. Аз повече му харесвам "Храбрият шивач", но и до него ще стигнеш.
Но Жоро е прекрасен, наистина.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
мога ли да попитам защо?Ер Малка написа:"Краят на играта". Първото представление, за което бих казала... "ужасно". Толкова много обичам театъра, но представления като това биха ме отказали от него. Край на коментара.
//любопитно ми е:Д все пак Бекет, една много изчистена режисура...
действително.Angel_N написа:Декамерон в Армията - сила.
това е постановка, която улавя всички публики.
не че впечатлява с каквото и да е, но е една сполучлива продукция, мхм!
ТБА имаше нужда от нещо такова;
//последното нещо, което ми направи впечатление, е Франкенщайн на Ани Васева, но не го препоръчвам.