Бихте ли се борили за...

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Re: Бихте ли се борили за...

Мнение от Bragi »

FloWersOfEviL написа:Обясни ми как точно постигаш един човек :lol:
Абе аз нали обясних вече - ключ
За предпочитане на ръката - дори и да се повреди има една резервна
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

FloWersOfEviL написа:Щото тфа, дето си струва може да не вярва (още), че ти си струваш :lol:
Обясни ми как точно постигаш един човек :lol:
Ако не вярва, че ти си струваш, то тогава за какво говорим. Какво трябва да направиш, за да повярва? Да ходиш на ръце ли? :lol: Нали се предполага, че с любимия/любимата трябва да бъдеш спокоен, да му имаш доверие, да бъдеш естествен.. Ако пред него/нея трябва да се правиш на нещо, което не си, изобщо не ми говори... been there done that - not cool :lol:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Защо, да ХЕЛ, все правите паралел на боренето с унижението.. Тфа дето сте го наблюдавали не е борене, вай... тфа му звучат като инфантилни прояви тип "Вижте ме колко съм як/а". Е.. сириъсли!

Либра.. дафак, ве, има си гадже човеко, защо му е да се заглежда или да решава или дори само да се замисля дали си струва/ш изначално. Да се правиш на нещо, което не си? Е те, ако това ви е боренето.. разбирам паралела :lol: :lol: :lol:

Ае вие ме изумявате.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Щото, Дид, на каквото съм става свидетел, все е било такова.
Сега, разбира се, може да са текли много такива процеси, които да са били направени деликатно и с финес (доколкото това е възможно, предвид факта, че говорим за ситуация, в която единият е обвързан) - но не съм ги виждала. И нямам идея как се случват (нито мога да си го представя предвид обстоятелството в предните скоби). Затова казвам какво съм видяла с очите си - и тия ситуации не са били една и две. В повечето от тях става дума и за сравнително интелигентни хора, които като решат да се "борят" за някого, се връщат няколко стъпала назад в еволюционно отношение по съвсем магически начин. И едновременно с това стават прозрачни, предсказуеми и чак почваш да се чудиш те ли са или не са.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

FloWersOfEviL написа:Либра.. дафак, ве, има си гадже човеко
В такава ситуация изобщо не бих предприемала нищо сериозно, колкото и да го харесвам.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

ни мое се разберем нещо :lol: ама няма драма
отивам да си пусна сериала :wink:
한류
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ели, разбирам, аз също съм била свидетел на такива сцени, ама.. still не съм започнала да възприемам това като борба.

И вууууууще.. напускам тааа дискусия с гръм и трясък!

Вай ви.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Libra написа:
FloWersOfEviL написа:Либра.. дафак, ве, има си гадже човеко
В такава ситуация изобщо не бих предприемала нищо сериозно, колкото и да го харесвам.
То обикновено не пита ;)
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Пробването, когато не е свързано с интриги и лъжи, не е нищо лошо. Човек, който не иска нищо, не прави нищо, когато е предизвикан един вид. Мен са ме сваляли преди, свалят ме и сега, игнорирам ги тези неща. С приятеля ми е същото. Ми пробва се една по-сериозно да му се лепне, стигна се до там, че му беше издирила лични координати от общи техни познати - ето това вече беше жалко и отблъскващо. Едно е чисто да сложиш нещата на масата, друго е... това :mrgreen: . Но като цяло мен ми е приятно да ме свалят, не да свалям. Когато аз харесвам дадения човек просто му давам да разбере за това, а той ако е заинтересован, да предприеме нещо :) .
Иначе на въпроса - ако някой мъж е обвързан, но е склонен да бъде и с друга, за мен това е крайно неприемливо и знак, че не е моят тип човек за каквито и да е отношение, камо ли пък интимни. В смисъл... ако не си доволен от връзката си, каквото изобщо правиш в нея? Тези многострадалните геновеви много ме дразнят, големи са лигни. Същото и за жените. Не си струва. Но е наистина впечатляващо как момиченцата могат да се фиксират върху някой без дори да го познават и да му очернят животеца, защото това им е голямата любов... докато той горкия се чуди какво е направил и с какво е заслужил този ад :lol: .
Та, всичко е окау, стига да е умерено и с разбиране. Че лепките са страшна напаст, уф...
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Много време ще ми отнеме да ти обясня защо си в грешка, а ме мързи
За това просто го приеми на доверие :mrgreen:
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Е какво означава да се "бориш"? Мисля, че всеки трябва да изясни какъв смисъл влага в глагола при така зададения въпрос, за да може мнението му да бъде разбрано от другите.
Не отричам, че съществува вероятност да се влюбя в обвързан, а също така да се влюбя и докато съм обвързана(само че вариантът това да се случи е връзката ми да е тотално изчерпана). Нищо порочно няма в това по една или друга причина - обща месторабота, местообитание, компания - да почувстваш някого близък. Случвало ми се е. Много харесвах младежа, най-вече като приятел, от негова страна също имаше един по-особен интерес и да, обвързан беше. Не съм се "борила", в смисъл просто показвах симпатия, но никога не съм си и помисляла да бъда по-напориста. Достатъчно ме беше опознал, за да си направи сметката какво иска. Нямам право аз да правя този избор вместо него, следователно и да го насочвам и насърчавам. Както не искам някой да направлява и моите сърдечни желания.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

dismisstorka написа:Както не искам някой да направлява и моите сърдечни желания.
Няма как друг да ги направлява вместо теб, така или иначе. :cat:
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

Ами именно, да се бориш, за мен означава точно това - да втълпиш на другия, че ти, точно ти си за него
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

...и пак стигаме до онова, дето го нищихме наскоро. Естествено, че не избираш в кого да се влюбиш и на сърцето ти може да не му дреме особено дали обектът е обвързан или не. Въпросът е дали правиш някакви постъпки, за да консумираш/материализираш това привличане, при условие, че знаеш, че той/тя е обвързан/а. И в предната тема, а така като гледам - и тук, се разминаваме по тоя показател с повечето хора.
Иначе не е като да не съм имала интерес към мъж, който е имал връзка по това време. И се е случвало да знам, че даден мъж е привлечен от мен, макар да съм обвързана в този момент. Ми... живи и здрави. Връзката ми (и принципите ми, ама покрай дадени личности вече ми е малко гнусно да употребявам тази дума) ми е с по-висок приоритет от търкането на епидермиси и гоненето на дивото. Та... да, за мен е изключително елементарно - свежда се до подреждане на приоритети.

М, и преди да решите, че се правя на светица - тц. Сквернословя много (напоследък доста повече от обичайното); пия греяно вино толкова често, че ме е срам; случвало ми се е да си мисля, че някои хора не са в ортопедията, само защото не ми се занимава с полиция/лежи в затвора... и като цяло сигурно съм много лош човек. Но си има неща, които просто СА така и толкоз. Чужди връзки не закачам и не обичам някой да се меси в моята.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

Аз само да не остана неразбрана пак, както и преди се случва - хич не насърчавам паралелните връзки и едва ли някога бих имала такава. С младежа, дето дадох за пример по-горе, нищо не се случи. Щеше да се случи, ако се беше "развързал" и след това пробвал с мен. Но "борба" и натискане от моя страна - едва ли би имало.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”