В какъв формат предпочитате любимата си музика?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Компакт диск (Качествено, удобно, намира се лесно и вече дори не е толкова скъпо)
10
25%
Касетки (Нямам CD-плейър... Обичам си уокмена... Повечето ми музика е на касетки...)
0
Няма гласували
Плочи (Нищо не може да се сравни със звука на винила... Музиката, която слушам се издава на плочи.. )
1
3%
DVD-Audio (Щото имам пари и слушам комерс)
0
Няма гласували
mp3, ogg, WAV, flac, shn... (Всичко ми е на компютъра)
29
73%

Общо гласове: 40

Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

На мен ми е малко трудно - обичам да си купувам дискове, най-вече заради качеството, но пък супер много си уважавам касетките (и респективно милото ми уокменче Aiwa, което вече близо десет години не се предава и служи вярно, когато mp3-плейъра ми откаже :lol: ).
В същото време имам няколко редки грамофонни плочи, които пазя като светиня, а в 99% от случаите слушам музика от компа в mp3-формат.
Ми няма да гласувам пък! :lol:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

мрз, първо защото прекарвам много време нма компа и второ зашото това което слушам в България не мога да го намеря а нямам парите да поръчвам от чужбина.
Изображение

Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аз дискове заради Цд-менчето, ама то пък се развали, та сега само на плейъра ги въртя. Иначе на пц в работата имах много мп3, но напуснах и сега си слушам само дисковете щото няма на каквода въртя дисковете с мп3 :):)
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

мп3
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Отговорът е тривиален - ТОРЕНТИ :D
Имам си и акаунт в датата с активирано "Търсене" :P
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Ей Циндиле, как можа да опетниш така DVD Audio формата :angryfire: Който не е слушал Death Cult Armageddon на DVD Audio, значи не е слушал музика през живота си! 8)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Morning Star написа:Ей Циндиле, как можа да опетниш така DVD Audio формата :angryfire: Който не е слушал Death Cult Armageddon на DVD Audio, значи не е слушал музика през живота си! 8)
Ти пък си все недоволна :x
Вместо постоянно да намираш недостатъци в темите, вземи и напиши някоя и ти.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Циндил-Пиндил написа:
Morning Star написа:Ей Циндиле, как можа да опетниш така DVD Audio формата :angryfire: Който не е слушал Death Cult Armageddon на DVD Audio, значи не е слушал музика през живота си! 8)
Ти пък си все недоволна :x
Вместо постоянно да намираш недостатъци в темите, вземи и напиши някоя и ти.
Да, така е.Имам опция "мрънкане" :P
И в крайна сметка гласувах за ЦД-то!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Добре де , моите очила да не би да са със специално виждане? Аз в анкетата виждам отговор Двд аудио?
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ми... всякакви формати, не е това най-важното, а купона!
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Crematory написа:Добре де , моите очила да не би да са със специално виждане? Аз в анкетата виждам отговор Двд аудио?
бе то присъства като вариант, ама съм го бил осквернил с написаното отстрани :oops: :lol:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

mp3-ки, ама имам и доста дискове, най-малкото всичките тройки са ми на дискове, за да не скапе харда и да загубя събирана с месеци музика. напоследък започнах и четворки да си правя, ама не много масово...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Във формати без загуби-loseless(flac,wav i t.n.)(макар ,че са "без загуби само от гледна точка на изходния материал-аудио ЦДто),оригинални ЦДта,ДВДаудио,SACD...Това е най-важното :wink: .За съжаление в последните 2 формата излиза твърде малко музика която да е по вкуса ми. :roll: Което ме навежда на мисълта за малкия спор който се получи относно каква музика излиза на ДВДаудио-oпределно в болшинството от случайте не е комерсиална-по скоро класики(джаз,рок от 70-80те,класическа музика и т.н.).За това какви заглавия има може да погледнате тук http://www.kupicd.com/?sess=13e105d062c ... 1acd38&f=7 . За Супер аудио компакт диск-а(SACD) това важи в още по-голяма степен http://www.kupicd.com/?sess=13e105d062c ... 1acd38&f=8 .И двата формата представляват най-качествените носители на звук съществуващи за момента.Почитателите на грамофонната плоча изтъкваха ,че аудио ЦДто като цифров носител не може да предложи качество като плочата по простата причина ,че е цифров носител ограничен с определена честота на дискретизация (44.1 килохерца в случая,което представлява 44100 семпъла в секунда) и определено качество на семплите-16бита.Както знаем плочата като аналогов носител предствлява теоритически безкрайна поредица от семпли.Да ,но човешкото ухо има определени ограничения-то може да различава най-много до 70-80 хиляди семпъла в секунда(в най-добрия случай).И така се появиха двата нови формата-DVDAudio , SACD.При тях честотата на дискретизация е повишена значително до 96килохерца/24бита при многоканалния 5.1 запис и 192kHz/24bit при двуканалния стерео запис.Също така честотния обхват е завишен значително-от 10 до 100000 херца(при 20-20000херца за Аудио ЦДто).За тези формати аудио потока е в LPCM или MLC формат(а не в Долби Диджитал или ДТС,защото последните са loosy-т.е. със загуби)...Много може да се говори по техническата страна на нещата ,но...ето един линк където е обяснено горе долу разбираемо http://www.answers.com/topic/dvd-audio .От мен толкова-айде да бягам ,че майка ми ме вика да ходим на пазар :lol:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

mushroomhead написа:...
:lol: :lol:
Стегни се и влизай по-често във форума.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Mushroom-e, нищо не разбрах, а подозирам, че това е нещо, дето искам да го разбера :)

Любимата ми музика я предпочитам на CD. Обаче, парите и наличността в родните магазини са ограничение, естествено. Което не ми пречи, да си я предпочитам така. Иначе мп3 слушам най-много (докато пътувам).
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”