Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Мнение от Търговецът на кристал »

То на тоя филм само песента му става. И преди съм го писала, де и знам, че огромната част от женската половина на форума е готова да ме разкъса за тия думи, ама... изобщо не ми хареса. Отегчителен, "направен", изнасилено провокативен. С прекрасна песен, факт.

Аз снощи гледах с майка ми за пореден път "Колко е важно да бъдеш сериозен" (тя не го беше гледала и се изкефи на макс), та пак се хилих и се радвах като малко дете. Филм с Колин Фърт, Рупърт Евърет, Джуди Денч, Рийз Уидърспуун, Том Уилкинсън и без абсолютно никакви претенции. :sun:s

И много внимателно чета темата - буквално редче по редче скролвам, за да видя навреме, когато някой спомене Cloud Atlas, че още не съм го гледала, не знам и кога ще имам възможност, а си умирам да го видя и ако някой ми го спойлне, ще го убия. Том Ханкс, хора! Том Ханкс!!! :bounce:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ели, някой ти е хакнал профила... КАК може да не ти харесва този филм, уоу. Моля те, не ми отговаряй, че усещам оцинизяване (ама и дума измислих).

Друго.

Не знаех, че има такъв филм, уау, аз вчера гледах постановката в ТБА, ама че съвпадение, хаха, сега ще се снабдя и с киноверсията ^^

И още нещо, преди 5 минути приключих с "Music & lyrics". Хубаво филмче, и да, песента е яка : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Бе, ако е оцинизяване, не е от днес и вчера - аз бях ако не първата, то втората от мацешката част на форумО, дето гледа филма и още тогава го възненавидях страстно (поради причините, които изтъкнах по-горе). И още тогава всички ми реагираха с: "Как, как, КАК!!!", така че няма нищо ново или необичайно. :mrgreen: Не съм критерий - въпрос на вкус е. Просто моето усещане беше такова.

За "Колко е важно да бъдеш сериозен" - виж го, няма гаранция, че ще ти хареса, но са събрали много, много любими мои актьори, които очевидно се забавляват. И ме забавляват и мене, толкова. :pirate:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

FloWersOfEviL написа: - "Inception" - написах оригиналното заглавие, че не ми харесва как го превеждат. Отново - хареса ми идеята, но бъкано с нелогични моменти. Американия..
Би ли казала кои са тия нелогични моменти? :roll: Хубаво е да се аргументираш, когато започваш да пишеш нещо, не просто да лаеш.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

@assault, хубаво е да бъдеш учтив, когато задаваш въпрос, не да се заяждаш. Особено с непознат.

Ели, току-що изгледах филма, много е приятен, правих абсолютен паралел с постановката, фразите са им едни и същи, много гот. Само да те питам нещо, че не ми стана ясно, още на постановката много силно се зачудих..
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Спойлърче
На края нали се оказва, че м-р Уортинг (Колин Фърт) е син на сестрата на лейди Бракли и съответно брат на Алджи, е тогава................ това не го ли прави първи братовчед на Гуендалин, как може да се женят, бре?!!??!!?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

И майка ми вчера това се чуди.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER:
Ама те тогава са си се женили като пичове без особени скрупули относно кръвосмешения и прочее. Щом не ти е сестра - юруш. Пък и при Оскар Уайлд всичко е доста условно - една такава подробност не би му попречила да сложи точката по начина, по който си е наумил.
;)

Колкото до фразите - то няма начин да ги изрежат, те правят едно 70% от очарованието на филма/пиесата и 100% от очарованието на текста изобщо. Същите такива ги имаше и в "Една добра жена", който пък е по "Ветрилото на лейди Уиндърмиър":

"Мъжете не вярват на жените. Жените не вярват на жените. Никой не вярва на жените. Това е основата на католицизма и индуизма".

"Жените ни вдъхновяват за велики неща. След това сякаш нещо ни предпазва да направим, каквото и да било от тях".
..

"Нали знаеш защо го наричат олтар? Понеже там се извършват човешки жертвоприношения." (а на това как съм се смялааааа...)
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ми и на мен ми хрумна това за кръвосмешенията, ама тези ми се видяха прекалено близки. Както и да е : )

Още един филм изгледан, заради музиката в него.

Изображение

A именно:

A, сега, като изгледах и филма, който си е УАУ, си харесах и други "парчета".
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

О, филмът е много уау. Не е любимият ми на Торнаторе, но отчитам факта, че е много приказен. Нереално нереален. :)
И сцената с дуела и с цигарата... абе, Торнаторе. Ако имаш и други неизгледани негови филми - все са такива, че и по-хубави.
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Сега ще разгледам кое е негово : )

Edit: Значи, "Малена" е ясна, да, страхотен филм, другият, който знам е "Кино Парадисо" (така ли се превежда, не знам) чака от доста време, мдам, ако имаш някой да препоръчаш още - давай : )
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Сравнително скоро (преди 2 години някъде) излезе "Баария", но не го гледай, преди да гледаш "Кино Парадизо". А за "Кино Парадизо" ти завиждам ужасно много, че не си го гледала. Просто... аз наистина нямам думи да ти опиша емоцията, която ми носи тоя филм. Ревала съм до задушаване на него, буквално часове след това продължавах да хлипам и после очите ми 2 дни бяха на понички, но не съжалявам - много катартичен рев и уникален филм.

Както и да го въртя, както и да го суча, най-лесно и изчерпателно е да ти кажа, че е филм-вселена с прекрасна история, много топлина и най-разкошната музика, която Мориконе някога е писал. Има много филми, които са ме грабвали с различни моменти, истории, актьори, но този целият е нещо, което трябва да се преживее. Опитвам се да намеря думи, за да ти обясня каква емоция ми носи, ама не мога - хем ми става безмерно топло и уютно, хем ме стяга гърлото и ми се пълнят очите със сълзи, като си мисля за филма.

Изгледай си го с кеф и после да докладваш (мисля си, че сега е много идеален момент, както сте се засилили да ходите на театър - отлично ще ви дойде на вас с Ер: като го изгледате, ще разберете защо, предполагам). На мен ми е в Топ 5 за най-най-най-филмите, а ти вече поизгледа някои от другите 4 и не беше разочарована, доколкото помня. Пък и трябва да нямаш сърце, за да не те грабне "Кино Парадизо".

ОБАЧЕ!!! Задължително си намери версията от 1988 година (някога я имаше в Замунда). По-късно (2000 г.) пускат една по-дълга версия, в която уж обясняват някои неща, обаче просто е*ават майката на прекрасния филм.
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

А сподели останалите 4 от топ 5 кои са : )
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ъъъм... "Да бъдеш Джулия", "Една добра жена", "Любовни песни". Станаха общо 4.

И за последната свободна позиция се борят "Леконравие", "В какво се превръщат мечтите" (другият филм, на който съм ревала с часове и после не можех да дойда на себе си дни наред, ама то това беше не само защото филмът е хубав, но и защото го гледах едва година след разни случки от моя живот, за които ти разправих сравнително наскоро и тогава много ме смачка), "Терминалът" (имам чувството, че тоя филм само аз го харесвам, но пък колко го харесвам!) и "Какво става, докторе" (това наистина е комедията на комедиите). И "Имате поща" търчи след тях (ама за романтични комедии няма да отварям дума, че те са отделна категория). :)
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Убу, гледала съм ги :lol:
Аватар
Monita
Драскач

Мнение от Monita »

Поради настинка си организирах малък филм-фест:

A Good Woman - страхотен филм, а Хелън Хънт е невероятна и красива, и брилянтна. Обожавам я тази жена

Easy Virtue - още по-страхотен! Просто е някак вдъхновяващо да видиш един всъщност реалистичен филм за хората и техните взаимоотношения, зрелостта и чувствата, и живота. И съм влюбена - в икономът :mrgreen: ! Страхотен образ прави, изобщо... наистина вдъхновяващ филм.

Angel-A - капакът :mrgreen: . Боже, уникалееееееееееееееееееен! Един от личните ми фаворити, оглавява класацията ми за романтични филми, ама на сто процента :king: .
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Изображение

егати филма... страхотен :!:
Въпреки края