Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
ЦарСамуил
В началото бе словото

Мнение от ЦарСамуил »

Винсент ван Гог написа:Напълно логично е темата да започне с прабългарите, които са градивният елемент в оформящата се държавна структура.Подчертавам името прабългари, тъй като народът,а по-късно и нацията , наречени "български" са исторически[/b ] таксонимиращи понятия и в далеч по-малка степен етногенетически.

Зависи
Ако започнеш с българите трябва да стигнеш до Аспарух и да започнеш да обясняваш за славяните и после пак да се върнеш на българската държава
Ако почнеш със славяните пишеш за тях накрая казваш че има византийски походи към средата на 7 век и ги заплашват да ги подчинят
споменаваш там някакъв логически преход че българската държава се явява като "спасител" и почваш вече за българите доста по-задълбочено
и директно си преминаваш от Кубрат на Аспарух като обясняваш характера на държавата без да е необхдимо да цепиш темата
Мен така структурата по ми харесва
Не смятам че има голямо значение кой ще пишеш по-напред според мен повече гледат как е структурирано написаното
RecalcitrancE
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от RecalcitrancE »

А писахте ли за Благун? :)
Истински врагове предпочитам пред мними приятели!
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Мнение от Винсент ван Гог »

Съгласен съм, че наистина няма голямо значение с кой от дата етноса се започне разработката, но все пак спазвам указанията на френския историк Франсоа Ло и неговия забележителен "Закон за комплиментиране" :D
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Що се онася до истините и лъжите в българската история, надявам се,че един ден,може би когато поколението на днешните историци се позагуби,очите на българския харод ще се отворят.Дано само изненадата не е прекалено голяма,че да не вземе да причини т.нар. в историографията на 19в. "общественомозъчен колапс" :wink:
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
ЦарСамуил
В началото бе словото

Мнение от ЦарСамуил »

Абе темата си е гадна
може да махнете това "най-лесната" от заглавието :?

Едвам се сдържах да не пише къде са отишли славяните като е дошъл Аспарух.....
RecalcitrancE
В началото бе словото
Обратна връзка:

Кажи го на баба си Каймакамка...
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Аз имам много теми по история и във всичките се започва със славяни и после се продължава за прабългари.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

според мен е нормално да се започне със славянските племена, които са били част от териториалното население... т.н. пра-българи идват на тези земи впоследствие...
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

Хора да ви питам колко стотни мислите, че ще ми вземат за объркано име на император и за една година, но най-вече името ме притеснява дали не е много груба грешка... :oops: Ама сега да не почнете да ми казвате, че докато не станат ясни резултатите нищо не се знае, просто искам да чуя вие как мислите дали това са много груби грешки и колко според вас могат да ми отрежат от оценката :wink:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Ако само това са ти грешките,без никакви други фактологически,стилови и прочие и 5 и 50 може и да ти пишат.Но винаги има нещо,което даже не предполагаш че си сгрешила :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Винсент ван Гог
В началото бе словото

inaccessibility,ако си написал на изпита,че слажянските племена са местно население,според мен трябва да получиш чиста 2ка.Слвяните като индоевропейски народ произхождат от Централна и Северна Европа(според Петър Петров)
RecalcitrancE
В началото бе словото
Обратна връзка:

Щото тая тема бъка от фактология голяма, нали.... 5-6 години, 5-6 века, някое-друго име.

А в критериите пише, че трябвало да се анализират и интерпретират. Да видим :)
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Придвижването на славяните започва през IVв.,а първите нападения на славяните на Балканския полуостров започват през втората половина на 5в.
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Ако всички,които писаха,че темата е лесна са видоизменили по свой образ и подобие историята,то балът няма да се повиши,а точно обратното.Свещена Глупост :D
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

RecalcitrancE написа:Щото тая тема бъка от фактология голяма, нали.... 5-6 години, 5-6 века, някое-друго име.
мда така е и за мое съжаление очаквам да санкционират строго грешките в датите (което при мен не липсва). И пак излиза, че не можеш да си наясно каква ще ти е оценката поради факта, че има малко години, но има спорни въпроси и другото е анализ. :roll:
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”