По какво определяте дали един човек е интелегентен?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
по това дали ми зацепва без помощ ника
...
това в рамките на шегата... иначе сериозно - ами то си личи по принцип, поне така си мисля... най-общо казано са две неща - да може да говори за повече от една-две теми (т.е. и извън професията му) и да не се налага да му обяснявам нещо по сто пъти, т.е. да включва бързо. точно това е за мен интелигентността - да разсъждаваш логично... а, личи и по отношението с хората също, някои хора просто не знаят как да общуват нормално, за мен това е признак на ниска култура също...
това в рамките на шегата... иначе сериозно - ами то си личи по принцип, поне така си мисля... най-общо казано са две неща - да може да говори за повече от една-две теми (т.е. и извън професията му) и да не се налага да му обяснявам нещо по сто пъти, т.е. да включва бързо. точно това е за мен интелигентността - да разсъждаваш логично... а, личи и по отношението с хората също, някои хора просто не знаят как да общуват нормално, за мен това е признак на ниска култура също...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
определям го най-вече от това как говори човек- дали вика като хамал, дали псува на всяка втора дума , как води разговор ( ако се виждаме за първи път и т.н.), за какво си говори, как се движи, кога се смее и на какво . аи цялостното му излъчване е важно.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
Re: По какво определяте дали един човек е интелегентен?
Трябва да може да рисува мръсотии по стената в тоалетната
И да рецитира речта на Арагорн пред черната порта
Едновременно
И да рецитира речта на Арагорн пред черната порта
Едновременно
The more you want, the easier you are to exploit
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Какво е арагорн?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
По мирогледа му.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf - голяма зарибявка, дори 7 години след като е било публикувано :Д
А как се прави така, че текст да е препратка към сайт? Не мога го разбера тоя редактор...
А как се прави така, че текст да е препратка към сайт? Не мога го разбера тоя редактор...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Тук пишеш текста (Голяма зарибявка, ала-бала...)
Пример (ако искаш да видиш как изглежда в редактора, натисни "цитирай" под мнението ми.
Голяма зарибявка дори и 7 години, след като е било публикувано
А по темата... ако ми трябват повече от 30 секунди (айде, нека е минута) разговор със съответния човек, за да преценя дали е интелигентен, то вече изпитвам съмнение в положителния отговор. И съвсем не е нужно да си говорим за немски философи или предкласицизъм в музиката - начинът на изразяване, подборът на думи, лекотата, с която води разговора обикновено са достатъчни.
Пример (ако искаш да видиш как изглежда в редактора, натисни "цитирай" под мнението ми.
Голяма зарибявка дори и 7 години, след като е било публикувано
А по темата... ако ми трябват повече от 30 секунди (айде, нека е минута) разговор със съответния човек, за да преценя дали е интелигентен, то вече изпитвам съмнение в положителния отговор. И съвсем не е нужно да си говорим за немски философи или предкласицизъм в музиката - начинът на изразяване, подборът на думи, лекотата, с която води разговора обикновено са достатъчни.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Обаче може човек да бъде много интелигентен и същевременно да има много различни причини да не води с лекота разговора...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Хората са създадени да бъдат интелигентни същества ^^
Държанието и поведението им обаче, понякога ги връщат доста назад в еволюцията...
Държанието и поведението им обаче, понякога ги връщат доста назад в еволюцията...
한류
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Абеее...slighter написа:Хората са създадени да бъдат интелигентни същества ^^
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Интелектът го приемам като заложено число, подобно на mana points в Диабло 2 - имаш си един максимум, който в нормални условия е догоре напълнен. И тук можеш съответно да си вдигаш тоя максимум, примерно чрез много четене или логически задачи, упражнения и прочее. Но можеш и да го свалиш, например като те праснат по главата, или си в състояние на афект.
Другото, което е - дори хора с висок интелект, могат да действат неразумно, поради временни обстоятелства - например бачкаш цял ден като луд, мозъкът ти се измаря и в края на деня те питат "Коя е столицата на Турция?" и ти гледаш като идиот и не можеш да кажеш нито думичка или да направиш нито 1 съждение (Анкара). На другия ден, отпочинал - се сещаш веднага, разбира се. Но в дадения момент капацитетът ти е бил голям, но съдържанието му празно.
Също така, е важно да се отбележи и бързината на интелекта - нещо като cast spell rate в Диабло 2 - с каква скорост мозъкът прави заключения и открива/дефинира факти. Има хора, които го правят адски бързо, други пък по-бавно. Например някои може да сметне на ум 1204 по 678, адски бързо, докато вие ще се мъчите бая време... Не че няма да успеете де, но ще стане бавно.
И накрая има качество "СЪОБРАЗИТЕЛНОСТ" което се влияе от интелектът, но за разлика от него си е вродено и не може да се изменя. Т.е. или си съобразителен или не. Нека се върнем в горния пример: Коя е столицата на Турция? Били сте 12 часа в офиса, пред комп, пишейки, четейки, зазубряйки разни данни, не можете да се сетите. Скоростта на мислене ви е паднала и буксува. Но съобразителността ви си е там, като един формален минимум и докато колегата, който ви е питал се разсее нещо, проверявате в гугъл и изкрещявате "АНКАРАААА", без мозъкът ви да зацепва какъв е тоя град, съществува ли, верно ли не е Истамбул столица и т.н. В другия пример, хващате калкулатор и казвате отговорът преди другия състезател да го е сметнал на ум.
Също така, ако не схващате нищо от този текст, бих ви препоръчал да играете на Диабло 2...
Другото, което е - дори хора с висок интелект, могат да действат неразумно, поради временни обстоятелства - например бачкаш цял ден като луд, мозъкът ти се измаря и в края на деня те питат "Коя е столицата на Турция?" и ти гледаш като идиот и не можеш да кажеш нито думичка или да направиш нито 1 съждение (Анкара). На другия ден, отпочинал - се сещаш веднага, разбира се. Но в дадения момент капацитетът ти е бил голям, но съдържанието му празно.
Също така, е важно да се отбележи и бързината на интелекта - нещо като cast spell rate в Диабло 2 - с каква скорост мозъкът прави заключения и открива/дефинира факти. Има хора, които го правят адски бързо, други пък по-бавно. Например някои може да сметне на ум 1204 по 678, адски бързо, докато вие ще се мъчите бая време... Не че няма да успеете де, но ще стане бавно.
И накрая има качество "СЪОБРАЗИТЕЛНОСТ" което се влияе от интелектът, но за разлика от него си е вродено и не може да се изменя. Т.е. или си съобразителен или не. Нека се върнем в горния пример: Коя е столицата на Турция? Били сте 12 часа в офиса, пред комп, пишейки, четейки, зазубряйки разни данни, не можете да се сетите. Скоростта на мислене ви е паднала и буксува. Но съобразителността ви си е там, като един формален минимум и докато колегата, който ви е питал се разсее нещо, проверявате в гугъл и изкрещявате "АНКАРАААА", без мозъкът ви да зацепва какъв е тоя град, съществува ли, верно ли не е Истамбул столица и т.н. В другия пример, хващате калкулатор и казвате отговорът преди другия състезател да го е сметнал на ум.
Също така, ако не схващате нищо от този текст, бих ви препоръчал да играете на Диабло 2...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Клончо, като ги рейзваш тия теми у мен постигаш единствено носталгия по форумната младост
По какво определям - по погледа
По какво определям - по погледа
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Адрес в галерията на СУ: -
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!