Вегетарианството
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Вегетарианството
fak написа:Искам да ме направите модератор на тая тема.

Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За София не мога да гарантирам!Kristo написа:alter ego написа: Ти още малко ще кажеш, че София и Пловдив не са в провинцията... Моля ти се...
Into the endless we ride... 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ама спамиш темата, хората от провинцията обикновенно тъй правят.alter ego написа:За София не мога да гарантирам!Kristo написа:alter ego написа: Ти още малко ще кажеш, че София и Пловдив не са в провинцията... Моля ти се...
Аз па ще се включа с нещо много важно:
Кое е по-полезно - вегетарианството или да ядеш месо?
Оказва се, че яденето на месо е по-полезно за майката-природа отколкото да ядем растенията и. Настрана от факта, че ТЯ ни е направила такива месоядни, в НЕЙН интерес.
Ако всички станем веганци, растенията ще почнат да се отглеждат и съответно избиват с по-големи темпове, което ще наруши баланса в природата - няма да има кой да разгражда въглеродния диоксид. На фона на това - животните ще се размножават неконтролируемо, говоря за бозайниците, които сега консимураме - те ще отделят повече диоксид, вкл. дишането и от изпражненията им. Това ще замърсява въздуха повече отколкото автомобилите и заводите. Липсата на месо в менюто ни, ще ни направи по-податливи на болести, което в комбинация със замърсяването и мръсния въздух, ще ни направи по-болни и нездрави и ще намали човешкото население. Затова е по-логично да избиваме и ядем животни, вместо растения. Растителните вещества, които трябва да приемаме - *шок* всъщност ги приемаме през животните, които се хранят с растения. Така нашия организъм приема всичко необходимо, без да поставя на карта съществуването ни. А балансът в природата и замърсяването зависи от нас самите. Яденето само на растения е вредно за цялото общество - така вегетарианците вредят на месоядните, но твърдят "че водят здравословен начин на живот". Което си е лицемерие, защото вредят на себе си - вредят и на другите около тях.
Аман.
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Адрес в галерията на СУ: -
Kristo, съгласявам се с казаното от теб, но го има и другото:
Обезлесяване, замърсяване и отровни газове. Благодарение на животновъдната индустрия се обезлесяват огромни територии гори, за да се осигурят пасища за животните. Също толкова огромни количества зърнени храни се произвеждат за нуждите тези животни да бъдат изхранени.
Oтпадъчните продукти от животновъдната, месопреработвателната и свързаните индустрии са един от основните замърсители на водните плoщи на планетата (редом с енергетиката и тежките метали, разбира се).
+ драстичното намаляване на водните ресурси - а за производството например на 1 кг месо е необходима повече вода, отколкото за производството на 1 кг ябълки.
Оказва се, че спасение за майката природа май няма...
(Ям си месо.)
Обезлесяване, замърсяване и отровни газове. Благодарение на животновъдната индустрия се обезлесяват огромни територии гори, за да се осигурят пасища за животните. Също толкова огромни количества зърнени храни се произвеждат за нуждите тези животни да бъдат изхранени.
Oтпадъчните продукти от животновъдната, месопреработвателната и свързаните индустрии са един от основните замърсители на водните плoщи на планетата (редом с енергетиката и тежките метали, разбира се).
+ драстичното намаляване на водните ресурси - а за производството например на 1 кг месо е необходима повече вода, отколкото за производството на 1 кг ябълки.
Оказва се, че спасение за майката природа май няма...
(Ям си месо.)
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
недей спираfak написа:сприGeri.A написа:
(Ям си месо.)
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Адрес в галерията на СУ: -
Нямам и намерение :Д (Днес ходих да дарявам кръв и като ми правиха изследванията, ми казаха даже да ям повече..)
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
На мен наскоро ми хрумна да опитам да не ям месо, ей така за експеримента, обаче явно не го взех много присърце, защото още на втория ден не се усетих и изядох една салата, в която имаше шунка..
Някой ще пости ли тази година между другото?
Някой ще пости ли тази година между другото?
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз по принцип винаги си постя по определен мой си канон -
първото ядене през деня на пости е без месо. Второто - може, третото - евентуално да, но с много уговорки.
И помнете "премного светец и богу не е драг!"
първото ядене през деня на пости е без месо. Второто - може, третото - евентуално да, но с много уговорки.
И помнете "премного светец и богу не е драг!"
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Постенето няма нищо общо нито с вегетарианството, нито с диетите! 
щото съвсем скоро изкарах 20+ дни по схема само на плодове и чай и сега ама въобще не ми се постиfak написа:колебая се още.
пък и вчера ядох мляко
la douleur exquise
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако забиеш една яка сръбска скара, може да ти дойде настроение за пост и молитва и всякакво въздържание...