Търговецът на кристал написа: Ей това е отвратително - просто имам чувството, че усети ли, че се задава нещо такова, блокира и млъква.
Вервай ми, не блокира, мълчи съвсем съзнателно, защото знае, че така те ядосва повече и така си го връща за скандала! Много по-ефективно е от най-силното крещене... Това е асиметричен отговор, колкото е по-неочакван, толкова повече другата страна се ошашавя!
Аз поне така правя...
Сега и тук трябва да млъкна...
Не е така и аз си го знам. Те голяма част от хората тук го познават и знаят каква душичка е. И наистина не обича конфликти и разправии (дори това да означава да се нагърби с повече работа, или да си премълчи в някои ситуации), затова и мълчанието му е точно с цел да се прекрати спора.
Което в повечето случаи означава, че ми дава възможност да изпусна парата, без да ме надъхва повече. И в спокойни моменти (като този, например) го оценявам, наистина. Ама като ми е прикипяло, искам просто да се скараме нормално и да се приключи, вместо да се чувствам зле от това, че му се карам, разбираш ли, а той мълчи и си чака да свърши тирадата. Имала съм съмнения дали изобщо ме слуша, ама обикновено чува какво му говоря. И честно, не е да го прави напук - за 2 години (леле, кога станаха) съм го опознала. Както се оплаквах на майка ми - просто не мога да се скарам с него. И тя: "Ако знаеш колко жени биха ти завидяли!".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Не може да не си доволен от нещо и да мълчиш, това е много гаден женски навик. Ама мъж да ти мълчи е още по-гадно, знам го от опит . Пренася се господинът в друго пространство и ич не му е аз кви ги мисля. И после има два варианта:
1. Не, ние не сме се карали . Как така сме спорели, глупости . И за капак "Ми ти така си говориш по принцип."
2. Аз съм командорела там нещо и в тая ситуация е безсмислено да се казва каквото и да е
Еми..., окау. В прав текст се научих да му говоря и той ако иска и може да направи нещо по въпроса, го прави. Просто не е от разговорливите става ли дума за чувства/отношения. Ако има проблем или има решение, или няма и няма какво да се обсъжда, simple as that. Ще ми се и аз да можех така да разсъждавам, ама на .
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
Angel_N написа:Сетих се за друго нещо - ако жената мълчи в спалнята... Лошо. Мноооого лошо.
пъшкането брои ли се за мълчание?
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Анди, от твоите постове излиза, че когато и да мълчи жената, това е лошо, мноооого лошо. Пък иначе обвиняват жените за това, че устите им не млъкват, нали
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
MidwinterSun написа:Анди, от твоите постове излиза, че когато и да мълчи жената, това е лошо, мноооого лошо. Пък иначе обвиняват жените за това, че устите им не млъкват, нали
Неслучайно темата е за невероятен и изключителен феномен: женското мълчание.
Другото просто е обичайният звуков фон, в който живеем мъжете и се опитваме да го преодолеем чрез хеви метъл, телевизия, електронни игри, форсиране на двигатели, стрелба, прахосмукачки...
Мълча, защото си прав.
Мълча, защото съм права.
Мълча, защото иначе ще се разплача.
Мълча, защото иначе ще се разсмея.
Мълча, защото иначе ще се развикам.
Мълча, защото с пълна уста не се говори.
Мълча, защото не знам какво да кажа.
Мълча, за да те предпазя.
Мълча, за да те дразня.
Мълча от инат.
Мълча, за да предотвратя скандал.
Мълча, защото ме боли гърлото.
Мълча, защото трябва да се досещаш сам.
Мълча, защото не вярвам, че ще срещна разбиране за това, което имам да кажа.
Мълча, защото съм разсеяна и духом въобще не съм тук.
Мълча, защото обмислям казаното от теб.
Мълча, защото се опитвам да формулирам мисълта си.
Мълча, защото чакам сам да се усетиш.
Мълча, защото казаното/случилото се е толкова абсурдно, че коментар е излишен.
Мълча, защото съм темерут.
Мълча, защото покрай теб си гълтам лексиката, граматиката и други подобни неща.
Мълча, защото съм изморена.
Как може да се каже какво означава женското мълчание, ба си?
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Ер Малка написа:Мълча, защото си прав.
Мълча, защото съм права.
Мълча, защото иначе ще се разплача.
Мълча, защото иначе ще се разсмея.
Мълча, защото иначе ще се развикам.
Мълча, защото с пълна уста не се говори.
Мълча, защото не знам какво да кажа.
Мълча, за да те предпазя.
Мълча, за да те дразня.
Мълча от инат.
Мълча, за да предотвратя скандал.
Мълча, защото ме боли гърлото.
Мълча, защото трябва да се досещаш сам.
Мълча, защото не вярвам, че ще срещна разбиране за това, което имам да кажа.
Мълча, защото съм разсеяна и духом въобще не съм тук.
Мълча, защото обмислям казаното от теб.
Мълча, защото се опитвам да формулирам мисълта си.
Мълча, защото чакам сам да се усетиш.
Мълча, защото казаното/случилото се е толкова абсурдно, че коментар е излишен.
Мълча, защото съм темерут.
Мълча, защото покрай теб си гълтам лексиката, граматиката и други подобни неща.
Мълча, защото съм изморена.
Как може да се каже какво означава женското мълчание, ба си?
+ ... защотото не ми се говори; не разбираш; не заслужаваш да знаеш; и ти трябва (най-после) да замълчиш; съм крива; мързи ме да се обяснявам; си толкова глупав(а), че няма смисъл да говоря ; и аз не знам защо.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!