Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от Bragi »

dismisstorka написа:Да, ама заданието създава предпоставки за неравнопоставеност и невъзможност за изпълнение при отсъствието на компютър. Да имаш компютър не е като да си купиш учебник за 10 лв. или листи и химикалки. Това пак в случай, че не ти е осигурен достъп от университета.
Ама де да знам всъщност. Те така и практиките биха могли да се окачествят като дискриминация.
Заданието изисква компютър за да бъде завършено
Но ти имаш избор дали да се заемеш с него и щом си избрала да го направиш, имаш отговорността да намериш начин
Никой не ти отнема никакви възможности, което е есенцията на дискриминацията
Не виждам от къде може да дойде объркване по въпроса

Иначе е скандално, че няма свободен достъп до компютри (за библиотеките пак се плаща за карта), но няма нищо общо с дискриминация
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Е, Стиг, при мен тая мисъл се прокрадна, след като четох ония доклади(писна ми да ги споменавам), защото там напълно обосновано са се произнесли, че задание, изискващо използване на компютър(за училищата говорим, нали), си е дискриминация.

Фло, права си, да. Връщам си се на старото, "дискриминационно" мнение :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

Пфф.. то във всеки университет (и факултет) има купища предмети, които изискват достъп до специфично оборудване и пособия и по принцип университети са длъжни да предоставят подоходяща среда за изпълнение на възложените на студентите задачи, което не винаги се получава.
Но това не е дескриминация - това си е липса на материална база...
한류
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Честно казано досега не се бях замисляла по този въпрос на училищно ниво. Ние в даскало имахме един компютър в библиотеката, който не знам точно за какво ставаше, хаха. Все така си държа и аз на "дискриминационното" мнение : )

Слайт, това, че е липса на материални блага не го прави недискриминационно. Като няма - няма да дават такива задачи, бре!

Това все едно баща ми, който преподава в техническия, да даде задача за измерване на нещо-си с някоя специална машинария и да не им предостави на студентите такава, за да го изпълнят. Айде.. набави си я, Стиг, като си толко длъжен.. Абсолютно същата ситуация е, просто компютърът е масово навлязъл.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Че аз не уча в техническия :lol:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

И сега разбирам защо :lol:
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

Е, дискирминация има когато хората не са поставени пред равни условия. В ТУ примерно всички студенти са поставени пред равни условия: няма пари за мултицети - купувайте си ги сами. На каква основа е дискриминацията? Ако имаше мултицети само за момчетата примерно, тогава щеше да е дискриминация.
한류
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

FloWersOfEviL написа:И сега разбирам защо :lol:

Щото не притежавам специални машинарии? :? :mrgreen:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Е, ти па и пример даде.. Се едно университетът да ми купува калкулатора..

Имах предвид сложни измервателни машини.
Аватар
ninchetooo
Пишете, о, братя
Специалност: история
Курс: втори

Мнение от ninchetooo »

slighter написа:Е, дискирминация има когато хората не са поставени пред равни условия. В ТУ примерно всички студенти са поставени пред равни условия: няма пари за мултицети - купувайте си ги сами. На каква основа е дискриминацията? Ако имаше мултицети само за момчетата примерно, тогава щеше да е дискриминация.
Колкото повече се замислям сериозно на тази тема почти винаги достигам до извода, че почти всичко на този свят е дискриминация. По принцип хората нямат равни условия. Един е много богат, другият до него може да е много беден. Когато поставят задача на двамата, хората сякаш не подозират с колко трудности ще се сблъска по-бедния. Мой личен пример е презентацията, която правих по свят и личност в 12 клас. Които имат интернет са я направили за няколко часа, а аз я правих цял месец, защото нямах интернет на компютъра. Слагах картинки от вестници за да стане :mrgreen: Факт е, че за да учиш в университет трябва да имаш някакви пари. По принцип ученолюбивите и упоритите хора, не се спират пред това и намират начин. Но съм убедена и, че много можещи хора се отказват. Това е жалко и породено донякъде от дискриминацията.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Дискриминацията не е понятие, което се дефинира единствено на база различност. Дискриминацията се дефинира на основание това до каква степен е в състоянието ти да промениш положението си. Ако става въпрос за различно отношение на основание признак като националност, вероизповедание, възраст, пол и т.н. - това са неща, които са дадености, които ти не можеш да промениш просто ей така, с щракване на пръстите, които са част от същността ти.
Това дали ще си беден или богат, зависи от теб. Дали ще имаш компютър или не, зависи от теб. Дали ще учиш в един университет или друг, зависи от теб (затова и не им се получи номера, когато се опитаха да заклеймят, че предпочитанието на работодателите към даден университет било всъщност дискриминация).
Затова и да ви дадат задача, която да вършите на компютър, не е дискриминация.

Неправилно е да се поставят задачи, когато условията за тях не са предоставени. Например да искат от теб да свършиш нещо на програма, която е скъпа за лицензиране, но да не ти дадат копие на програмата. И прочее. Но това не е дискриминация, това е поставяне на задача без да се осигуряват условия за изпълнението й. Трябва да се прави разлика между тия неща.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

ninchetooo написа:По принцип хората нямат равни условия.
Прикачени файлове
fair.jpg
fair.jpg (56.5 KiB) Преглеждано 1185 пъти
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Драги съфорумци, имам нужда от една много специфична помощ.

Търся човек, на когото да му се подмотва стара, неизползвана, неработеща, разнебитена и каквото още да е Нокиа Е71. Случайно да познавате такъв? Или да имате идея откъде мога да намеря такава?

Работата е там, че ми падна един от компонентите на панела - капачето под клавиатурата, което покрива микрофона. Телефонът ми е като цяло запазен и ще ми е донякъде нерентабилно да купувам цялостен нов панел. Затова ще ми е от голяма полза, ако отнейде изникне такъв стар, неизползван и неработещ телефон, от който да мога да взема само това капаче и да си го щракна на моя телефон.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ако не намериш - пробвай Ибей, там има В-С-Я-К-А-К-В-И неща : )
Аватар
Bibito
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от Bibito »

Скъпи съфорумци,
търся магазин, в който предлагат steampunk неща :)
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”