sunny.v.b, слънце ^^
1. Любим цитат от филм? Ох, никак не обичам да отгоравям с "не знам" на разни въпроси, така правеха всички, когато попълваха училищните ми лексикони и аз много се дразнех, ама наистина не се сещам в момента
2. Любим цитат от книга? В момента под ръка имам само едни от "Английският пациент", затова тях ще ти дам ^^
„Ще ти кажа нещо, което научих в този живот. Поемеш ли част от нечия горчилка, за да облекчиш някого, започваш да трупаш чуждата отрова у себе си.”
„Нощем или във вечерния полумрак кръвта от срязана вена е черна.”
„Мислех си, пред тази вила, на тази трева, че би трябвало да легнем заедно и аз да те прегърна, преди да умрем. Исках да пипна тази костица на рамото ти. Имаш ключица като малко, напиращо под кожата крило. Исках да го докосна с пръсти.”
„Към пустинята не могат да се предявяват претенции за собственост. Не може да бъде притежавано едно парче плат, носено от ветровете. Тя е кърпа, която никога не е била затискана с камък и която е имала стотици различни имена много преди битките и мирните договори да надробят Европа и Изтока.”
„В пустинята водата е обичана като жена- изтичащ между пръстите лазур, чиито капки галят гърлото като звуци от любимо име. Поглъщаш нечие отсъствие. На жена. В Кайро. Бели, протяжни извивки на надигащо се от леглото тяло- тя се надвесва през прозореца и дъждът попива в голата ѝ плът”
„Тогава се влюбих. В глас. Просто в глас. Не исках да слушам нищо друго.”
„Премества възглавничката към сърцето, сякаш да задуши тази изтръгнала се на свобода частица от себе си.
-Какво мразиш най-много? –пита той.
-Лъжата. А ти?
-Чувството за собственост. Когато ме напуснеш, забрави ме!”
"През половината от дните не мога без теб. В останалото време ми е все едно дали ще те видя пак. Това не е въпрос на морал, а на издръжливост."
Ето и трички от "Дамата с камелиите":
" -Как е? -попитах доктора, след като той прегледа болния.
-Има мозъчно възпаление, сигурен съм в това и така е много по-добре, защото смятам, да ми прости господ, че иначе щеше да полудее. За щастие физическата болест ще надвие психическата..."
"Болестите като тази, от която страдаше Арман, имат това предимство, че или убиват веднага, или бързо преминават."
"По това време ми беше любовница едно момиче от дребната буржоазия, много нежно и сантиментално, чиито чувства и тъжни писма ме разсмиваха. Поради мъката, която самият аз изпитвах, разбрах мъката, която му причинявах, и цели пет минути го обичах така, както никой никога не е обичал жена."
3. Защо държиш да напиваш приятелите си? 
Ахаха, защото съм една ужасна гад

А те са малки и сладки и лесно ги хваща ^^
4. Кой е любимият ти сладкиш? чииииийзкейк <3
5. От какво те е страх най-много? От доста неща ме е страх много, не мога да преценя кое е "най". Смъртта на близък човек, примерно.
6. Колко време продължи най-дългата ти връзка? Аз съм пълен провал в романтичните си взаимоотношения с хората. Почти три месеца, но то беше защото не се виждахме
7. Море или планина? Защо? Ооо, мноого ме затрудняваш. И двете много ги обичам, но на море вече бях, така че сега не бих отказала една планиничка
8. Кое домакинско задължение мразиш най-много? Гладене for sure. xD Леле, избеснявам, нимоа, ужасно е. Особено с ризите ми- винаги след гладене са по-намачкани, отколкото са били преди това и цялата операция завършва с гневно смачкване на топка на съответната риза и яростното ѝ ритване под леглото.