Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
everyday_ написа:в моята тема даже и не са споменатислед Тервел се споменава Севар, после Кормисош и после се обобщава за останалите с 1 изречение и се започва с Телериг и Кардам
Това за "Господари на ефира"...ЦарСамуил написа:Мисля, че темата е много коварна.Почти съм сигурен че няма да има бум на шестици, както няма да има и много слаби оценки.ще изобилстват средните между 4-5.
Мисля че щеше да е същата работа ако бяха дали ВСВ
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
-
powerFullgirl
- В началото бе словото
-
powerFullgirl
- В началото бе словото
Re: въпрос по темата?
Аз мисля,че трябва да се спре до Тервел-Все пак така е зададена темата а и е Създаване и укрепване на българската държава,нещо, което изключва кризата.jantex написа:Ами не само ,че е конкретизирана до Тервел ,а между Тервел и Телериг има половин век и 1 000 000 ханаeveryday_ написа: за Телериг и КАрдам се усетих преди малко...все пак темата е конкретизирана до Тервел...тях евентуално може да се включат в заключението с по едно изречение...![]()
![]()
Не можеш ей така да прескочиш Умор ,Сабин,Винех,Токту,Паган,Телец,Корписош и т.н.
![]()
Нали така?
В темата трябва да се включат основните резултати от развитието на славяните и прабългарите, които те са достигали до края на седми век и конкретната фактология при създаването на държавата, отношенията на хан Аспарух със седемте славянски племена от района на река Дунав, развоят на войната с Константин Четвърти Погонат, конфликтът между българи и византийци през пролетта и лятото на 681 година, който довежда до официалното признаване на българската държава от Византийската империя, основните насоки в развитието на България до края на 7-ми век при управлението на Аспарух и началното укрепване на българската държава при хан Тервел.
За управлението на хан Тервел е необходимо да се обясни активната му международна политика, участието във византийските междуособици през 705 г. и получаването на титлата "кесар", договорът с Византия през 716 г., който потвърждава не само договора от 681 г., но включва и клауза за търговските взаимоотношения между двете държави. Третата важна международна проява е участието на българите при отблъскването на арабите при обсадата на Константинопол през периода 717 - 718 година."
ето това трябва да се включи
Увод после
трябва да опишеш основните резултати от развитието на славяните."развитието" предполага да проследиш тяхното развитие.
За прабългарите също като предполагам трябва да споменеш доста подробно и Кубратова България.
След това си описваш там при онгъла какво става подробно
характер на Българската държава-различните хипотези, участие на славяни и прабългари, пишеш че Аспарух си запазва власта а славяните самоуправлението
След това подробно тервел и заключетилни думи
Аз поне така го разбирам
това че каймаканова е казало по-бегло да се пише за славяни и прабългари не значи че трябва да напиешеш нещо от сорта "Славяните идват през 6 век и през 7 стават част от българия щото са много мирни"
За управлението на хан Тервел е необходимо да се обясни активната му международна политика, участието във византийските междуособици през 705 г. и получаването на титлата "кесар", договорът с Византия през 716 г., който потвърждава не само договора от 681 г., но включва и клауза за търговските взаимоотношения между двете държави. Третата важна международна проява е участието на българите при отблъскването на арабите при обсадата на Константинопол през периода 717 - 718 година."
ето това трябва да се включи
Увод после
трябва да опишеш основните резултати от развитието на славяните."развитието" предполага да проследиш тяхното развитие.
За прабългарите също като предполагам трябва да споменеш доста подробно и Кубратова България.
След това си описваш там при онгъла какво става подробно
характер на Българската държава-различните хипотези, участие на славяни и прабългари, пишеш че Аспарух си запазва власта а славяните самоуправлението
След това подробно тервел и заключетилни думи
Аз поне така го разбирам
това че каймаканова е казало по-бегло да се пише за славяни и прабългари не значи че трябва да напиешеш нещо от сорта "Славяните идват през 6 век и през 7 стават част от българия щото са много мирни"
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Е, явно тая година предупреждават. Доколкото знам друга година за тоя бисер се чудя 2.00 или да анулиратAerven написа:аа, това с излишното, специално този който идваше да ни провери темата- декана на историческия ни предупреди да не прекаляваме, като даде пример " и да не ми напишите един лист за това как славяните дишали през шнорхели"
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Много ме е яд на тази проста тема. Исках да се падна нещо супер гадно, за да може да се отделят знаещите от незнаещите.
Както и да е... написал съм си абсолютно всичко от игла до конец и се надявам за перфектна оценка.
Дано и всеки, който е положил много труд да бъде възнаграден, а не късметлиите, които знаят една тема и сега ще са във вихъра на нещата.
Две години гърч и накрая първата тема, пфууу...
Много съм ядосан.
Както и да е... написал съм си абсолютно всичко от игла до конец и се надявам за перфектна оценка.
Дано и всеки, който е положил много труд да бъде възнаграден, а не късметлиите, които знаят една тема и сега ще са във вихъра на нещата.
Две години гърч и накрая първата тема, пфууу...
Много съм ядосан.
Six billion people in the world... Six billion souls.
And sometimes... all you need is ONE !

And sometimes... all you need is ONE !

- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
Оф, най-накрая....се прибрах.
Викам да разцъкям какво става из форума и естествено първо тая тема видях. Та ето какво е моето мнение и какви са ми преживелиците от деня. Като я чух темата и не знаех какво да направя. Честно. Да се радвам ли, да плача ли, какво?
Викам си - знам я, ама се опитвам да се сетя нещо и зациклям, ръцете ми треперят, не мога да си напиша заглавието... Абсолютна паника. Това не е било на друг изпит.
Добре, ама изведнъж почвам да си спомням туй-онуй, пиша едно-друго и така до края. Смешното е, че паниката е породена от един разговор, който се зароди в началото на 12 клас между мен и една приятелка. Седим си ние в междучасието, лафим си и си викаме :"Е, представи си да научим 30 теми и да се падне първата". И то така и стана, не можех да повярвам.
Колкото до високите оценки-не мисля, че ще са много. Темата изглежда лесна, но има много теории и хипотези. Освен това имаше и доста к-студенти, които си излязоха. А пък всекиден-ката и Явор няма за какво да се ядосват. Най-малкото не са учили история цял месец, а освен това имат и хубави оценки. Прочетох нещо и за обема на темата - 28 страници или нещо такова. Въпросът е с какъв шрифт. Днес видях момиче, което е написало 30 страници, но ако ги напиша аз ще бъдат не повече от 14-15. Така, че.... мога само да пожелая на всички успех. Аз в момента съм много щастлива, че вече минаха изпитите и мога да се наспя.
Останаха само оценките... 
П.С.А колкото до късметлиите, не се ядосвайте, всяка година ги има. Това, че знаят само тази тема не значи, че ще влязат.
П.С.А колкото до късметлиите, не се ядосвайте, всяка година ги има. Това, че знаят само тази тема не значи, че ще влязат.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
http://www.pleven.bg/index.php
- Joyride
- Пишеща машина
даваха в новините една девойка, която я посрещат отвън малко след обявяването на темата и я питат какво мисли и тя казва "страшно лесна тема" и те я питат "е тогава защо излезна?? " - "защото не я бях чела" - е ,няма нужда от коментар. нека е лесна темата ,постоянно това се разнася, но и Йовков уж беше лесен
- резултатите ще си покажат. за всеки ,който я е знаел е лесна ,така че
успех съ-форумци
успех съ-форумци
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising