Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз само да кажа - без никаква връзка с горното, а май и с темата изобщо - Ангел Генов е пре-кра-сен. Присъединявам се към общия хор на фенките му, ама не само по театрална линия. :lol:

А ако знаете колко ме е яд, че не върви да ви разправям за театър в момента, при условие, че няма как да гледате въпросните постановки! Само ме сърбят пръстчетата, ама е тъпо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

А кое от играещите се в момента ще препоръчаш? =]

Пък, пък, аз съм на "Скачай" в Театър София в сряда иии ще кажа после как е било ^^
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

по мое скромно мнение, Скачай е едно не особено сполучливо обяснение в любов към соц-а:Д хвърлени са твърде много пари, но с изключение на мултимедията и играта на 1-2-ма младежи, всичко издъхва.
казвам това, при все силните си симпатии към Здрава и екипа й. понякога просто не се получава. тогава, би следвало, човек да спре и да промени нещо, да направи крачка, да се надскочи. но, уви...

//маркирам си темата, в очакване за отзива ти;

ПП: леле, Елицо, прегледах ти блога. Уран не е разминал и теб. мисля съвсем скоро да последвам примера ти. чиърс!)

----------------
не знам какво да препоръчам, а много искам:Д
само ще посъветвам: за това по Керуак и Буковски не хвърляйте пари. гледайте Стъклен дом и си четете книжки;
мернах, че Младенова ще си докарва сливенската Суматоха този месец в Сфумато. може да я видите нея. прекрасна е - сгъстена, плътна, жива, за разлика от тази на Мариус. брей, 3 паралелни Суматохи този месец:Д
Малкото радио, ако още не сте. Витенберг. за Последната от Хаусманови само суперлативи чух. предполагам Хамлет, но ми звучи толкова недостижимо към момента:Д
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, Ь, то аз на предните страници съм препоръчвала. С абсолютно чисто сърце и душа и 100 %-ова убеденост препоръчвам "Приятнострашно" и "Дуенде". Със също толкова чисто сърце и душа и 90 %-ова убеденост бих препоръчала "Малка пиеса за детска стая" и "Пълните съчинения на Уилям Шекспир". И четирите ги обожавам, последното пострада малко при една смяна в екипа, но правя евала на Съни, че го спаси. Пък и за човек, който не е гледал предишната версия, тази ще бъде също толкова добра. За мен е просто брилянтен спектакъл, макар че ако питате някой, дето много разбира от театър (критик, имам предвид), ще повърне театрално, убедено и убедително. Не се връзвайте, супер слънчева работа е!
"Три дъждовни дни" също ми хареса, гледах го премиерно още преди време и бих го препоръчала заради актьорската игра. Пък и иначе е приятно разказана история, ама не очаквайте нищо свръх. "Син портокал" така и не успях да ида да го гледам, но определено бих.
"Едно малко радио"! Сигурна съм, че е добро, но така и не се засякохме с него. Мерна ми се някъде, че има мотиви от "Рапсодия в бяло" - ако е така, е задължително за гледане. Ако не е - самата Мая е достатъчна. Много ще го дебна, когато се прибирам.
Ако кукленият в Пловдив гостува с "Вграждане" - задължително! Абсолютно! Или ако имате път към Пловдив, кривнете и в театъра. Интересно е, ново е, струва си.
От по-малките неща - "В края на ноември" на Румен Гаванозов. Не знам кога ще го играе, не знам и какво става с "Ателие 313", но си заслужава. Цял блог кръстих на него преди толкова години... :) Както и още някои неща там, ама не сте казали, че ви се гледа куклен театър, пък бил той и за възрастни.

Това са ми препоръките - както може да се види, Т199 си ми е на сърце, ама истината е, че само за техните постановки мога да гарантирам. За новите неща не мога да кажа нищо по обясними причини. А тук каквото гледам... и да ви разправям, няма файда. Аз затова и не пиша в блога за последните постановки, на които съм била, щото някак няма да е от полза. А може би трябва да почна.

Витенберг не беше мойта бира, но не знам дали ще се засечем из сцените с него, за да му дам още един шанс.

Арт, не знам Уран ли беше, Сатурн ли, ама ми такова мамата достатъчно качествено, та да си взема чукалата и да се омета от България. :) Ако идваш насам, мръдни с ухо и дай знак да пием бира някъде. И на театър може да идем, тук театри да искаш. Обаче ще те водя на най-тежката артилерия, да видим дали ще ти понесе (примерно Handa Gote, можеш да видиш техни неща в Ютюб (Metal Music, Mushrooms, Raindance, Urban Camping, Emily, разни други), те се наричат "група за експериментална сценична работа" и съвсем не се ограничават с театър в смисъла, който ние влагаме. И както никога не съм вярвала, че ще мога изобщо да гледам такова нещо, така нямам търпение да ги видя на 20-ти наживо, щото постепенно почнах да разбирам начина им на мислене и за какво се борят с работата си и адски им се кефя). Такова нещо у нас не се играе дори и във Fridge.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

О, "Приятнострашно" си ми е в must see списъка.
А "Едно малко радио" никак не е лоша, гледах постановката в Русе и ми хареса.
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Търговецът на кристал написа:Обаче ще те водя на най-тежката артилерия, да видим дали ще ти понесе (примерно Handa Gote, можеш да видиш техни неща в Ютюб (Metal Music, Mushrooms, Raindance, Urban Camping, Emily, разни други), те се наричат "група за експериментална сценична работа" и съвсем не се ограничават с театър в смисъла, който ние влагаме. И както никога не съм вярвала, че ще мога изобщо да гледам такова нещо, така нямам търпение да ги видя на 20-ти наживо, щото постепенно почнах да разбирам начина им на мислене и за какво се борят с работата си и адски им се кефя). Такова нещо у нас не се играе дори и във Fridge.
Изображение
пост пост пост:Д (потрива ръце)

//не ми обръщайте внимание. не мога да си спомня кога за последен път ми е въздействало парче театър. ще емигрирам в киното.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ми добре, ето ти два примера. За тази формация разказвам (доста нестройно) в последната публикация в блога си (единият от тях ми е преподавател, с друг се запознах вчера, общо са 3ма мъже и една жена като постоянен екип):

И това много ме кефи с безнадеждността си:

Философията им е максимално DIY (Do It Yourself), експериментират докрай с формата и изразните средства. На 20-ти ще видя дали и наживо ще ми е така въздействащо, но няма как да не отчета, че в България подобни неща не се правят, или ако се правят, умират почти веднага, защото няма публика за тях. А няма публика, понеже хората не са свикнали и няма традиция (а традиция в алтернативното си е оксиморон отвсякъде, но ме разбираш, де). И се получава омагьосан кръг. Та затова сега гледам толкова жадно и затова и теб бих те завела на нещо подобно. Помисли си дали ще идваш. :mrgreen:
В края на ноември
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Бях на "Скачай" вчера. Беше ми толкова зле, че се чудех да ходя ли изобщо, но се радвам, че се вдигнах и не го изпуснах. Беше сладурско представлението. Само дето бяха събрали разни олигофренчета и бяха напълнили залата с тях. Ей затова не трябва да се водят ученици на театър- нито ще си променят отношението към него, нито ще го почувстват, само ще изнервят онези, които са си отишли там доброволно, а не под страх от отсъствие.
А в неделя съм на "Приятнострашно" най-накрая ^^
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Хора, горещо ви препоръчвам Летище в Младежкия! Уникално готина модернистична постановка! Днес й беше премиерата. Разказва се за едно летище по време на снежна буря, когато полетите са отменени, и всеки пътник/служител/стюардеса живее в своя филм и преживява своите драми. Страхотна е! :)
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

'Ножица-трепач' бива. В повечето време е забавно, но когато дойде време за заигравката с публиката, се затлачва леко. Един малчуган даже се изкряска: "Искам да гледам театър!" :lol: Предстои 'Хамлет' другия петък.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

"Приятнострашно" е страшно приятно, но 153-то място определено не е най-подходящото, от което можеш да изгледаш представлението.
Последно промяна от Ер Малка на 13 Ное 2012, 14:13, променено общо 1 път.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ам, да, така е. Аз билети назад от 6-ти или 7-ми ред не вземам, било то и за 199, дето залата е малка. Ама нали е много хубаво? (сърчице)
В края на ноември
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Мен точно с малката зала ме излъгаха да си взема билет за на майната си от сцената... но, да, много е хубаво ^^

Едит: Ейй, забравих да отразя "Детектор на лъжата".
Ами, на мен ми хареса. Не е кой знае какво, доста съм слушала за него, но беше готино и свежо.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Мдам, съгласна съм. Хареса ми като цяло. А като отразим и разликата в студентските билети и нормалните, направо ми хареса много :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Сега се връщам от "Летище" в Младежкия..

Значи.. смея да твърдя, че това е най-яката постановка, на която някога съм била. В нея има всичко. И смях, и драма, и непридвидени ситуации, и спонтанност, и истерия, и пиянство, и старост и младост, и живот и смърт.

Просто... прекрасно!

А залата е повече от великолепна. Има лукса както да си кръстосаш краката, така и да седиш на последния ред най-в-края и да чуваш и виждаш всичко!!! А сцената е супер подвижна, върти се, декорите се сменят непрекъснато, просто уау! Това за мен бе театър!

Бях приятно изненадана от актьорския състав. Рядко гледам/знам кой играе в постановките и винаги ми е приятно да позная някого. Още по-интерсно е, когато си го гледал по телевизията и успееш да отделиш онзи-ти-единствено-познат-образ от този, който гледаш в момента и усетиш разликата между киното и театъра. А, ако и играта му се получава все така добре, е просто :inlove:s

Aбе какво да ви говоря.. трябва да се види!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Искам специално да благодаря на Либра, тя знае защо : )
Последно промяна от FloWersOfEviL на 16 Ное 2012, 00:44, променено общо 2 пъти.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”