Студентите искат увеличение на стипендиите
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Есетствено, че ученето трябва да е на първо място. Без учене човек трудно може да се реализира (тук и начинът на учене има значевние, но това си е друга ооообширна тема). Има хора, които искат да учат, но за тази цел трябва да присъстват на лекции. Това означава, че не им остава време за работа. Следователно не могат да получават какъвто и да е месечен доход различен от стипендия (освен пари от родителите си). Та именно в този порочен кръг е въпросът. Те учат сериозно, но им трябват пари за наем, транспорт, семестриални такси (айде и хранат да я сложим към най-необходимото).
Една проста сметка:
Наем: 50 лв (не знам, но съм чувал, че е горе долу толкова)
Транспорт: 7 лв.
Такса: 125 лв (примерно,може и повече) = 5х25
Храна: 90 лв (х3 лв на ден за стол)
Около 170 лв. месечно, грубо.
Затова и повечето студнти работят, и следователно влошават успеха си. И затова подкрепям идеята на Ректора.
Една проста сметка:
Наем: 50 лв (не знам, но съм чувал, че е горе долу толкова)
Транспорт: 7 лв.
Такса: 125 лв (примерно,може и повече) = 5х25
Храна: 90 лв (х3 лв на ден за стол)
Около 170 лв. месечно, грубо.
Затова и повечето студнти работят, и следователно влошават успеха си. И затова подкрепям идеята на Ректора.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Все пак говорим за МИНИМУМ пари за месеца. Пък яденето в стол даже по два пъти дневно съм го сложил
Майтапа на страна, не си стигат парите и т`ва е. Пък аз и дни с по-малко от три лева съм изкарвал, така че...
*и едно малко уточнение:подкрепям идеята само в частта "издръжката на най-добрите да се поеме изцяло от държавата", иначе липсата на мениджъри в управлението на СУ си проблем само на ръководството
НЕ НА ПЛАТЕНОТО ОБРАЗОВАНИЕ!
Майтапа на страна, не си стигат парите и т`ва е. Пък аз и дни с по-малко от три лева съм изкарвал, така че...
*и едно малко уточнение:подкрепям идеята само в частта "издръжката на най-добрите да се поеме изцяло от държавата", иначе липсата на мениджъри в управлението на СУ си проблем само на ръководството
НЕ НА ПЛАТЕНОТО ОБРАЗОВАНИЕ!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Габровоnrggirl написа:и къде го тоя наем за 50 лв бе?!?! казвайте, че вече не ме свърта вкъщи...
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Условна, минимална, неточна непрецизна, невсеобхватна, нецялостна, недостатъчна
Обаче парите пак не стигат. Може някой да си купи и карта за цялата градска мрежа, нали
значи 17 лв. (с 10 повече от посочената по-горе сума)
Единственото, което целях с тази груба сметка, е да покажа недостатъчността на стипендиите. Пък кой за колко яде си е много индивидуално
Въпросът е колко пари ще искат студентите на СУ от следващата (2007/2008) учебна година (ако изобщо предложението на НПСС бъде прието)?
Обаче парите пак не стигат. Може някой да си купи и карта за цялата градска мрежа, нали
Единственото, което целях с тази груба сметка, е да покажа недостатъчността на стипендиите. Пък кой за колко яде си е много индивидуално
Въпросът е колко пари ще искат студентите на СУ от следващата (2007/2008) учебна година (ако изобщо предложението на НПСС бъде прието)?
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
аз мога да живея перфектно и напълно самостоятелно с приблизително 400 лв. на месец, смятала съм го горе-долу... без пари за бензин обаче... но ако стипендията я направят примерно 100 лв. пак ще ми дойде добре. абе и на 75 даже ще се радвам, какъвто съм си прошляк
лошото е че шансът това да стане в оставащите ми две години обучение е НУЛЕВ

Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка: