Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Доц. Миляна Каймаканова, председател на изпитната комисия:
"Темата е изключително добра и позволява кандидат-студентите да покажат уменията си и да анализират, и да подбират фактите. Темата обаче е нож с две остриета, тъй като кандидат-студентите трябва да проявят и творчески умения в правилния подбор на факти и анализ на определение събития. Кандидат-студентите харесват темите от Средновековието и ги приемат за лесни, но при проверката става ясно, че липсват подробностите, които показват задълбоченото познаване на материала.
Много често сме чували възгласи в аудиторията, а след това се получават печални резултати. Надявам се тази година слабите оценки да са по-малко.
В темата трябва да се включат основните резултати от развитието на славяните и прабългарите, които те са достигали до края на седми век и конкретната фактология при създаването на държавата, отношенията на хан Аспарух със седемте славянски племена от района на река Дунав, развоят на войната с Константин Четвърти Погонат, конфликтът между българи и византийци през пролетта и лятото на 681 година, който довежда до официалното признаване на българската държава от Византийската империя, основните насоки в развитието на България до края на 7-ми век при управлението на Аспарух и началното укрепване на българската държава при хан Тервел.
За управлението на хан Тервел е необходимо да се обясни активната му международна политика, участието във византийските междуособици през 705 г. и получаването на титлата "кесар", договорът с Византия през 716 г., който потвърждава не само договора от 681 г., но включва и клауза за търговските взаимоотношения между двете държави. Третата важна международна проява е участието на българите при отблъскването на арабите при обсадата на Константинопол през периода 717 - 718 година."

Надявам се да съм ви помогнал поне малко, за да прецените как сте се справили и пожелавам на всички, кандидадтстващи с история УСПЕХ!
BLT
В началото бе словото

Мнение от BLT »

---
Последно промяна от BLT на 19 Юли 2006, 13:03, променено общо 2 пъти.
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

inaccessibility написа:позволявам си да не пиша по темата, но аватарчето ви е много яко :lol: :lol: :lol: :lol:
Какво няма да е яко? На Бол.бг-то майсториите ги знам. В Лозенец направо рулират.
За кой квартал идва реч?
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Наистина имаше хора,които си тръгнаха...изписах 17стр,много съм доволна от себе си.Ще видим...
Изображение
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

ksk'06 info написа:Тази сутрин стана нещо много интересно, което се опитвам, но не мога да си обясня - след обявяването на темата (която според мен е тема-мечта), имаше доста хора, които излязоха веднага от залите. Питам се това стрес и притеснение ли е, неувереност ли е или нещо друго, което не искам да приема за факт... :? :?
Дано да е било така, защото в моята зала половината хора останаха да пишат до последната стотна (включително и аз), а друга голяма част не си тръгна до четвъртия час. Не че е хубаво да се злорадства... абе, как ще не е хубаво. :twisted:

Иначе дали темата е лесна- да, това е темата, която аз лично можех и развих на почти 95%. Вероятно всички са така. Аз лично съм споменал всяка теорийка, всяко спорче, което е по темата и го знам. Всичко, което някога по някакъв начин съм чел. Ама интересно дали това ще се оцени или напротив. Дано не се падне някой нервак или такъв, който не може да разчита гадни почерци, защото ще го отнеса.
go6o_ubavetsa
В началото бе словото

Мнение от go6o_ubavetsa »

нямазначение написа:
ksk'06 info написа:Тази сутрин стана нещо много интересно, което се опитвам, но не мога да си обясня - след обявяването на темата (която според мен е тема-мечта), имаше доста хора, които излязоха веднага от залите. Питам се това стрес и притеснение ли е, неувереност ли е или нещо друго, което не искам да приема за факт... :? :?
Дано да е било така, защото в моята зала половината хора останаха да пишат до последната стотна (включително и аз), а друга голяма част не си тръгна до четвъртия час. Не че е хубаво да се злорадства... абе, как ще не е хубаво. :twisted:

Иначе дали темата е лесна- да, това е темата, която аз лично можех и развих на почти 95%. Вероятно всички са така. Аз лично съм споменал всяка теорийка, всяко спорче, което е по темата и го знам. Всичко, което някога по някакъв начин съм чел. Ама интересно дали това ще се оцени или напротив. Дано не се падне някой нервак или такъв, който не може да разчита гадни почерци, защото ще го отнеса.
споко, може да е спечелил предния ден преди да ти проверява темата от треска за злато или ало, къщата :lol: и да е в добро настроение, при мен трябва да е спечелил от супер тото около 50 милиона евро да ми пише 3 (защото имам точно страница и половина :wink:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Хяхя един до мен отчаааяно се опитваше да препише,направо ми стана жал за момчето.Доближ си листа,тох гледа гледа...след малко започнах да си пиша и само чувах:
пссст
шшшшт
сссссссс
какви ли звуци не бяха :)
Изображение
Аватар
man4ester
В началото бе словото

Мнение от man4ester »

Наистина елементарна тема, ако се ява на нея чиста шестара, още я помня цяла година след като лично аз кандидатствах! Така че поздрви. Е тези с добрите оценки от предварителния малко са попрецакани, щот онова си беше трудна тема.
Румънеца:
Хайде малко да говорим за история!
Тази тема снощи мацката отвори я.
Как аз вместо за гърдите да я хвана,
тъй стана дума за величие на хана.
Владимир Расате `де са ти очите?
Стига гледа тая мацка във гърдите.
Панталонът, Балдуиновата кула.
Леле! Колко чифта гащи е обула?

Енчев:
Момиче, виж как пред теб съм се разголил,
така и Никифор пред Крум не се е молил.
Прави се на тежка, а е лека.
Долу с прическа като Аспарух преди 13 века.

Припев:
Аспарух във шатра-та, ша-трата, шатра-та,
моли се на Тангра-та, Тан-грата.
Пагане да махне риз-ката-ка-ката,
за да видят гър-ци-ци ци-ците.

Румънеца:
Трети курс - историчка,
ходиш ли на козметичка?
За тая работа, моля се, да си самичка.
Аз съм Ивайло цар,
имам страшен чар,
но когато гледам в теб
все едно, че съм свинар.

Енчев:
Нали си чела какво е ставало при Ахелой?
Ще бъде същото, без сръбска музика и бой!
Ела!
Около късмета си недей да бягаш!
Прабългарко, ела във мойта шатра да си лягяш!
Аспарух...

Припев:
моли се на Тангра-та, Тан-грата.

Румънеца:
Хайде пусни ме да мина метър!
Днес съм дъбъл цар, като Асен и Петър.
Не просто секс, момиче, това е поход.
Аз ще съм Крум, ти ще си Върбишки проход.
Дай да прочетем и урока за Шишман,
на нощтна лампа, през глава завити под юрган.
Сега ако ще ми се правиш на софианка,
дишай под вода, като славянка.

Енчев:
Не трябваше да махаш синята си прашка,
отдолу се показа конската опашка.
Обличай се и ходи да учиш по история,
да видиш какви мъже е имало във Фанагория.

Припев: (х2)
моли се на Тан-грата, Тан-грата.
Шуми Марица
окървавена,
плаче вдовица
люто ранена.

Изображение
Аватар
fforza
В началото бе словото

Мнение от fforza »

Горе долу лесна,на мен лично Стамболов ми е по лесна,ама тая е прекалено лесна,добре че не я учих толко много :lol:Абе да видим
Ще влеем квото и да става,щото нямам избор
ЦарСамуил
В началото бе словото

Мнение от ЦарСамуил »

абе трябваше ли въобще да казваме за славяни и българи нещо?
Аватар
fforza
В началото бе словото

Мнение от fforza »

ЦарСамуил написа:абе трябваше ли въобще да казваме за славяни и българи нещо?
Да!
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

ЦарСамуил написа:абе трябваше ли въобще да казваме за славяни и българи нещо?
Ами доколкото те имат някаква връзка със създаването на държавата, да.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

iliyan написа:
inaccessibility написа:позволявам си да не пиша по темата, но аватарчето ви е много яко :lol: :lol: :lol: :lol:
Какво няма да е яко? На Бол.бг-то майсториите ги знам. В Лозенец направо рулират.
За кой квартал идва реч?
не знам, аз не съм към бол.бг, но доставчиците на интернет са ужасни... имам познат, който ползва сателитен и просто лети... ама си е бая цифра :?
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

олее темата мечта за мен .. и тва мнение на председателя на комиситята суперр 27 страници ... дано успея.. Вие хора какво направихте ? справихте се налии кажете "дааа " :D :D
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Аватар
fforza
В началото бе словото

Мнение от fforza »

Juja написа:олее темата мечта за мен .. и тва мнение на председателя на комиситята суперр 27 страници ... дано успея.. Вие хора какво направихте ? справихте се налии кажете "дааа " :D :D
Мда ,ама май съм объркал едни неща :lol: За титлата "кесар" и областта Загоре :lol: :? Дано не забележат хахахаха
Нещо ми е весело
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”