Размисли и Страсти 4: Класацията
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Размисли и Страсти 4: Класацията
Напротив - аз някъде в началото на септември си прочетох "моите" теми от-до и ми беше толкова приятно и интересно - някои от нещата грам не са се променили през всичките тези години, други направо се чудех аз ли съм ги писала (ама бяха малко, де) и като цяло беше много уютно да видя "еволюцията" си, един вид (щото аз поне си я забелязвам). И няма такова нещо като глупави/ненужни въпроси. Има някои форумци, които са ми направили впечатление именно с отговорите си в своите теми в РиС. И те не са малко. Ето, например Crippled Alice просто не я познах във втората й тема, сравнена с първата. И определено смятам, че РиС е една от най-смислените теми във форума изобщо и е просто безумие теми като най-масовите в СПАМ секцията да процъфтяват, а на тая да й ядем житото.
Глас за Дулкамара и Ер Малка.
И предлагам да занулим класацията и просто да почнем на чисто, ако няма възражения (т.е. ако някой иска да си запази гласовете, да пише в рамките на една седмица, след което да теглим балтията и да почнем наново. И ако и тогава нещата не потръгнат...).
Глас за Дулкамара и Ер Малка.
И предлагам да занулим класацията и просто да почнем на чисто, ако няма възражения (т.е. ако някой иска да си запази гласовете, да пише в рамките на една седмица, след което да теглим балтията и да почнем наново. И ако и тогава нещата не потръгнат...).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ми, как да го кажа, аз нямам против да ме разпитват, ама ако седи празно е пойнтлес : )
Глас за.. Ер Малка, мдам.
Глас за.. Ер Малка, мдам.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Проблемът е че прогресивно хората става все по-скучни.
Аз като се регистрирах през 2007 всичко процъфтяваше, имаше бая интересни индивиди за разпитване, те просто завършиха и сега ги няма. Появи се вакуум на интересните хора. Тези които останаха минаха през класацията 20-30 пъти и вече знаем наизуст за техните животи, които и без това ни се навират в очите от другите теми (например Мила 100 пъти на седмица пише че си мрази работата, имаше една дето все я забравям дето все се мести, Търговецът винаги е на опера, една потребителка пишеше все за Принца и т.н.). Просто се оформи ядро, в което хората си се разпитват макар че си знаят и кътните зъби, а новите или не се вписват или ако се впишат престават да са нови и към тях интереса спада, защото вече ... просто не са непознати готини личности, от които всички очакват свежест. Един вид състаряване става. Което гони новодошлите, които не искат да са просто част от кликата.
Решенията според мен са две основни (тук ще съм кратък, че трябва да сменя песента в уинампа):
- Повече време и пространство за изява на новите форонци, повече свобода и либерализация. Винаги ще има 50% които влизат да видят какво пише в техния факултет, но другите защо ги губим? Освен информативност, така наречената спам-зона, която трябва да е за разтуха е по-скоро скучна и непредразполага към вникване на личността към опознаване и общуване в тази среда. Иначе казано усеща се некво чувство за ограничение. Като например броя знаци в пост, лимит на постовете на ден, 1 мин между постовете допринесоха за това усещане.
- Станете по-интересни хора. Какво по-просто от това? Забелязал съм че само 2 типа хора побеждават в класацията - до болка познатите хора, които не се развиват като личности от 2007г досега и вече им знаем всичко което биха казали, че даже и какво си мислят по теми като клонирането на жаби или коя книга на Коельо е по-дебилна. Аман. Другия тип е случайно попаднали хора под радара на 1 (един) форомец, който иска да опознае конкретния друг и се получава лавинообразен ефект - хората започват да гласуват за него, без да имат интерес към отговорите (не и колкото въпросите) - признавам, мен така ме избраха първия път. Но след това? Не знам колко хора учат антропология у форома - но у този форон се забелязва голяма типизация - няколко основни за обществото прототипа на хора и техни вариации. Като си разпитвал 1 метъл за музика, знаеш какво ще ти кажат и другите 10,000 метъла у форома. Или пък хора, които вкарват лафчета на английски. Simple as that.
Предполагам ако някой/я не го/я домързи ще изкара тази дискусия като отделна тема, в която младите ще казват какво ги привлича или не у мотаене у форома. Аз навремето си спомням, че нямаше още фейсбук и като второкурсник по право имах бая свободно време и ми липсваха знания да почна работа. Т.е. същото като сега.
Но сега сериозно - форомот - това са хората в него. Ако тема в която те блесват със своите характери и душевности стане излишна, значи тия характери и душевности са се изтъркали. Simple as... тъй де, разбрахте ме...
Аз като се регистрирах през 2007 всичко процъфтяваше, имаше бая интересни индивиди за разпитване, те просто завършиха и сега ги няма. Появи се вакуум на интересните хора. Тези които останаха минаха през класацията 20-30 пъти и вече знаем наизуст за техните животи, които и без това ни се навират в очите от другите теми (например Мила 100 пъти на седмица пише че си мрази работата, имаше една дето все я забравям дето все се мести, Търговецът винаги е на опера, една потребителка пишеше все за Принца и т.н.). Просто се оформи ядро, в което хората си се разпитват макар че си знаят и кътните зъби, а новите или не се вписват или ако се впишат престават да са нови и към тях интереса спада, защото вече ... просто не са непознати готини личности, от които всички очакват свежест. Един вид състаряване става. Което гони новодошлите, които не искат да са просто част от кликата.
Решенията според мен са две основни (тук ще съм кратък, че трябва да сменя песента в уинампа):
- Повече време и пространство за изява на новите форонци, повече свобода и либерализация. Винаги ще има 50% които влизат да видят какво пише в техния факултет, но другите защо ги губим? Освен информативност, така наречената спам-зона, която трябва да е за разтуха е по-скоро скучна и непредразполага към вникване на личността към опознаване и общуване в тази среда. Иначе казано усеща се некво чувство за ограничение. Като например броя знаци в пост, лимит на постовете на ден, 1 мин между постовете допринесоха за това усещане.
- Станете по-интересни хора. Какво по-просто от това? Забелязал съм че само 2 типа хора побеждават в класацията - до болка познатите хора, които не се развиват като личности от 2007г досега и вече им знаем всичко което биха казали, че даже и какво си мислят по теми като клонирането на жаби или коя книга на Коельо е по-дебилна. Аман. Другия тип е случайно попаднали хора под радара на 1 (един) форомец, който иска да опознае конкретния друг и се получава лавинообразен ефект - хората започват да гласуват за него, без да имат интерес към отговорите (не и колкото въпросите) - признавам, мен така ме избраха първия път. Но след това? Не знам колко хора учат антропология у форома - но у този форон се забелязва голяма типизация - няколко основни за обществото прототипа на хора и техни вариации. Като си разпитвал 1 метъл за музика, знаеш какво ще ти кажат и другите 10,000 метъла у форома. Или пък хора, които вкарват лафчета на английски. Simple as that.
Предполагам ако някой/я не го/я домързи ще изкара тази дискусия като отделна тема, в която младите ще казват какво ги привлича или не у мотаене у форома. Аз навремето си спомням, че нямаше още фейсбук и като второкурсник по право имах бая свободно време и ми липсваха знания да почна работа. Т.е. същото като сега.
Но сега сериозно - форомот - това са хората в него. Ако тема в която те блесват със своите характери и душевности стане излишна, значи тия характери и душевности са се изтъркали. Simple as... тъй де, разбрахте ме...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Моето мнение, което нееднократно съм заявявал е, че обръщането на форума в повсеместен спам е това, което го съсипва. Той е много ценен с оглед взаимопомощта между студентите и няма да е лошо, ако повече представители на преподавателите го използват с тази цел. Това, което ми липсва са по-дискусионните теми, които поне за мен правят форума по-интересен. Ние решихмче, че той ще е място, в кото основно да си пишем глупостите и, тъй като е по-лесно и забавно, в началото ни се стори, че благодарение на спама форумът е станал много актуален. Да, ама ми се струа, че в един момент започнахме да влизаме във форума повече, за да пишем, отколкото за да четем, защото, ако трябва да сме честни, никой живо не го интересува за чнм, чпм, туй или онуй, кой какво мята, кой какво си е намислил. Малкото теми, които са подходящи за някаква дискусия и сблъскване на мнения, също биват обърнати на спам или се пълнят с обиди.
Та кой да ми направи впечатление, за да гласувам за него в РиС?
Та кой да ми направи впечатление, за да гласувам за него в РиС?
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Истината е, че форумът като социална платформа е "демоде", както остаряха mIRC, ICQ и т.н. Онлайн животът на по-малките е започнал по време на бума на новите мрежи за споделяне и за тях форумът е твърде ретро начин на общуване. Което е жалко, защото комуникацията тук и във фейсбук, да речем, са от коренно различни категории.
И все пак новите няма да тръгнат да пишат, ако старите не поддържат някакво ниво на активност във форума, което в момента не се случва - никой не коментира, никой не провокира, ако пък се извади тема от нафталина, се изстрелват хапливи забележки.
Аз не мога да си обясня защо чак(точно) сега ми стана интересно да пиша тук, но фактът, че няма активност, ме натъжава и ми се струва, че този форум има потенциал за още няколко години живот в този си вид.
И гласувам за Либра, щото май е единственият заек, който списва по-редовно.
И все пак новите няма да тръгнат да пишат, ако старите не поддържат някакво ниво на активност във форума, което в момента не се случва - никой не коментира, никой не провокира, ако пък се извади тема от нафталина, се изстрелват хапливи забележки.
Аз не мога да си обясня защо чак(точно) сега ми стана интересно да пиша тук, но фактът, че няма активност, ме натъжава и ми се струва, че този форум има потенциал за още няколко години живот в този си вид.
И гласувам за Либра, щото май е единственият заек, който списва по-редовно.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
А!!! Много +1 за това!!! Евала!dismisstorka написа: И все пак новите няма да тръгнат да пишат, ако старите не поддържат някакво ниво на активност във форума, което в момента не се случва - никой не коментира, никой не провокира, ако пък се извади тема от нафталина, се изстрелват хапливи забележки.
Хора.. всичко зависи от нас.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Всъщност юли и август доста се пишеше и провокираше и прочие. Самият аз прописах пак по това време защото имаше нови лица, интересни дискусии макар и по вече дъвкани теми и т.н. Зайците бяха доста активни, геронтокрацията също, но със запчването на годината почти никой от свежите мръвки не остана, на организираните форум срещи не знам дали някой нов се е появявал изобщо (с изключение на клиникъл дед) Това вече се дължи на други фактори, които бяха изложени по-горе и които ние няма как да променим освен ако някой не крашне фейсбука нали...Това, че редовните си знаем до една голяма степен спатиите също никак не подпомага ситуацията с интереса.
Във форума потенциал бол, но ми се струва, че вече никога няма да сближава, така както го правеше от създаването си допреди година. Което е тъжно, но нормално.
Но все пак така носталгично ще да гласувам за Либра (що съм останал с впечатлението, че вече беше разпитвана
)
Във форума потенциал бол, но ми се струва, че вече никога няма да сближава, така както го правеше от създаването си допреди година. Което е тъжно, но нормално.
Но все пак така носталгично ще да гласувам за Либра (що съм останал с впечатлението, че вече беше разпитвана
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Аз не бих казал, че разбирам от мода, дори обратното - твърде консервативен съм. Често съм склонен да отхвърля нещо, дори само защото е станало модерно.dismisstorka написа:Истината е, че форумът като социална платформа е "демоде" ... защото комуникацията тук и във фейсбук, да речем, са от коренно различни категории...
Въпреки това ще си позволя да споделя, че решаваща е не формата, а характера на общуването. Дали е само просто показване на факти, както ми изглежда фейсбук, или е повече коментар и мнения на/по тези факти, каквото ми се ще да бъде форумът - това би била съществена разлика.
В смисъла на казното от мене по-горе, споделям мнението на ники. Не съм протоив спама, защото човек не може винаги да е само сериозен и от време на време има нужда да се полигави.ники написа:... обръщането на форума в повсеместен спам е това, което го съсипва ... Той е много ценен с оглед взаимопомощта между студентите ... Това, което ми липсва са по-дискусионните теми, които поне за мен правят форума по-интересен...
Да, форумът това са хорта в него, но не е възможно те просто да се напънат и да станат интересни, нито пък да се изтъркат "характери и душевности". По-скоро сме се ограничили до някакъв шаблон/клише на форумно общуване, което прави нещата наистина безинтересни. Сигурен съм, че ако успеем да разчупим черупката на стереотипа, ще стане много по-добре. За това обаче ще е нужно известно усилие, напън.Kristo написа:... Станете по-интересни хора ... - форомот - това са хората в него. Ако тема в която те блесват със своите характери и душевности стане излишна, значи тия характери и душевности са се изтъркали ...
Гласувам за Libra и Ер Малка.
П.П.
И ко ти пречи?Kristo написа:... Търговецът винаги е на опера ...
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
На мен темата би ми липсвала доста. Та, по този повод, гласувам за dimo
.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Аз пък гласувам за ninchetooo, защото ми изникнаха хиляди въпроси след като писа в темата "6 неща, които не знаеш за мен" 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Малко говорите. Глас за ь и Либра от мен.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
и аз гласувам като ангел, ама то гласове много... теми няма :/