Факултативни групи по северни езици
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Факултативни групи по северни езици
Здравейте, проучвам възможностите за изучаване на северни езици в университета. Как стоят нещата с факултативните групи, има ли ги изобщо, започва ли се от нулата, има ли вероятност да се формира група за норвежки/шведски/датски/фински?
Re: Факултативни групи по северни езици
Само за фински знам, понеже е в нашата катедра /унгарска ф-я/. Мисля, че се събраха хора за група за тази година и да, от нулата се започва. За другите езици е по-вероятно някой от Скандинавистика да знае.
- kissoff
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
И аз искам 
I have gone to find myself,if I get back before I return ,keep me here.
Ако някой има информация и за другите езици, нека пише 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Питайте Богдан Дворецки (bobiloko@yahoo.com) - той водеше факултатива по норвежки и с абсолютна сигурност ще се отзове на въпроса ви, понеже е много сърдечен и много отдаден на предмета си. За шведски не знам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- kissoff
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
А къде е пита за другите езици?
I have gone to find myself,if I get back before I return ,keep me here.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, казаха ти за финския, аз ти казах за норвежкия, колко други езици останаха? Един шведски само. Бих те посъветвала пак да се обърнеш към Боби - ако не може да ти даде информация, вероятно ще знае към кого да се обърнеш. Много свястно, отговорно и сериозно момче е, наистина. Доколкото знам, даже първият му език е шведски, но преподава норвежки.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
@Търговецът на кристал - благодаря ти за координатите, свързах се с преподавателя и дори успях да се запиша във ФКНФ, сега чакам да се сформира група. Който иска да учи норвежки, да отиде на 5 етаж в централната сграда на Ректората и да пита 
Някой записа ли се?
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
На 5 етаж в централната сграда на Ректората, питах и ме упътиха, не помня стаята.