Форумни културни мероприятия
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Форумни културни мероприятия
Не бре, нищо няма нужда да принтираш. Отиваш на касите и казваш кои са местата и къде са, даже името не ти искат. Много странно ми се видя, защото така всеки може да ги купи (както се случи и с моята резервация вчера, бдв, бях резервирала на партера, ама... бяха купени, та затова на втори балкон чак). Може да си запишеш номера на поръчката за всеки случай : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
дам, малко местата ме притесняват много, ама айде..
Пишете ме за операта, ама цъкнете едно лс, като има зор за резервиране, плииииийз
Пишете ме за операта, ама цъкнете едно лс, като има зор за резервиране, плииииийз
la douleur exquise
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
За "Аида", "Ернани" и билетите.
На страницта на Софийската опера все още няма никаква информация за цените на билетите и свободните места. Утре ще позвъня до касата. Ще се опитам и да разбера за евентуални ангажименти във вторник, 06.11. (за "Аида").
За "Риголето" има време.
На страницта на Софийската опера все още няма никаква информация за цените на билетите и свободните места. Утре ще позвъня до касата. Ще се опитам и да разбера за евентуални ангажименти във вторник, 06.11. (за "Аида").
За "Риголето" има време.
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Едва днес успях да се свържа с касата на операта. Казаха ми, че имало билети и ми затвориха.
Очевидно, ще трабва да се решава намясто. Очаквам, че билетите на втори балкон, средните места на трети, четвърти и пети ред ще са по 15 лв. За 06.10., вторник още не знам.
Засега се ориентирам към "Ернани" 08.11.2012 г., четвъртък, 19:00. Ще бъда с госпожата. Има ли желаещи?
Очевидно, ще трабва да се решава намясто. Очаквам, че билетите на втори балкон, средните места на трети, четвърти и пети ред ще са по 15 лв. За 06.10., вторник още не знам.
Засега се ориентирам към "Ернани" 08.11.2012 г., четвъртък, 19:00. Ще бъда с госпожата. Има ли желаещи?
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз, но първо ще видя как ще ми разместят четвъртъшния волейбол.
А и, честно казано (наистина не знам защо) но не ми се ще първата ми опера да е нещо, което не съм чувала никога, хм..
А и, честно казано (наистина не знам защо) но не ми се ще първата ми опера да е нещо, което не съм чувала никога, хм..
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
А за "Аида" на 06.11., вторник?
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По-съм ЗА ^^ Така че нека да изчакаме малко и ще видим : )
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз "Ернани" я обичам, макар да съм я гледала само веднъж. Има много хубави моменти, особено първо действие и един дует от по-нататък са ми много любими. Ето един примерен откъс, прекрасна музика: http://www.youtube.com/watch?v=-axX3C3C86w (може и да съм го пускала по-рано, за да питам Доктора дали се сеща кой е баритонът в него (та основно заради това го пускам тоя запис - пачата, дето вие дона Елвира е под всякаква критика, както и тенорът, дето се появява нефелно по някое време). Сега ми е много забавно да го слушам и гледам тоя запис - между другото, има още 1-2 клипчета от "Ернани" в Ютюб и мисля, че това са единствените записи на този баритон в Интернет изобщо.
Но, Фло, ако имаш такива съмнения, "Аида" е добър вариант. Има си фойерверки, има сУжет (сравнително адекватен, честно казано), има популярни "парчета"... Последната картина на мен поне ми е тегава до безобразие (поне преди беше така), но преди това всичко е силно. И на мен ми се гледа.
Ето поздрав с нещо, което винаги ще ми остане любимият момент в тая опера и първото, за което се сещам, когато се спомене това заглавие (хората обикновено се сещат за Триумфалния марш): http://www.youtube.com/watch?v=MQus7Nof6ms. Не знам дали я бях писала сред песните, с които асоциирам важните мъже в живота си в последните РиС, ама има място там.
Звукът е малко особен, но записът е прастар. Просто новите, които видях, са много зле (визирам този с Аланя и Урмана, Докторе).
Но, Фло, ако имаш такива съмнения, "Аида" е добър вариант. Има си фойерверки, има сУжет (сравнително адекватен, честно казано), има популярни "парчета"... Последната картина на мен поне ми е тегава до безобразие (поне преди беше така), но преди това всичко е силно. И на мен ми се гледа.
Ето поздрав с нещо, което винаги ще ми остане любимият момент в тая опера и първото, за което се сещам, когато се спомене това заглавие (хората обикновено се сещат за Триумфалния марш): http://www.youtube.com/watch?v=MQus7Nof6ms. Не знам дали я бях писала сред песните, с които асоциирам важните мъже в живота си в последните РиС, ама има място там.
Звукът е малко особен, но записът е прастар. Просто новите, които видях, са много зле (визирам този с Аланя и Урмана, Докторе).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Благодаря за подкрепата, Търговецо!
Става ясно, че "Аида" е по-подходяща за форумно посещение, но не ми се ще да пропусна и "Ернани". Ако успея да отида на първата, за втората ще трябва да си търся компания. Защо не прескочивш в четвъртък до София?
За уикенда ще си бъдеш пак в Прага.
Не съм сигурен за баритона. Прилича ми на СП, но за него има клипчета в интернет.
Благодаря за поздрава! Много е хубав! Звукът е такъв, защото вероятно е обработен електронно.
... и не ми казвай, че 1963 "е прастар"-о нещо!

Става ясно, че "Аида" е по-подходяща за форумно посещение, но не ми се ще да пропусна и "Ернани". Ако успея да отида на първата, за втората ще трябва да си търся компания. Защо не прескочивш в четвъртък до София?
Не съм сигурен за баритона. Прилича ми на СП, но за него има клипчета в интернет.
Благодаря за поздрава! Много е хубав! Звукът е такъв, защото вероятно е обработен електронно.
... и не ми казвай, че 1963 "е прастар"-о нещо!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Точно в четвъртък няма ама никакъв шанс да тръгна, понеже имам сценография при уникален преподавател. Не само "Ернани", ами много други работи бих изпуснала заради неговите часове. Ще ти разправям, когато се видим - тъкмо ще натрупам повече впечатления.
А баритонът... хм... помисли си пак. Гарантирам, че си го слушал на сцена.
(СП Стоян Попов ли трябва да е? Давам жокер, записът е сравнително нов, отпреди десетина години) И още един жокер - не е и моят Стоян.
Стига бе, сериозно ли не съм го пускала това преди?
Кх кх кх... ако не успееш от втори опит, няма да те мъча повече.
Тоя запис е безценен по ред причини и наистина съм почти сигурна, че е единственото на въпросния баритон в Интернет.
А баритонът... хм... помисли си пак. Гарантирам, че си го слушал на сцена.
(СП Стоян Попов ли трябва да е? Давам жокер, записът е сравнително нов, отпреди десетина години) И още един жокер - не е и моят Стоян.
Стига бе, сериозно ли не съм го пускала това преди?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Радвам се, че си попаднала на такива хора!Търговецът на кристал написа:Точно в четвъртък няма ама никакъв шанс да тръгна, понеже имам сценография при уникален преподавател. Не само "Ернани", ами много други работи бих изпуснала заради неговите часове ...
Да, мислех си, че е Стоян Попов.Търговецът на кристал написа:...СП Стоян Попов ли трябва да е? ...
Не мога да позная.
Сещам се, че веднаж ми пусна в "Опера" един баритон, който вече не е такъв. Беше ми казала, че, ако не ми бил харесал, щяло да бъде правилно, защото ... Него съм го слушал няколко пъти на сцена.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ами да, слушал си го на сцена и да, тъкмо Мартин е (сега си пусна записа още веднъж, нали?
).
Но ако съм го пускала в оперната тема като баритон, значи просто трябва да е бил този запис - няма друг. А защо съм ти казвала, че може да не ти хареса? Аз го харесвах доста като баритон и дори му бях казала директно, че мисля, че прави огромна грешка и се надявам да не съжалява за това решение. И съм невероятно щастлива, че тогава сбърках в преценката си (нещо, което също си признах веднага, щом си дадох сметка за това). 
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Не, но ще си го пусна, след като напиша това.Търговецът на кристал написа:... сега си пусна записа още веднъж, нали?...
Беше го пуснала, аз бях направил някаква забележка, а ти я потвърди. Това го има някъде в оперната тема.Търговецът на кристал написа: ... А защо съм ти казвала, че може да не ти хареса? ...
И защо не пишеш в оперната тема? Задръстил съм я с три мои последователни писания.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Може, според останалите си е имал кусури като баритон, а аз тогава нямах бекграунда (като изслушани изпълнители), който да ми позволи да съдя. До появата на моя Стоян беше единственият читав баритон и вече беше изградил сериозен репертоар, затова смятах, че прави грешка. То хората, дето го оплюваха като баритон, не млъкнаха и след това, а я виж каква кариера прави. И - поне доколкото съм чула - те продължават да си го плюят.
Иначе аз какво да пиша... не слушам опера, чат-пат да пусна някоя ария, дето съм я въртяла до припадък и толкова. Утре ще гледам тук "Дон Джовани" с марионетки, но всички казват, че било поредният капан за туристи, а въпросният даскал по сценография направи такава физиономия, като му казахме, че просто трябва да ти я покажа, когато се видим. Съвсем откровен потрес, примесен с отвращение. Ама обещахме на друг преподавател, че ще отидем, а и то не може да гледаме само добри неща (дори и тук). При всички случаи, ще бъде забавно.
Та това ще ми е операта в близко бъдеще, предполагам.
Иначе аз какво да пиша... не слушам опера, чат-пат да пусна някоя ария, дето съм я въртяла до припадък и толкова. Утре ще гледам тук "Дон Джовани" с марионетки, но всички казват, че било поредният капан за туристи, а въпросният даскал по сценография направи такава физиономия, като му казахме, че просто трябва да ти я покажа, когато се видим. Съвсем откровен потрес, примесен с отвращение. Ама обещахме на друг преподавател, че ще отидем, а и то не може да гледаме само добри неща (дори и тук). При всички случаи, ще бъде забавно.
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ооооо! Ходете си в темата за операта, моля!