а какви теми сте писали досега?Nusha написа:Людиии!
Кажете някакви теми за съчинение, че се изчерпах... Умоляю вас!!
Кой ще се явява на руски - 26 юли?
Модератор: Boromir
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
виж, за този изпит няма как да се подготви човек кой знае колко - важното е да можеш да се изразяваш на руски език, да можеш да пишеш... така че спокойноNusha написа:Писах върху темите от олимпиадите в gramota.ru, въпреки че ме съмнява да е нещо такова, писах и върху теми, които са ни давали от училище... те пък са малко глупави /ниво 5ти клас/. Реално погледнато, даже нямам представа какъв точно тип може да се падне....![]()
Къде съм тръгнала и аз....
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
да, след около десет дни ще имаме и ние резултат...
иначе съм доволен от изпита и от представянето си...
само едно не мога да си обясня и за кой ли път се възмущавам - бива ли диктуващият да има толкова безобразен български акцент?!?!
миналата година ни диктуваше преподавател от руски произход и беше удоволствие да се слуша правилния й руски език!
иначе съчинението не беше чак толкова лошо, все пак темата е доста стандартна - "Что дает книга человеку?"...
в задачата за разбиране на текст имаше много глупав въпрос - имаше отговори а)30-те, б)50-те и в)70-те години, но в текста е доста объркано тъкмо там!
и как преведохте изречението от български на руски, че ми е любопитно? - "Излязох и видях високия мъж."...
иначе съм доволен от изпита и от представянето си...
само едно не мога да си обясня и за кой ли път се възмущавам - бива ли диктуващият да има толкова безобразен български акцент?!?!
миналата година ни диктуваше преподавател от руски произход и беше удоволствие да се слуша правилния й руски език!
иначе съчинението не беше чак толкова лошо, все пак темата е доста стандартна - "Что дает книга человеку?"...
в задачата за разбиране на текст имаше много глупав въпрос - имаше отговори а)30-те, б)50-те и в)70-те години, но в текста е доста объркано тъкмо там!
и как преведохте изречението от български на руски, че ми е любопитно? - "Излязох и видях високия мъж."...
- inaccessibility
- Летящите Пръсти