Вегетарианството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Re: Вегетарианството

Мнение от dismisstorka »

По-нагоре беше засегната тази тема, затова я засегнах и аз. Как умират горките животни...и мен ме е жал за тях, но се ла ви.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Фак доста добре го обясни, не ми се повтаря. Кръковратът на живота няма общо със специализираното отглеждане на животни с цел изяждането им.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

А когато негри по препаски убиват свободно галопиращи газели, как да му викаме :shaking2: :scratch:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

За това съм съгласна. Което не изключва правото ми и нуждата ми да се храня с месо.
Което означава, че по-скоро трябва да си насочим усилията към въвеждане на някаква регулация в "месодобива"(не мога да се сетя за друга дума в момента) и да се ограничи това свръхпроизводство, което не мисля, че се нрави на който и да е бил нормален човек, пък бил той и почитател на парчето пиле в KFC :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Дали е хуманно или не...
както се казваше в един филм... кой си ти, че да оспорваш еволюцията...
---
всеки да си знае за себе си и това е
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Potato
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия & Potato
Курс: първи

Мнение от Potato »

FloWersOfEviL написа:Фак доста добре го обясни, не ми се повтаря. Кръковратът на живота няма общо със специализираното отглеждане на животни с цел изяждането им.
Ама моля ви се, ако държите, винаги можем да излезем навън и да си ловим котки в тенджери, за да направим Фак доволна и да спечелим одобрението й xD

В това специализирано отглеждане мога само много да държа, докато животните са в определената ферма да разполагат с най-елементарни условия за живот, а не да ги блъскат на тясно, задушно, да ги изстискват до последно и да ги тормозят, стресират, увреждат, за да изкарат някой лев отгоре на тях гръб. Като живи същества, те не заслужават подобно отношение. Като ще са обречени още с раждането си, дай поне да си изживеят малкото живот не в адските мъчения на тясното пространство и куп други нехуманни условия. За това и бях сравнително доволна, (за разлика от масата хора) когато въведоха изискванията за щастливите кокошки и прочие. Поне в това отношение.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

В този ред на мисли - аз съм ял котенцето на Фак, тя не остана доволна. Друг начин ще да има.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Potato написа: Ама моля ви се, ако държите, винаги можем да излезем навън и да си ловим котки в тенджери, за да направим Фак доволна и да спечелим одобрението й xD
о.О

но да, държиме.
ше ги варите ли котките после.
чувам, че били вкусни на супа. Дядо ми е разказвал истории покрай виетнамци и аец козлодуй..
la douleur exquise
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Не, фак, не! Виетнамците са по кучетата, ставали много вкусни ако ги биеш ден-два преди да им удариш ножа... Това е културна специфика, а не садизъм! :wink:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

kissoff написа:Аз не ям месо, защото не е хуманно. А и от малка не го обичам. Ей така, родена съм си състрадателна към животните :Д
Заблуждавате си ако мислите че животните на разбират, че ще бъдат убити или че не страдат.
Като че ли човечеството не се развива към по-добро, хората са много жестоки и се мислят за господари на планетата.
Не се държат като уж разумният индивид. Животните имат право на живот, също както и ние. Ако наистина има такова нещо като прераждане, вие ще сте свине :), ще ви попитам тогава дали не усещате болка когато ви колят :)
Бих добавила и още, но ще е некултурно.
Аз и сега съм свиня, много благодаря
А ти като се преродиш в антилопа ще ми е много интересно как ще обясниш на лъва, че да те яде жива е неморално и да ходи да пасе

И да ти кажа, въобще не ме интересува какво е знаел и какво не е знаел обяда ми
Животните имат право на живот само докато не огладнея

Хората, бидейки на върха на хранителната верига, са господари на планетата. Deal with it
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не съм съгласен с част от горното - хората не са баш господарите на планетата. Бургазлии сме над тях!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

[quote="The Stig]Хората, бидейки на върха на хранителната верига, са господари на планетата. Deal with it[/quote]
Това, за върха на хранителната верига, го обясни на всякакви вируси, бактерии и микроби, които решат да си хапнат от "господарите"... :mrgreen:
Всички бургазлии, които познавам, твърдят, че Меден рудник не е в Бургас.... :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

хих
la douleur exquise
april_z
В началото бе словото

Мнение от april_z »

по тая тема не съм писал.

но темата е и неправилно зададена. въпроса не е дали да си вегетарианец. въпроса е да не си човекоядец. всеки месоядец е потенциален и човекоядец.
разликата е незначителна. това е проблема. днешно време проблема е решен с оръжия и то дистанционни. но по честно би било да се схваща всяко убииство във война като посегателство върху месото на другия човек. чак тогава ще се разбере всъщноста на днешния живот.

ние като месоядци сме и едновременно и човекоядци. както едни отглеждат прасета за клане така и по силните държави отглеждат по слаби държави за пушено месо за техните войни. виж как наши войници мрът за интересите на сащ в афганистан.

икономически погледнато, виж как си плаща човешкото прасе да кара западен автомобил за да бъде заклано при катастрофа с този автомобил.
ние си предплащаме нашата смърт а не чакаме като прасето някой да не нахрани.
ние сме собствените си роби и накрая сме и собствените си съдии като се осъдим на смърт. от невнимание или друга случайна грешка.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

alter ego написа: Това, за върха на хранителната верига, го обясни на всякакви вируси, бактерии и микроби, които решат да си хапнат от "господарите"... :mrgreen:
Всички бургазлии, които познавам, твърдят, че Меден рудник не е в Бургас.... :mrgreen:
Ти още малко ще кажеш, че София и Пловдив не са в провинцията... Моля ти се...
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”