fak написа:Боби, това че в една - две книги пише, че месото е наравно полезно с плодовете, не означава, че това наистина е така. Дори в двеста книги да го напишат, това няма да го направи по-вярно.
Не е "наравно" полезно, просто го считам за адекватна част от храната на всеки човек. Вкусно е, дава ти определен кръг от нужния протеин + други полезни вещества и ако е произведено екосъобразно, няма точно то да е причината за някой инфаркт.
Месото се разлага сигурно десетки пъти по-бързо отколкото растенията и вредата му идва с това. При гниенето се отделят отрови. Огромни количества. Месото продължава да гние и в червата. Помирисвал си гнило месо, знаеш каква е вонята на мършата, на ум не би ти дошло да ядеш такова нещо. Хранителните натравяния, които вкарват хора в болници, идват именно от затравяния с някакво месо или животински продукти.
Тук стигаме до това на кои точно статии човек ще вярва, тъй като никой от нас не е биохимик. Има и достатъчно места, където пише че месото не загнива, въпрос на предпочитание е кое ще четеш.
Другото е, че ядеме 20 годишна мърша от холандия.. Месото, когато е замразено, трудно можеш да го познаеш откога е. Колко от хората си приготвят храната сами от прясно месо, което знаят кога е заклано? Другото на ръка е, че животните се тъпчат с хормони и антибиотици, за да дават повече и по-крехко месо. А тия фармацевтични химии ми се струват малко по-вредни, от натрупан прах от пътя до тях, какъвто пример даде за биомарулите.
Факт, по-голямата част от предлаганата ни храна е боклук, включително месото. В прахта в градския въздух пък има всичко.
Факт е, Боби, че от въглехидратите се пълнее, а от протеините не се... Но останалото не е вярно.
Ей, тия въглехидрати бе! Пълнее се от излишъка на усвоена енергия, многото протеин също може да вдигне паласките. За тялото това не е особен проблем. Аз съм активно спортуващ и всеки ден, наред с другото, поглъщам огромно количество въглехидрати. Нито са ми попречили да свалям килата, нито нищо.
Дискусията за хуманната страна на вегетарианството не я изчетох цялата.. че принципно все се пише едно и също
Моята позиция винаги е била следната - Аз, като съзнателно жалостив човек, не искам да бъдат убивани животни, за да се нахраня аз. Не ме интересува какво става между гнутата и хищниците в саваната. Аз не съм гепард, не съм диво животно. Аз съм Мария, която си гушка котенцето и която се умилява при вида на агне или теленце.
чисто емпатично, не ме кефи животните да страдат и да умират.. Тва не означава, че ше се втурна да спасявам девствената природа и животинските видове.. Не разсъждавам в такива мащаби.. Чувствам се прекрасно, неотнемайки чужди животи, макар и животински. На мен ми е достатъчно..
Ми.. твоя воля си е да вярваш в каквото решиш. За мен пък точно в хуманната част от веги идеологията има доста недомислени и откровено грешни виждания, но всеки си знае за себе си.
Strength and honor.