ISIC
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
vasilenaaa
- В началото бе словото
Re: ISIC
Някой може ли да ми обясни какво е това ISIC?
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ми ако по университетите направят и тази година кампании - по факултетите, Ректората.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Вади се лесно и бързо,аз имам. Интerесното е,че ме попитаха от кой университет съм,но не ми поискаха никаква легитимация,че реално уча там. Аз със същия успех можеше да кажа УНСС,ТУ,НБУ..Се тая...Изключае това става за 5 минутки,дават ти я още там...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Миналата година беше безплатна за мен, но приятелят ми каза, че на него са му искали 15лв. защото е втори курс.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
миналата година беше безплатна за всички,които си я изкараха в университета
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
- isic.bg
- В началото бе словото
- Специалност: ISIC карти
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Здравейте,
Регистрирахме се във форума, за да можем да отговаряме на запитванията и нещата, от които се интересувате тук.
По принцип всякаква информация за ISIC картите може да откриете на уеб страницата ни: http://isic.bg
За намаленията имаме отделна страница, която вече тук беше споделена: http://discounts.isic.bg
Също така активно комуникираме с потребителите във Facebook страницата ни: http://facebook.com/isicbulgaria
Нямаме нищо против да обърнем внимание на студентите и тук, във Вашия форум.
Първото, което виждаме, че Ви интересува е дали се заплащат картите тази година.
Миналата година наистина не се заплащаха от студентите на СУ - в случая Мтел спонсорираше картите ви и затова по време на кампанията ги получавахте безплатно.
Тази година се заплаща членски внос (притежанието на ISIC картата Ви прави членове на ISIC общността).
В момента тече кампания по превалидизация на картите и има ISIC щанд в Геолого-географския факултет.
Относно питането "Някой може ли да ми обясни какво е това ISIC?".
Най-точно казано е, че това са международни идентификационни студентски карти.
Картата е световно признат документ, доказващ статута ви на учащ.
Освен ID карта, тя дава достъп и до преференции и намаления, които са специално договорени за студентите в цял свят.
Ето тук може да се запознаете с дейността на АПАО: http://isic.bg/za-nas
Поздрави,
ISIC България
Регистрирахме се във форума, за да можем да отговаряме на запитванията и нещата, от които се интересувате тук.
По принцип всякаква информация за ISIC картите може да откриете на уеб страницата ни: http://isic.bg
За намаленията имаме отделна страница, която вече тук беше споделена: http://discounts.isic.bg
Също така активно комуникираме с потребителите във Facebook страницата ни: http://facebook.com/isicbulgaria
Нямаме нищо против да обърнем внимание на студентите и тук, във Вашия форум.
Първото, което виждаме, че Ви интересува е дали се заплащат картите тази година.
Миналата година наистина не се заплащаха от студентите на СУ - в случая Мтел спонсорираше картите ви и затова по време на кампанията ги получавахте безплатно.
Тази година се заплаща членски внос (притежанието на ISIC картата Ви прави членове на ISIC общността).
В момента тече кампания по превалидизация на картите и има ISIC щанд в Геолого-географския факултет.
Относно питането "Някой може ли да ми обясни какво е това ISIC?".
Най-точно казано е, че това са международни идентификационни студентски карти.
Картата е световно признат документ, доказващ статута ви на учащ.
Освен ID карта, тя дава достъп и до преференции и намаления, които са специално договорени за студентите в цял свят.
Ето тук може да се запознаете с дейността на АПАО: http://isic.bg/za-nas
Поздрави,
ISIC България
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Интересува ме дали картите IYTC предоставят намаление за БДЖ? Имам предвид по принцип, ако неглижираме временното преустановяване на стикерите за БДЖ в момента върху ISIC картите.
- isic.bg
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравей, FloWersOfEviL.
Самото намаление в БДЖ е държавна субсидия.
Постановлението, което урежда същото е No 295 и това, което засяга намалението за студенти е в чл. 4 и гласи:
Самото намаление в БДЖ е държавна субсидия.
Постановлението, което урежда същото е No 295 и това, което засяга намалението за студенти е в чл. 4 и гласи:
И като отговор дали IYTC дава намаление - не, тъй като това е младежка карта, а не студентска.Чл.4. Гражданите на възраст над 60 години - за мъжете, и над 55 години - за жените, и учащите се редовно обучение на възраст под 26 години имат право на 50 на сто намаление от определената цена за превоз на пътници при пътувания с железопътен транспорт, което се ползва срещу представяне на документ за самоличност, а за учащите се - и удостоверение от съответното учебно заведение.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Mожеше просто да кажете "не", както и предполагах, нямаше нужда да ровите за цитати, благодаря : )
Значи излиза, че тази карта е, общо взето, същата като ISIC с изключение на намалението за БДЖ. Май ще тряяя магистратура да запиша, все пак
Значи излиза, че тази карта е, общо взето, същата като ISIC с изключение на намалението за БДЖ. Май ще тряяя магистратура да запиша, все пак
- isic.bg
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами цитата в последно време го ползваме, защото доста от студентите не са запознати защо има намаление в БДЖ и правото да го ползват. 
Иначе относно ISIC и IYTC картите - ние (ISIC България) се стремим притежателите на трите вида карти (студентски, младежки, преподавателски) да ползват всички преференции, които са договорени.
Затова в България рядко може да срещнете намаление, което е само за ISIC.
В чужбина обаче доста често се срещат намаления, които са единствено за ISIC картопритежателите.
Поздрави,
ISIC България
Иначе относно ISIC и IYTC картите - ние (ISIC България) се стремим притежателите на трите вида карти (студентски, младежки, преподавателски) да ползват всички преференции, които са договорени.
Затова в България рядко може да срещнете намаление, което е само за ISIC.
В чужбина обаче доста често се срещат намаления, които са единствено за ISIC картопритежателите.
Поздрави,
ISIC България
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ясно, е, времето ми за ISIC поотмина, така, реших да се насоча към следващата категория : )
Благодаря отново!
Благодаря отново!