1 курс Право (2012-2013)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: 1 курс Право (2012-2013)

Мнение от ники »

MidwinterSun написа:Ники, аз изобщо не говоря единствено в контекста на сравнението СУ-НБУ или СУ-който-и-да-е-друг-университет. Това си е универсална истина и важи за навсякъде. Ако щеш, съпоставяй СУ и Кеймбридж по същия показател. Определено не е все тая къде учиш.
Колкото и да си го повтаряме това, няма да ни стопли. Част от колегите в кантората са от "презрения" УНСС - разликата в знанията, които имат и възможността да ги прилагат на практика, ако изобщо я има, е в тяхна полза.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

А какво да си повтаряме тогава, че ако ще да идеш в частния университет в Долно Нанагорнище, ще е все тая? И защо изобщо трябва нещо да ни "топли"? Тук не става въпрос за избиване на егоманиащина от някакъв род, просто за назоваване на нещата такива, каквито са.

И не аз съм тази, която раздава оценките. До момента си само ти. ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Определено, от гледна точка кандидатстване за работа и Автобиография, има огромно значение къде си завършил. И не става въпрос само за Правото.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Morella Blake написа:И аз се интересувам от ,,Език и право''.Не е отбелязан като избираем в страницата на ЮФ ,а ми е интересно и към коя специализация спада.
Към всичките спада. :)
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

assault написа:
Morella Blake написа:И аз се интересувам от ,,Език и право''.Не е отбелязан като избираем в страницата на ЮФ ,а ми е интересно и към коя специализация спада.
Към всичките спада. :)
Всъщност не е така. Първоначално ни казаха, че важи за всички специализации, но после се оказа, че спада към правораздаване.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

А, лив, ти да не си от нашия курс? Отначало имаше колебания дали да не спада към Правораздаване и Публ. адм., но накрая затвърдиха, че се отнася само за правораздаването. И общо взето, явете се на изпита задължително, елементарен е, а и на нас ни дадоха възможността да се освободим от него чрез курсова работа. Един колега я написа за 1 час и се състоеше от 6 страници глупости общо взето по негови думи. Той имаше 6, както и всички, писали курсова работа. Явилите се на изпита имаха главно 6-ци, мн. рядко 5-ци, за др. оценки не мога да кажа. Общо взето явете се на избираемия, един от най - лесните изпити в следването е.
Право - II курс, 2-ри поток
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Явно са ни излъгали, но помня, че ни обясняваха надълго и нашироко, че важала за всичко. Как да е. Запишете го. Елементарно е, а и се провежда веднъж на две седмици, като 2-3 пъти даже и не карахме. В общи линии ще отидете 3 или 4 пъти и сте готови.
Аватар
elldean
В началото бе словото

Мнение от elldean »

А какво е мнението ви за Политически и правни учения?
"Светът съвсем ще я оплеска - ... - в деня, когато хората тръгнат да пътуват първа класа, а литературата - в товарен вагон!"
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Значи... http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 50&t=13707
По-внимателно... Тези неща се обсъждат в затворени групи.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”