Има малка разлика:Crippled Alice написа:Е, аз и на зайците в Сорбоната мога да давам акъл, то не е нещо, което човек трябва непременно да приемеЗа твоя информация, правото във всички университети в България е едно и също, обаче нямам никакво намерение да те убеждавам в това, защото каузата е изгубена.
- Във Франция законите са различни от българските. Искам да видя как ще им даваш акъл от кои учебници и закони да четат. Прати линк от техния форум, плс.
- "Правото" не е еднакво за всички бг вузове. Еднакъв е законът, но той си е еднакъв за всички по принцип. Имаме различни преподаватели, учебни пособия и най-фрапатното - степен на трудност на различните изпити, изисквания, вид на самия изпит и прочее.
- Като извод от горните две, мога да кажа, че говориш пълни глупости. Ти не учиш Право в СУ, нали така? Мен или някой друг от тукашните да си видяла да влезе във подфорума на Физическия и да им разправя, че тва с опитите е отживелица и не се учи така, а трябва да си четат уикипедия и са готови?
- Колкото до методът на подготовка за изпити - не знам защо спориш, при положение, че дори не си чела моето мнение по въпроса. Ще го цитирам:
Има си проста система за учене - намирате разработки от нета, някои ви дава надежни лекции и ползвате закон. Правите си през семестъра ваш "учебник" - включвате за всеки въпрос, освен материала на професора и малко членове от закона, колкото да имате идея. Съответно веке имам 1ГБ такива файлове. Да даваш пари за учебници в тази бедна страна и в тази икономика е светотатство. Е, разбирам ако баща ми беше шеф на ПЕТРОЛ АД или поне строеше Магистралата за София, тогава щях да си купувам всички учебници, но пък щях ли да вляза да уча изобщо?