Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Гледай горе-долу да си около 8:30 пред касите, че после опашката стига чак до моя блок
. Аз бях там в 8:40 и се оправих с всичко за около час и половина-два
.
ДС - 
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
И стига домакинката да е оправна. Аз чаках там 2 часа, а пред мен имаше 5 човека само....Sols написа:При домакинката,ако не те карат да ходиш да си правиш адресна веднага,е работа за половин час макс...Сми бързо става. Тя и адресната става бързо,но аз много се балтах докато намеря къде се прави. Абе ако си ориентиран е много бързо.oto написа:Бързо ли се оправи с плащанията и при домакинката? Питам, за да знам колко рано сутринта да тръгна, че да си направя сметка за времето.Sols написа:Докато го намеря тоя велик 5 блок да си направя адресна направо щях да умра. 30 километра навъртях с тая кола из тоя студентски..Но пък вече си имам стая...
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Пък аз отидох в три следобед с нагласата, че точно тогава сигурно ще има много хора, а пред мен на опашката за плащания имаше десетина души и съм чакала най-много 20 минути. После при домакинката нямаше никого, супер бързо минах цялата процедура, а се бях подготвила да ми се изчака чакането за пореден път със СУ.
Да питам .. адресната регистрация какво представлява и къде трябва да отида, за да я направя?
Да питам .. адресната регистрация какво представлява и къде трябва да отида, за да я направя?
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
Трябва да отидеш в 5 бл., който се намира някъде около общежитията на ТУ. Там попълваш разни формуляри...всичко става бързичко, поне на мен не ми се наложи да чакам много, плащаш 2,50лв, след което се връщаш при домакинката на блока си, за да й представиш съответният документ (всичкото това трябва да извършиш в 30-дневен срок от настаняването). 
Някога, някога, толкова някога...
Преди не помня да се е ходило някъде допълнително за това. Помня,че при домакинаката попълвахме един документи, и след време те ни даваха вече въпросния документ са регистрацията, вече готов. Много странно.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
еми да , и там сиго плащахме пак при нея! абе карай... нали важното е на нас да ни е гадно и ние да се разкарваме напред -назад.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
-
ZEEP
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Е да ама ние сме първокурсници.Не ни щадете !The_Viper написа:еми да , и там сиго плащахме пак при нея! абе карай... нали важното е на нас да ни е гадно и ние да се разкарваме напред -назад.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Е аз под "ние" имам предвид студентите изобщо, в случая за всички е тоя тъпотия с търченето до 5 бл. няма значение дали си горен курс или първи курс.
And I keep...
And I keep...
-
oto
- В началото бе словото
За адресната регистрация искат ли копие от настанителната заповед и ако да има ли къде да се снима някъде около общежитията?Sols написа:Тя и адресната става бързо,но аз много се балтах докато намеря къде се прави. Абе ако си ориентиран е много бързо.
Изискват копие, да....но има книжарница точно при въпросния 5 бл. 
Някога, някога, толкова някога...
- Godot
- В началото бе словото
Вярно ли, че второто класиране щяло да бъде само по социални критерий 
The only time a lawyer can cry is when it's all over
А настанителната заповед домакинката веднага ли я дава, щом се изисква нейно копие за адресната регистрация? Не помня как е било миналата година. Първокурсниците могат ли да обяснят?
- The_Viper
- Легендарен флуудър
а тоя 5 блок в коя посока се пада? от баба яга към центъра или в обратната посока?
And I keep...
And I keep...
тва е май там дето се води бюро по труда или трудова борса (нещо от сорта). На спирката на 294 като завие надясно от хотел вега в посока гм димитров
한류
-
oto
- В началото бе словото
The_Viper, виж по тази карта и ще се ориентираш http://www.studentskigrad.com/karta/karta.jpgThe_Viper написа:а тоя 5 блок в коя посока се пада? от баба яга към центъра или в обратната посока?
Точно в административната сграда на Община "Студентска, където е и едновремешното бюро, сега филиал "Студентски труд".