ИНТЕРНЕТ В БЛОКОВЕТЕ НА СУ
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Re: ИНТЕРНЕТ В БЛОКОВЕТЕ НА СУ
Ок, а какво точно представлява този суич? Каква е разликата между него и рутера? И изобщо кое от двете е по-добре, кое ще ми препоръчате ?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- elektraa
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Когато си с рутер, не слагаш кабели за интернет в лаптопа, защото той излъчва сигнали (не знам дали точно така се казва де
).Също така, ако съквартирантите ти са навити, можете да плащате 1 IP(само 1 кабел ползвате,който седи в рутера) и всички ползвате нета.За суича не мога да ти обясня като хората, но знам, че ако имате само 1 кабел в стаята, можете да го сложите в суича, а от другата му страна излизат други кабели, които слагаш в компа.Нещо от сорта, ако греша, ме поправете.
п.с. Извинявай, че обяснявам като на идиот, но самата аз така си ги обяснявам нещата
Забравих да кажа най-важното - с кабел е по-добре според мен, защото е по-хубава връзката.Но е по-скъпо(ако си на мегалан).
п.с. Извинявай, че обяснявам като на идиот, но самата аз така си ги обяснявам нещата
Забравих да кажа най-важното - с кабел е по-добре според мен, защото е по-хубава връзката.Но е по-скъпо(ако си на мегалан).
Журналистика,2 курс
- The_Viper
- Легендарен флуудър
аха .. значи от рутера не е добър сигнала ли?
тъпо.. аз исках рутер точно заради кабелите... не искам да ми се размотават кабели из цялата стая.... досега бях само аз с лап топа и бях с кабел, но не ми пречеше. Сега обаче вече ще сме две с лап-топите и става по -сложно.
тъпо.. аз исках рутер точно заради кабелите... не искам да ми се размотават кабели из цялата стая.... досега бях само аз с лап топа и бях с кабел, но не ми пречеше. Сега обаче вече ще сме две с лап-топите и става по -сложно.
And I keep...
And I keep...
- elektraa
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Докато теглиш нещо, на другата сигурно ще ѝ е по-бавен.Ако това не ви притеснява, по-добре рутер си вземете.По-удобно си е, няма спор.
Журналистика,2 курс
-
//Nikki
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: nikupbg
С рутер връзката не е по-лоша (поне не забележимо) и е много по-удобно, но да, ако ти сваляш нещо, може на другия компютър да е по-бавна връзката, което не е болка за умиране при тези скорости, просто отнема 2-3 секунди повече да зареди страница примерно...
А интернета на Булсатком е перфектен и по-евтин, но мисля, че не предлагат все още в Студентски град.
А интернета на Булсатком е перфектен и по-евтин, но мисля, че не предлагат все още в Студентски град.
Е, безжичният интернет поначало е по-слаб, но ако няма стени между лаптопа и рутера, забавянето е доста малко.
Иначе с рутер също можеш да си ползваш кабел.
Иначе с рутер също можеш да си ползваш кабел.

- The_Viper
- Легендарен флуудър
Е какви стени, нали сме в една стая, а и без тва ще има ограничение за две IP-та.
Единственото , което не ме кефи е че договорът за една година е по -скъп от този за две, а и се притеснявам че миналия ми договор е все още в сила и не знам как да го прекратя...
И мерси за съветите , хора!
Единственото , което не ме кефи е че договорът за една година е по -скъп от този за две, а и се притеснявам че миналия ми договор е все още в сила и не знам как да го прекратя...
И мерси за съветите , хора!
And I keep...
And I keep...
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
А на мегалан е задължително с договор, така ли?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Ами да, от както ползвам техния интернет все съм с некъв договор задължена ...
And I keep...
And I keep...
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Тъй, Мегалан предлагат достътъчно бърз интернет (над 40Mb) и със един нормален (не тези от Мегалан) N рутер върви без абсолютно никакви оплаквания...
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
А какво те бърка договорът? Той е безсрочен - може да се прекрати по всяко време (е, има и едногодишен) - когато искаш плащаш и ползваш, когато не искаш - спираш да плащаш и те ти го спират без за времето през което не си го ползвал да ти таксуват нещо.The_Viper написа:Ами да, от както ползвам техния интернет все съм с некъв договор задължена ...
Да, Мегалан са стандартно с безсрочни договори.
Не съм сигурна и дали може да си пуснеш срочен в общежитие изобщо - на един приятел му направиха проблем, но случката е отпреди две години. Проблемът беше, че настанителната му заповед беше за по-кратък период от година.
Не съм сигурна и дали може да си пуснеш срочен в общежитие изобщо - на един приятел му направиха проблем, но случката е отпреди две години. Проблемът беше, че настанителната му заповед беше за по-кратък период от година.

-
oto
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не можах да се ориентирам от сайта на мегалан къде са тези договори, за които говорите, че са безсрочни, но доколкото разбирам от последното написано в темата тук може да се ползва закупен wifi рутер /не от мегалан/ и да се плаща за използване на едно 1 IP, а безжично да се ползва да кажем от 2-ма или 3 съквратиранта?
да, да или 50
обаждаш им се и им казваш - аз съм от студентски, имам 2 съквартиранти - пуснете ни нета (жичен/безжичен)
те си знаят какъв договор да направят
всички плащат еднакво
обаждаш им се и им казваш - аз съм от студентски, имам 2 съквартиранти - пуснете ни нета (жичен/безжичен)
те си знаят какъв договор да направят
한류
Пример за едната тарифа:
https://www.megalan.bg/internet_pon-258.html
вдясно фигурират три цени - с безсрочен договр, с едногодишен и с двугодишен.
https://www.megalan.bg/internet_pon-258.html
вдясно фигурират три цени - с безсрочен договр, с едногодишен и с двугодишен.