Избор на курс

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

cruise
В началото бе словото
Курс: трети

Избор на курс

Мнение от cruise »

Здравейте, студент съм и сега ще съм трети курс, тъй като имам малко повече свободно време реших да го отделя за да си вдигна нивото на английския (което ми е средно) и да си изкарам сертефикат може би FCE. Започнах да търся в интернет и чух добри мнения за АВО-3 и Британика, погледнах в страницата на АВО-3 и там искат около 900лв заедно с учебник за 120 часа подготовка, но се оказа, че не съм готов за този курс и ще трябва да карам PRE-FCE и така стават около 2000лв като включим и цената на изпита, същото се отнася за британика и тези цени просто ме отказаха, струва ми се скъпо и не бих дал толкова пари, при положение, че не съм сигурен от нивото на преподаване и тн.
Попитах познати, които са карали езикови курсове, но НЕ по английски и ме насочиха към Престиж или Омега, бих искал да знам имате ли отзиви от тези курсове, малко информация има в интернет и то стара от 2008.... Поне в Престиж всичко ще ми струва около 700лв което си е идеално, 6 месеца 200 учебни часа, но не знам какви са преподавателите и дали ако се запиша при тях и сам се старая резултата ще е положителен на FCE, и последно някакви наблюдения за ИЧС към СУ, жалко че там курсовете почнаха и не знам дали могат да ми направят тест за определяне на ниво и да се включа ?

Също така ако има друга школа която е на достъпни цени да ме насочите :)

П.С: Ако имате добри мнения за престиж,ичс само бих ви помолил да кажете и име на преподавател, да знам при кого да се записвам :)

П.С 2: Гледам в сайта на ИЧС че курсовете са почнали и въпроса ми е дали по време на учебната година пак ще има? също така и изпитите за определяне на ниво пак са минали :(

Благодаря Предварително.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Избор на курс

Мнение от MidwinterSun »

По отношение на курсовете не мога да ти кажа много, но мога да ти посоча едно нещо, за което да внимаваш - едно е да караш просто курс по английски, друго е да караш курс за подготовка за сертификатите на Кеймбридж. Изпитите за тези сертификати имат много специфични упражнения и твоята подготовка не обхваща само езика, а и самите упражнения и решаването им. Системата е така направена, че ако не си се готвил за тях, вероятността да вземеш изпита с хубава оценка е ниска.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
cruise
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от cruise »

Аха ясно, ами като за начало ще си оправя пропуските в граматиката и ще се старая да науча колкото се може повече думи и тн. , затова ще се запиша в upper-intermediate курс понеже ми казаха, че нивото ми е по-добро от intermediate :)
Аватар
Aleksander_Bliss
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология
Курс: втори

Мнение от Aleksander_Bliss »

Не знм за ИЧС-то как стоят нещата.
Принципно за някои езици там съм чувал само добри отзиви. Но за други - лоши. Но цената за ниво там е 399 лв, но доколкото един асистент ми каза, за студенти имало отстъпка. Абе и да няма, при всички положения е по-евтино от 2000, хаха.
Може да проучиш и за там. Успех.
"Adfyd a ddwg wybodaeth, a gwybodaeth ddoethineb."
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”