Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)
Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)
Някой би ли дал линк с наемите за различните блокове, извинявам се предварително - знам, че беше постван някъде, но не го намирам. 
Някога, някога, толкова някога...
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
@Cybershade - Ето ТУК има информация кога и как се връща гаранционния депозит(качеството не е много добро, но се чете) 
@Хермине - ЦЪК
п.п. използвайте търсачката, когато не можете да намерите нещо
@Хермине - ЦЪК
п.п. използвайте търсачката, когато не можете да намерите нещо
ДС - 
- Cybershade
- В началото бе словото
- Специалност: Английска Филология
driplio благодаря за линка, пробвах и търсачката, но пак не ми стана ясно, ще трябва ли да нося допълнително пари в мен за разни сметки или те ще се покрият от депозита.. и трябва ли да мина първо през домакинката за някаква бележка или нещо, че нямам щети по стаята или сутринта направо при касите..
Those who endure.. conquer.
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Преди малко говорих с една приятелка от ФФ, която се изнесе миналата година. Каза, че това с оценяването на щетите е само фиктивно и никой няма да ти провери стаята, но се удържа от депозита определена сума(2-3лв) за всеки изминат ден, който оставаш в общежитието си след "заповедта за изнасяне". Така че, ако си си платил всички задължения към СБО, не би трябвало да ти трябват доп. пари, но все пак си вземи за всеки случай някаква скромна сумичка с теб
...
ЕДИТ: За това къде трябва да се ходи - каза, че на домакинката е оставила само пропуска си(който ако си го изгубил също трябва да платиш) и след това се минава на касата.
п.п.ако не е така, моля някой да ме поправи
ЕДИТ: За това къде трябва да се ходи - каза, че на домакинката е оставила само пропуска си(който ако си го изгубил също трябва да платиш) и след това се минава на касата.
п.п.ако не е така, моля някой да ме поправи
ДС - 
добре, бе. Нали СУ има 6300 легла? Доколкото разбрах настанените са около 4800? Някой ще ми обясни ли като на 3-годишен ква е тая глупост? В момента дори има 2 свободни легла при мен, защото не са настанили никого! Какво е това?
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
^ туй питаме и ние 
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
-
vlast_vd
- В началото бе словото
- Специалност: КН
В тройна стая съм с още един човек, прерових цялата класация ( магистрите класирани ли са сега???) и трети не намерих, а в 42 блок ми казаха, че съм с четвъртокурсник и магистър.
Пак там ми казаха, че са изгонили над 1000 човека от горените курсове, за да настанат първокурсници . И тук нещата куцат. На приятел естествено му намериха без проблем място в хотелската част.
Имам две обяснения :
1 Затворили са 2-3 блока и базата е намаляла.
2 Общежитияте са пред фалит и търсат начин да си подобрат състоянението- за бога по-добре да вдигнат наема малко , чак се изненадах днес на касата, че наемът ми е 15лв.
Пак там ми казаха, че са изгонили над 1000 човека от горените курсове, за да настанат първокурсници . И тук нещата куцат. На приятел естествено му намериха без проблем място в хотелската част.
Имам две обяснения :
1 Затворили са 2-3 блока и базата е намаляла.
2 Общежитияте са пред фалит и търсат начин да си подобрат състоянението- за бога по-добре да вдигнат наема малко , чак се изненадах днес на касата, че наемът ми е 15лв.
Да, така е. Парите се получават едва след като се изнесеш, а преди това плащаш наем (ако не си) и консумативи.Cybershade написа:Ами ок, но как ще докажа, че няма щети? Значи първо трябва да си платя задълженията, после при домакинката да огледа за щети и после пак на касите за депозита?driplio написа:Ако по стаята няма никакви щети, би трябвало да ти върнат депозита(поне така пишеше в заповедта). За другото не знам...

- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Трябва да носиш пари с теб. Първо се ходи до касите и се плаща всичко до деня, когато напускаш, включително и консумативи, който със сигурност не си платил за септември. След това с касовата бележка отиваш при домакинката да ти оправи документите. И от там се връщаш на касите за депозита, ако връщат сега (т.е. може да не си го вземеш същия ден, а след известно време).Cybershade написа:driplio благодаря за линка, пробвах и търсачката, но пак не ми стана ясно, ще трябва ли да нося допълнително пари в мен за разни сметки или те ще се покрият от депозита.. и трябва ли да мина първо през домакинката за някаква бележка или нещо, че нямам щети по стаята или сутринта направо при касите..
Останалите са за магистри и класацията по социални критерии.Judas написа:добре, бе. Нали СУ има 6300 легла? Доколкото разбрах настанените са около 4800? Някой ще ми обясни ли като на 3-годишен ква е тая глупост? В момента дори има 2 свободни легла при мен, защото не са настанили никого! Какво е това?
Също така, казаха, че молбите тази година са двойно повече от миналата.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
За магистри кога излиза класацията?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Cybershade
- В началото бе словото
- Специалност: Английска Филология
Последния наем, който платих, беше за Юли.. сега колко наема ще се очаква да платя + консумативите за Септември, като се изнасям?
Those who endure.. conquer.
- thegirl
- Легендарен флуудър
За август и септември, както и консумативите, т.е. всичко до момента.
-
AlexCardo
- От дъжд на вятър
- Специалност: LAW
- Курс: втори
Judas,защо се получава така ли ? Ами защото са артисти,затва
Пародия пълна бе ...Просто няма такъв смях никъде..Да им плащаш наемите и простотиите цяло лято,при положение че не си бил там и че работиш на друго място колкото да си пазиш стаята..И накрая какво ?!? Излиза класирането и виждаш,че не ти стигат 5 стотни.. Няма такава пародия просто ..Да си пишеш във формуляра че искаш стаята си пак - съквар. ти също да те посочат - накрая някви мизерни 5 стотни ще ти объркат плановете.. И как са го направили само - да плащаш лятото ,да си даваш малкото изкарани парички,за да им пълниш джобовете и чак 1 ден и 8 часа преди да почне годината излизат класиранията ,за да се види ,че си прецакан тотално .. Нямат места ли какво ? Все ми е на ума ,че нямат - ама тука повечето сме от провинцията,дет се вика се чудиш да му вържеш крайщата - те си правят с тебе каквото си решат ...Толкова ли не могат да направят два-три блока примерно само за хора със социален критерий,които да си кандидатстват на същото основание примерно и пак в същите срокове ,а нас които сме по-горен курс да ни вкарват всичките.Какво има да ни правят на луди,нямало места не знам си какво ... Е как едната година ще има примерно.. да влизат всички с 2.99,а другата да ти е успеха почти кръгло 5 и да не можеш ... Все едно само влизат влизат студенти и никой не излиза от ВУЗ-а и се трупат много хора и няма места..Айде Моля ви се..Циркаджийски изпълнения колкото искате..с лопата да ги ринеш.Ще излизат другите класирания чак средата - края на октомври,е през това време какво ? Палатки трябва да си опънем пред тях ,там да нощуваме докато видиш какво ще стане..Нищо не е направено като хората в тая държава ей ...
Пародия пълна бе ...Просто няма такъв смях никъде..Да им плащаш наемите и простотиите цяло лято,при положение че не си бил там и че работиш на друго място колкото да си пазиш стаята..И накрая какво ?!? Излиза класирането и виждаш,че не ти стигат 5 стотни.. Няма такава пародия просто ..Да си пишеш във формуляра че искаш стаята си пак - съквар. ти също да те посочат - накрая някви мизерни 5 стотни ще ти объркат плановете.. И как са го направили само - да плащаш лятото ,да си даваш малкото изкарани парички,за да им пълниш джобовете и чак 1 ден и 8 часа преди да почне годината излизат класиранията ,за да се види ,че си прецакан тотално .. Нямат места ли какво ? Все ми е на ума ,че нямат - ама тука повечето сме от провинцията,дет се вика се чудиш да му вържеш крайщата - те си правят с тебе каквото си решат ...Толкова ли не могат да направят два-три блока примерно само за хора със социален критерий,които да си кандидатстват на същото основание примерно и пак в същите срокове ,а нас които сме по-горен курс да ни вкарват всичките.Какво има да ни правят на луди,нямало места не знам си какво ... Е как едната година ще има примерно.. да влизат всички с 2.99,а другата да ти е успеха почти кръгло 5 и да не можеш ... Все едно само влизат влизат студенти и никой не излиза от ВУЗ-а и се трупат много хора и няма места..Айде Моля ви се..Циркаджийски изпълнения колкото искате..с лопата да ги ринеш.Ще излизат другите класирания чак средата - края на октомври,е през това време какво ? Палатки трябва да си опънем пред тях ,там да нощуваме докато видиш какво ще стане..Нищо не е направено като хората в тая държава ей ...
-
Tzanio
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: кандидат-студент
При мен ситуацията е абсолютно същата, но не ми стигат 2 стотни, а не 5
цяло лято работя в София и продължавам, а в деня на класирането са ми залепили бележка да освободя стаята с краен срок 25-ти?! Каква е логиката да ти дадат 1 ден да си изнесеш багажа и да търсиш къде да живееш 20 дни най-малко, а и да обясняват, че няма да има друго класиране и няма да те настанят?!
- thegirl
- Легендарен флуудър
Добре де, къде сте го прочели това, че щом си пазите стаята лятото 100% ще ви настаняват и то в същата стая
Никъде.
Има точка, която гласи, че ако сте класирани и сте изявили такова желание ще сте си в същата стая, но нищо повече.
А какво ще правите... излизате на квартира, при познати, роднини... кофти е, но знаете, че за общежитията трябва успех и да сте се старали повече.
Има точка, която гласи, че ако сте класирани и сте изявили такова желание ще сте си в същата стая, но нищо повече.
А какво ще правите... излизате на квартира, при познати, роднини... кофти е, но знаете, че за общежитията трябва успех и да сте се старали повече.