Здравословно хранене
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Re: Здравословно хранене
Наскоро четох това: http://e-vestnik.bg/3265. Доста е дълго, вероятно няма да ви се чете, но определено повдига много въпроси за размисъл - замисляли ли сме се как комбинираме храните, има ли нещо натурално в натуралните сокове, колко полезни могат да бъдат млякото, медът и орехите и т.н. На мен лично повечето неща ми звучат смислени и исках да си купя книгата, но се оказа изчерпана по всякакви онлайн книжарници.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Тоя е такъв хахавелник, че нямам думи просто.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
И аз не можах да я намеря.Иначе съм чел и други негови статии.Казва смислени неща.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
E, надали някой сериозно е вярвал, че соковете в кутии имат нещо натурално. Иначе е прав за много неща.
Strength and honor.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Твърде възможно. Но ми прави впечатление, че най-добри представи за това какво може, не може, трябва и не трябва да се яде имат точно агрономите, което е и повече от логично. И съответно от тях може да се научи много. Те тези знания, натрупани от агрономи и прочие специалисти не са "изчезнали" внезапно, просто от доста време приоритетите са за "изхранване на масите", пък това кое е вредно и кое не е...Затова и такива книги наистина са търсени, без значение кой е авторът, защото хората са вече преобладаващо болни под някаква форма и такива публикации звучат доста логично. В крайна сметка всички знаем, че родителите ни са били доста по-здрави във времената, когато храната не е била бъкана с Е-та, не е имало ГМО-та и т.н.Мила написа:Тоя е такъв хахавелник, че нямам думи просто.
- رویا
- В началото бе словото
- Специалност: Етнология
Здравословно хранене... общо взето не си купувам неща произведени в завод. Понякога се налага, но това, което мога си го правя у дома с нормални съставки - без меланжи, глутамати, бензоати, подсладители и какви ли не други странни подобрители. Особено след като открих, че именно те и изкуствените нишестета ми предизвикват киселини. Правя сосове, майонеза, бисквити, целувки, други сладки щуротии, хлябът си го правя сама (с машина за хляб в повечето случаи), за кайма си купувам месо и си го мелим, и каквото мога от плодовете и зеленчуците или взимам от село, или купувам от производители. Пилешкото също от село взимам. Скоро се надявам да започна да си квася кисело мляко. За зимата - зимнина (в буркани и в камерата). Звучи превзето, вманиачено и трудоемко, но всъщност е лесно, приятно, вкусно и полезно.
За режим на хранене според мен всеки трябва да види как се чувства добре и ако има нужда от качване или сваляне на килограми да види кое действа и не се получава "йо-йо ефект". Всеки организъм е индивидуален. Най- важното е човек да не се изтощава с глад и да се движи. Аз в момента свалям и ям лека и разнообразна храна по 3 пъти на ден (не броя хапването на някой друг плод междувременно), като гледам да си набавям всички нужни вещества и да приемам малко по-малко калории от нужните за поддържане на теглото, което искам да постигна. Така когато достигна желаните килограми почти няма да има захранване и промяна в режима на хранене. Ефект определено има. И се чувствам много добре.
За режим на хранене според мен всеки трябва да види как се чувства добре и ако има нужда от качване или сваляне на килограми да види кое действа и не се получава "йо-йо ефект". Всеки организъм е индивидуален. Най- важното е човек да не се изтощава с глад и да се движи. Аз в момента свалям и ям лека и разнообразна храна по 3 пъти на ден (не броя хапването на някой друг плод междувременно), като гледам да си набавям всички нужни вещества и да приемам малко по-малко калории от нужните за поддържане на теглото, което искам да постигна. Така когато достигна желаните килограми почти няма да има захранване и промяна в режима на хранене. Ефект определено има. И се чувствам много добре.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Всъщност, не звучи превзето, а доста разумно, просто е малко трудоемко. Особено в частта с плодовете и зеленчуците. Периодично и към моя квартал наминава някоя баба или дядо, които продават нещо от градината си, но се случва рядко.رویا написа:Здравословно хранене... общо взето не си купувам неща произведени в завод. Понякога се налага, но това, което мога си го правя у дома с нормални съставки - без меланжи, глутамати, бензоати, подсладители и какви ли не други странни подобрители. Особено след като открих, че именно те и изкуствените нишестета ми предизвикват киселини. Правя сосове, майонеза, бисквити, целувки, други сладки щуротии, хлябът си го правя сама (с машина за хляб в повечето случаи), за кайма си купувам месо и си го мелим, и каквото мога от плодовете и зеленчуците или взимам от село, или купувам от производители. Пилешкото също от село взимам. Скоро се надявам да започна да си квася кисело мляко. За зимата - зимнина (в буркани и в камерата). Звучи превзето, вманиачено и трудоемко, но всъщност е лесно, приятно, вкусно и полезно.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Абе да ви питам - ако го купите от баба някой плод за стотинки, хрумва ли ви, че не е пръскан с препарати и може в него да има болест по растенията, ларви на насекоми, бактерии и прочее?
Липсата на качествен контрол над тия сергии ще ви доведе до токсикологията. После ми говорете за здравословно хранене. Химията в храната е в полза на хората, не за друго. По-евтино и по-лесно е да не се слага изобщо, фермите нямат нищо против да не слагат. Но законът го изисква, както и здравия разум - не искам да умра, защото съм изял домат, в който някое миниатюрно животинче е ср@ло или еякулир@ло. Или и двете.
Липсата на качествен контрол над тия сергии ще ви доведе до токсикологията. После ми говорете за здравословно хранене. Химията в храната е в полза на хората, не за друго. По-евтино и по-лесно е да не се слага изобщо, фермите нямат нищо против да не слагат. Но законът го изисква, както и здравия разум - не искам да умра, защото съм изял домат, в който някое миниатюрно животинче е ср@ло или еякулир@ло. Или и двете.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Виж сега, има разлика между химия и химия.
Има я химията под формата на изкуствени торове, които раждат пластмасови плодове и зеленчуци.
Има я и химията под форма на контейнер с пръскачка, за да си сигурен, че бубите няма да ти закачат препитанието.
И стига с това второто да не се прекалява.. ми че то си е съвсем нормално. Дядо ми като беше жив пръскаше по два пъти през пролетта - градинката, лозето, дръвчетата, всичко. Децата сме яли като разпрани праскови и вишни, които в момента човек не може да намери на пазара.
Проблемът е, че се прекалява основно с първата химия - а от нея не можеш да се отървеш просто като си обелиш краставицата...
Има я химията под формата на изкуствени торове, които раждат пластмасови плодове и зеленчуци.
Има я и химията под форма на контейнер с пръскачка, за да си сигурен, че бубите няма да ти закачат препитанието.
И стига с това второто да не се прекалява.. ми че то си е съвсем нормално. Дядо ми като беше жив пръскаше по два пъти през пролетта - градинката, лозето, дръвчетата, всичко. Децата сме яли като разпрани праскови и вишни, които в момента човек не може да намери на пазара.
Проблемът е, че се прекалява основно с първата химия - а от нея не можеш да се отървеш просто като си обелиш краставицата...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Kristo написа:не искам да умра, защото съм изял домат, в който някое миниатюрно животинче е ср@ло или еякулир@ло. Или и двете.
Червеят в ябълката е нейният сертификат за качество.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- رویا
- В началото бе словото
- Специалност: Етнология
От червейче нищо няма да ти стане. Напротив, червеите ходят по хубавите плодове. Иначе бабите на село също използват разни химии, например син камък. Има химии, които са далеч по-вредни от сдъвкан червей. Ако се плашиш от инфекции ги търси там, където има хора. И най-обработеният с химии домат да си вземеш, ако го е пипал някой с мръсни ръце после нищо хубаво не те чака. Дори да го измиеш пак има риск.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
В Lidl са дали кайма на промоция по 59 стотинки парчето. Да те е страх да я купиш 
Strength and honor.
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Бога ми, по тази причина не ям месо..Bagatur написа:В Lidl са дали кайма на промоция по 59 стотинки парчето. Да те е страх да я купиш
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
То българският народ с такава кайма изяде 20-годишното свинско месо, за което гръмна скандал преди години
. Не го ли видиш пред теб месото и после да ти го смелят, не си е работа.