Момичета VS. Момчета

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Skywalker
В началото бе словото

Момичета VS. Момчета

Мнение от Skywalker »

Здравейте! Искам да ви питам наистина ли смятали да премахнат разликата момичета-момчета-т.е. момитетата и момчетата да влизат в един "поток". Примерно в специалносста "Х" до сега е имало квота за 200 момчета и 200 момичета, а сега ще има общо 400 места (примерно) и кои влезнал-влезнал :shock: ...Представете си от 400 общо места 379 ще бъдат заети от момичета :evil: . Това не е честно и не е нормално! Надявам се да бъркам нещо...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз не съм чула за такова нещо, ама би било много справедливо, ако го направят! Защо някой трябва да се ползва с привилегии само заради т'ва, че се е родил мъж?! Ми учете и ше влезнете!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

Аз също го бях чула това, но не знам дали наистина е вярно, ще се разбере със сигурност сега като обявят обществената поръчка и броя студенти, които ще бъдат приети във всяко уни за отделните специалности...Аз затова гледам да не се радвам предварително, но ако е истина ще е мнооого добре :lol: за нас момичетата...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Понеже ме заинтригува темата- поразпитах и се оказа, че наистина имало такъв вариант, понеже тия от ЕС( за първи път да съм съгласна с тях!) считали сегашната система на прием в БГ за полова дискриминация. Но ако има някакви промени, те щели да влязат в сила от догодина, така че сегашните кандидат-студенти - момчета да направят всичко възможно да влязат, докато още могат :lol:
Изображение

Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

точно така, много правилно. почти за всички специалности баловете за момчета са много по-ниски, което изобщо не е честно. да учат момчетата :!:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Хахахахаха,ама това значи ,че моята специалност не само в сегашния си ами и във всички випуски занапред все ще си е девическа.Ужас :twisted:
Skywalker
В началото бе словото

Мнение от Skywalker »

^PrincessA^ написа: Но ако има някакви промени, те щели да влязат в сила от догодина, така че сегашните кандидат-студенти - момчета да направят всичко възможно да влязат, докато още могат :lol:
Лелее какъв късмет :twisted: - ама аз какво се радвам, като може и да не влезна с мойте 15 минути учене през ден в последните 3 месеца :roll: :oops: :? ...
А иначе смятам, че не би било справедливо все пак висше образование в България да получават само момичетата, защото, ако наистина се случи така-да не се пускат отделни квоти за момичетата и момчетата-то ще случи необратимото. Образована ще е само женската половина от българите-а ние момчетата ще сме някакви изруди, дето ще се чудиме какво да правиме по цял ден, защото никой няма да ни взима на хубава, перспективна и елитна работа. Най-много да се издигна до хамалин, ЛОЛ :P , а защо не и пазач на зоопарка.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

'Ма т'ва въобще не е наш проблем! :D Нали уж се говори, че като цяло мъжкият мозък бил с по-голяма повърхност от женския- ми айде покажете го, к'во се жалвате? :P
Изображение

Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Аз съм против... Ако има такова равенство искам жените да
ги викат в армията и същия доктор дето ме преглежда мен да
ги преглежда и тях... А да... И женския национален отбор да се състезава с мъжките при еднакви условия...Аре не стига, че в СУ
жените са по план-прием няколко пъти повече /разберете ме изобщо,
ама изобщо не се оплаквам/ ама така момче в СУ няма да има... Ще
загинем като пол :lol:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Те скоро и мъжете вече няма да ги викат за наборна военна служба, така че и по тоя фронт ше има равенство- европейците са помислили за всичко :lol:
Изображение

Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

АААААААААААА най-накрая малко справедливост! Аз толко време се обяснявам на всички, че не може през 21 век да има такава дискриминаця. Абсолютно правилно е да влизат по добрите.. като искате да влизате ще учите колкото и ние.. и ако жените са по-добри в едно, то мъжете в друго.. Може Софийския жените станат още повече, но пък в техническия ще се увеличи бройката на мъжете :D Къв е проблема?
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Именно!
Изображение

Аватар
STi
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от STi »

Aбе вие луди ли сте??!?за каква дискриминация ми говорите...?!?разбирам да приемат повече момчета,тогава добре,ама колкото момчета толкова и момичета приемат.....дискриминацията ще се получи като ни съберат на едно и от 400 влезнали 300 да са момичетата..... :protest:
Steve G and...
Изображение Изображение <-- Paris Hilton;))
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

STi написа:дискриминацията ще се получи като ни съберат на едно и от 400 влезнали 300 да са момичетата..... :protest:
това няма да бъде дискриминация, а естествен подбор.
Аватар
rene
От дъжд на вятър

Мнение от rene »

Абсолютно честно и нормално ще е да премахнат разликата момчета/момичета. Не мога да разбера защо се оплакват мъжете- ми да си седнат на д...тата и да си учат уроците, така ще имат същия шанс като жените. Който учи и има мозък ще бъде приет и ще има висше образование, които не- нека да става хамал, сам си е виновен.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”