Изпита по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
blessing
В началото бе словото

Мнение от blessing »

Какво писахте там, където имаше No matter..., While... и т.н.?
След no matter трябва да има въпросителна дума от типа wh-.
След despite не може 'of'.
While не се връзваше по смисъл.
Остава irrespective според мене.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Аз не помня всички варианти на това изречение с No matter, но аз се колебаех между No matter и While, защото мисля, че другите варианти не бяха възможни. Относно това Irrespective, как беше: Irrespective или Irrespective of? Защото аз мисля, че точния израз е Irrespective of.

А на Paraphrase имаше едно изречение, в чиито варианти имаше However high; How high (ха, интересна комбиация) или нещо подобно, не съм сигурен. Кое писахте там, аз писах However (беше отговор "A")?
Последно промяна от sedrik на 18 Юли 2006, 20:11, променено общо 1 път.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

blessing написа:
Какво писахте там, където имаше No matter..., While... и т.н.?
След no matter трябва да има въпросителна дума от типа wh-.
След despite не може 'of'.
While не се връзваше по смисъл.
Остава irrespective според мене.
И аз така писах.

Като цяло съм също много разочарована от изпита, очаквах нещо далеч по-различно - сега изобщо не мога да определя какво съм направила и какво не! :( Както вече писах в предишната тема, 2та варианта за съчинение не ми харесаха, трябваше и набързо да го "начаткам", нямах време да мисля като хората, камо ли да проверявам и прочие :evil: Ужас...
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

А какво писахте на Cloze Test, там където беше every day/daily/common/habitual lives? Аз писах common, но се колебая за daily.

Mислите ли, че бала за Скандинавистика, Японистика и другите филологии с Англлийски ще е по-висок от миналогодишния?
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

^^^
Бала за въпросните според мен ще бъде леко по-висок( поне за английска филология), защото изпитът беше по-поносим от този за 2005г. Много зависи от резултатите по немски и руски, където изпитите са уж по лесни.
Между другото, едва ли можем да очакваме да се появи каквато и да е част от теста в нета, освен ако някой не го е запомнил наизуст(аз тотално го забравих; последните четири ракии се оказаха фатални за мозъчните ми клетки) . Ta лисиците от катедрата по англицистика си го скатават теста, та да може догодина да организират курс (180 лева), където да дават "конфиденциалните" изпити от минали години.
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

sedrik написа:А какво писахте на Cloze Test, там където беше every day/daily/common/habitual lives? Аз писах common, но се колебая за daily.

Mислите ли, че бала за Скандинавистика, Японистика и другите филологии с Англлийски ще е по-висок от миналогодишния?
За това последно - уф, недей ми споменавай скандинавистиката, че от сега ми се реве :cry:
Пък по първия въпрос - писах every day :roll:
Изображение

Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

На мен също скандинавистиката ми е болна тема. Преди изпита имах надежди за тази специалност. Сега пак имам, но понамаляха известно след 12:00 вчера. Мисля, че Cloze Test беше най-трудната част от този изпит. Относно every day, мисля че ако беше написано everyday (слято) щеше да стане, защото everyday е прилагателно, а така разделено написано мисля, че не е. Все пак не съм 100 % сигурен.
pafaka
В началото бе словото

re

Мнение от pafaka »

Абе лека - полека ще съберем въпросите от изпита май. Проблема е че колкото повече въпроси си припомняме толкова повече затъвам :cry:
Мисля, следователно нямам какво друго да правя.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Re: re

Мнение от sedrik »

pafaka написа:Абе лека - полека ще съберем въпросите от изпита май. Проблема е че колкото повече въпроси си припомняме толкова повече затъвам :cry:
Нали, ще го скалъпим този изпит парче по парче. А относно припомнянето и при мене е същата работа: малко по малко взех да си откривам грешки, ама то винаги е така, няма начин. Дано само тези грешки да са по-малко :wink: .
the_golden_whistle
В началото бе словото

Мнение от the_golden_whistle »

Абе, уважаеми, аз като съм написал почти 400 думи на есето (май 396 ги изкарах на забързано броене), ще бъда ли набит, бе???
Аватар
iCaK
В началото бе словото

Мнение от iCaK »

the_golden_whistle написа:Абе, уважаеми, аз като съм написал почти 400 думи на есето (май 396 ги изкарах на забързано броене), ще бъда ли набит, бе???
мойте са даже май повече, нямах време да ги преброя, надявам се да не ги мързи да четат. Не би трябвало да е проблем, по-лошото при мен специално е, че нямах време да го проверя :(
Get High or Fly Tryin`
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Нямах време нито да броя, нито да чета... 1 страничка и 3 реда с нормален почерк на големина иначе :roll: Не беше в сложен стил, нито извираше от фразеологизми и оригинални идеи...
Изображение

pafaka
В началото бе словото

Мнение от pafaka »

black_lady написа:Нямах време нито да броя, нито да чета... 1 страничка и 3 реда с нормален почерк на големина иначе :roll: Не беше в сложен стил, нито извираше от фразеологизми и оригинални идеи...
И аз така. А като си спомня в къщи какви извити есета пишех ...
Като лиани бяха. Яд ме хваща :evil: . Абе дано сме направили нещо все пак.
Мисля, следователно нямам какво друго да правя.
Аватар
Picklenose
От дъжд на вятър

Мнение от Picklenose »

да и аз това писах :lol:
why don't you go outside and .... yourself?!
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

В моята стая на едно момче му казаха, че ако есето е над 350 думи по принцип не се санкционира. Казаха му също, че ако е под 300 думи можело да се отнемат 3-4 точки. Сега, ако е например 295, мисля, че няма да има проблем, не знам какво ще им хрумне на проверяващите. Ако пък например е 450 тогава може да резнат някоя друга точка.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”